Kesähitti, osa 8: Kesän lapsi

ET-lehti muistelee 15 päivän ajan menneiden kesien hittejä. Kesän lapset saavat kiittää tunnuslaulustaan sanoittaja Chrisse Johanssonia.Lue koko juttu

Kesähitti, osa 8: Kesän lapsi

Kommentit (5)

Muistelen että tuoksi kesäksi suunniteltiin Katri Helenan ja Tapani Kansan yhteistä kesäkiertuetta ja tuosta laulusta piti tulla duetto kiertuetta silmälläpitäen. Jostakin syystä tuo kiertue ei koskaan toteutunut, pahat kielet kuiskivat jotta kaksi suurta egoa ei mahtunut samalle estradille, tiedä häntä.  Katri Helenan laulama kappale on jättänyt  Tapani Kansan version varjoonsa.

Vierailija

No mutta, onhan Tapani Kansa laulutaidoiltaan ihan omaa luokkaansa jos vaikka vertaa Katri Helenaan.

Mielestäni Kansan paras kesähitti on Kalajoen hiekat. Sitä kun kuuntelee, alkaa jalka heilumaan ja on ihan pakko laulaa mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
On hiekka polttavaa

Molemmilla on suuri ego, tiedetään. Seurustelin 30 vuotta sitten yhden roudarin kanssa, joka työskenteli muusikkopiireissä. Hän kertoi T.Kansasta juttuja, miten laulajan pinna oli aina tosikireellä.  Tapani Kansa on vanhemmiten nöyrtynyt ja on avautunut lehdistössä mm. mielenterveysongelmistaan kun taas Katri aina vaan yrittää ylläpitää mielikuvaa mukavasta ja miellyttävästä laulajasta, mitä ei oikeesti ole, tiedetään.  Sorry vaan, ei mene läpi. Katri Helena on laulutaidoiltaan seiskan luokkaa, tykätköön ken haluaa. Tapani Kansalle Luoja on suonut paremman lauluäänen: 10+ ! Kalajoen hiekat on niin ihku.

Olen talven lapsi,kylmimpään kk aikaan syntynyt.Muut vuodenajat menee hyvin,kevät on parasta vuodenaika.Kalajoen hiekat Jarin ja Katri-Helenan laulamana kuulostaa tosi ihanalta.hyvä kun otitte mukaan tämän kappaleen.

Tapsa ensin edellä

Vähän väärinpäin on tuo Kesän lapsi -kappaleen menestyneiden esittäjien aikajärjestys Tapani Kansan ja Katri-Helenan kesken. Tapani Kansan albumi 'Kesän lapsi' nousi Suomen top-teniin eli MItä Suomi soittaa -listalle jo heinäkuussa 1976 ja listakolmoseksi syyskuussa 1976. Vielä marraskuussa LP oli listalla 8. sijalla.  Katri-Helenan Kesän Lapsi -single  ilmestyi tuolle samalle listalle  vasta syyskuussa 1976.  Katri-Helenan versiota soitettiin paljon jukeboxeissa vasta syksyllä 1976. (Lähde MMM Kevyen musiikin katsaus 1976-77)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat