Näin Suomi juo – katso oman kuntasi kulutus

Alkoholia kuluu hyvin eri tahtiin eri puolilla Suomea. Kuivimman ja kosteimman kunnan ero on yli 70 litraa puhdasta alkoholia.Lue koko juttu

Näin Suomi juo – katso oman kuntasi kulutus

Kommentit (5)

Ei tässä kunnassa asuvilla rah...

Hei! Joo kyllä tuosta kuntamme kulutuksesta 80 % ostavat ruotsalaiset -- eli Kolarista haetaan kirkkaat Pajalaan ja niille alueille ja osa menee tuosta 80%:sta Yläksen kävijöiden piikkiin.

LK.Sundell

Kun 10% kansasta juo 50% alkoholista niin 90% väestöstä juo 6.22 litraa 11.2 litran sijaan 100% alkoholia vuodessa, eli 1.1 kappaletta 0.33cl tölkkiä  tai 4.2cl 40% viinaa päivässä, eli valtaosa suomalaisista juo vähemmän kuin 1969.

Eikä koskaan muisteta mainita vuodesta 2004 sellaista pikkuista asiaa, että kesäkuussa kyseisenä vuotena vapautui Virosta vapaa tuominen alkoholin suhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rajan lähellä työskennellyt

Otetaanpa laskuissa huomioon että, Utsjoella suurin osa myydystä alkoholista, menee rajan yli Norjaan. 

jvr kirjoitti:
Otsikossa tulisi olla alkoholin kuluttamisen sijasta aiheena alkoholin myynti. 

Olen samaa mieltä! Juodaan jos on mistä ja millä juodaan. Toisin sanoen tuo alkoholipolitiikka taitaa olla päättäjille monitahoinen ja vaikea asia. Ruokakaupoista sitä ei pitäisi löytyä. Elin aikaa jolloin alkoholi oli ns. kortilla.

No ainahan sitä on juotu, jos ei ollut helposti saatavilla sitä kuulemma tehtiin itse. Kuluttajia on aina ollut, alkoholisoituneita on aina ollut, alkoholia on aina ollut saatavilla, jos ei muuten niin hakevat Virosta :)

Jos taas terveyteen mennään, niin he jotka kuluttavat paljon alkoholia myös näyttävät siltä ja elinkaari on tuskainen ja lyhyt. Jos ei tuskainen juojalle itselleen niin ainakin jollekin toiselle "lähimmäiselle".

Alkoholi on heikkojen ihmisten liikakäytössä ja seuraamuksiin  menehtyvät.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat