Vierailija

Saan kohta hammasproteesit ylös sekä alas yhtaikaa.Onko kokemusta miten pian niihin tottuu?Onko ikenet kauan kipeät?

Sivut

Kommentit (43)

Lainaus:

Saan kohta hammasproteesit ylös sekä alas yhtaikaa.Onko kokemusta miten pian niihin tottuu?Onko ikenet kauan kipeät?

Proteesi on aina proteesi.
Varmaan ikenesi ovat melko kauan kipeät/aristelevat. ( 1-4 kk ?) Ole sinä kärsivällinen/pitkänsitkeä. Älä siis unohda hampaitasi hyllylle :-). Hammaslääkärisi olkoon sinua kuunteleva/yhä uusia aikoja antava, hyvän lopputuloksen aikaan saamiseksi.
Kun olet "asuillut" proteesiesi kanssa kipukynnyksen yli, ehkä huomannet alaproteesissa turhaa liikkuvuutta. Silloin tulee avuksi mini-implantit.
Itse odotan kutsua keskussairaalaan niiden asentamiseksi. SS

Sain aikanaan yläproteesin niin että viimeiset kuusi etuhammasta poistettiin ja heti suuhun proteesi. Olihan se kipeää tietysti, mutta kun sai ehjät hampaat, kesti sen hyvin. Hampaani olivat reikäiset koska vanhempani eivät vieneet minua lapsena hammaslääkäriin ja koulun puolesta sellaista ei järjestetty. Kävin ensimmäisen kerran hammaslääkärissä päästyäni vakituiseen työhön ja saatuani omaa rahaa. vm.-46

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikähän on hammaslääkärin vastuu että proteeseista tulee hyvät.
Joudun taas soittamaan hammaslääkärille että tarkistaa yläproteesin kun eivät meinaa pysyä suussa.Ennen joulua oli lopullinen pohjaus ja kerran kävin sen jälkeen tarkastuksessa-jo kyllästyttää.
Onko kokemuksia?

210213 klo09.51
Vastaan itse tähän ettei niillä ole vastuuta kunhan rahastaavat vain,tämä tuli nyt koettua.
Liimaa vaan rutkasti että pysyvät suussa ja vielä oli lääkäri tosi töykeä.
Ent. asiakas

Minä laitoin 17vuotiaana koko proteesin,voitte arvata ettei kulettu kun töissä 2kk olin ilman hampaita ja mulla on onnistunut hyvin oiskohan 3 menossa.Olihan se hankalaa mutta niin se teknikko sano että ne alkaa pikkuhiljaa muotoutuun ikenet proteesiin ,Kyllä niitä veet silmissä otettiin pois ja takas paikalleen asetettiin .Omien hampaiden värin mukaan samoin välit katottiin.Nyt on niin että moni ei usko että ne on proteesit ei lonsku tai muuta. mulla tekijä meni isältä pojalle .,en voi sanoa kumpi parempi.Sitten olen nukkunut yöt aina proteesit suussa.Tuo rahastus maksaahan ne vai tekeekö joku ilmaiseksi.

Minulla on 37vuotta sitten tehdyt yläproteesit jotka on parikertaa pohjustettu eivätkä lonksu ei tarvitse liimoja käyttää pidän niitä yötäpäivää.Minulla on monia tuttavia joilla on uudet tekarit eivät ole hyviä lonksuu vaikka mitä tekis.Olemme verranneet tekareitamme ja huomasin että nykyisin tehdään ikenistä liian matalat eihän ne miten pysy paikallaan kun ei kunnon reunoja ole melkein läpyskät.Ei nykyiset teknikot osaa tehdä .

Kyllä nykyiset kokeneet teknikot osaavat tehdä proteesit sekä ylös että alas

Ise sain ekat rippilahjaksi 48v.sitten.

Juuri sain suuhuni ylös koko proteesin alas osa-.

Älä hairahdu halpoihin kuititta tekeviin,sutta tulee useimmiten.

Korjaamisiin menee hyvän teknikon hinnanero.

Punaa vaan huuliin ja menoksi!

"Hymyilevät hampaat"

 

 

Aloitin tämän juttelun.Nyt yläosa proteesista on pohjattu ja korjattu,nyt pysyvät ilman liimoja suussa.Alaosaan laitan välillä vähän liimaa ja pysyvät suussaVaihdoin teknikkoa ja homma sujui

Vierailija

Itselläni myös edessä ja olen selaillut paikkoja, mietin missä tehtäisiin hyvin. Yksityiselle haluan koska tuntuu että julkiselle puolelle kestää päästä ja kestää kauemmin koko prosessi (?). Ja onkohan muutenkin parempi yksityisellä - Henni

Vierailija

Jos sinulla on yläproteesi, joka aiheuttaa oksennusrefleksin, niin todennäköisesti kitalakiosa on liian pitkä.

Erikoishammasteknikko

Hyvät hammasproteesit käyttäjät. Olen erikoishammasteknikko ja pitkällä kokemuksella voin sanoa, että tunnen välillä tuskaa potilaitteni ja itseni puolesta. Hampaiden poiston jälkeen suu on kipeä. Hammaskuopan reunat ovat aluksi terävät ja luunkappaleita voi hiljalleen puskea ulos. Limakalvot ovat altistavat ja asiakas ahdistunut.
Hammasproteesit käyttö ensimmäisen vuoden aikana voi olla hankalaa. Puhe ja syöminen tuntuu hankalalta. Ei aina. Joskus kaikki sujuu hyvin.
Suu on yksilöllinen.
Toimiva proteesi: puhe sujuu, syöminen sujuu. Ja asiakas kokee esteettisesti hampaat omakseen.
Proteesi toimivuuteen vaikuttavat asiakkaan suun rakenteet , limakalvojen liikkuvuus ja hyvin tärkeänä tekijänä syljen koostumus.
Sylki toimii tietynlaisen liimana proteesin alla eli hyvin kuivasuisten asiakkaiden proteesi aiheuttaa hankaumia ja proteesi ei pysy.
Eli jos haluat itsellesi parhaiden toimivan proteesin, teetä se suoraan erikoishammastenikolla. Ja kysele kokemuksia. Meitäkin on moneen junaan. Käy paikan päällä. Melkein kaikilla erikoishammasteknikoilla arviointi on ilmainen. Vertaile . Tunnet kyllä hyvän tekijän kun kyselet takuista hinnoista ym.

Irtoluu

minulta poistettiin ylhäältä kaikki kerralla sekä alhaalta kaikki kahdella kerralla(osa leikattiin).  Kipuja ei juuri ollenkaan koko operaation aikana eikä edes sen jälkeen.  Vitutti vaan kun suu täynnä tikkejä ja oli kuin olisin käsigranaattia haukannut. eipä mitä!  syömisestä ei tullu mitään kun haaleaa pussikeittoa imeksin yli kolme kuukautta ,ei kyllä ollu nälkäkään ja yllätys,yllätys paino putosi 13kg.  Sitten alkoi ikenet parantua,vaan niitä luupiikkejä ilmaantui ylös ja alas,osan revin kynnellä nahan alta itse pois ja osa tuli omineen. Mutta koitti aika lähteä erikoishammasteknikolle muottien tekoon ym,operaatioon, ja kyllä sanon et ammattitaitoinen ja helläkäsinen ihminen asialla,sillä tuskaa nähnyt ihan taatusti ihmisten suussa sekä henkisesti vaikeita olentoja ilman minuakin.  muotit tuli kakomisen saattelemana sekä myötätuntoa  hyvien neuvojen saattelemana. Koitti hetki elämässä jolloin hakemaan valmiita hampaita onnesta soikeena ja varmana asiasta et kohta grillimakkarat tirisee ja gripsit mahan täyttää. Ensi kommenttina sain kuulla et grillaile ihan rauhassa,mut et sinä näillä hampailla kyllä niitä syö. No perkele aattelin,et ku uudet on ni kyllä syön,eipä tuo tiiä mittään mistään. Ja eiku uutukaiset suuhun jolloin maailma repes! ei hittolainen kuin kipeetä teki ylhäällä ja alapuoli katastrofi,en kakomiselta edes saanu niitä suuhun.ja kun punaisine silmineni lopetin kakomisen vain todetakseni,eihän nämä lämät pysy sekunninsadasosaa paikoillaan,ja sattu niin maan perkeleesti,yritä siinä sit kiitellä kun suussa kourallinen irtomuovia.....Muutaman käyntikerran myötä ja apinanraivolla näitä pitäneenä toteankin että tuskin tänäkään vuonna syön mitään kovinkaan ihmeellistä lanttulaatikon lisäksi.  Yhteenvetona totean,että kyllä erikoishammasteknikot asiansa osaavat,elkää hitossa haukkuko niitä jotka parhaansa tekee auttaakseen hampaattomia takaisin lihapatojen ääreen..Totuus on se ETTÄ IHMEESSÄ MEILLÄ KAIKILLA ON ERILAINEN SUU JA IKENET JOTKA VETÄYTYY MITEN KULLAKIN,EI OLE TAIKUREITA KUKAAN MEISTÄ,KUN EI OLE ENÄÄN KIPUJA OMISSA HAMPAISSA EIKÄ IKENIÄ PAINA ENÄÄN PROTEESITKAAN VAIKKA EI SUUSSA ILMAN LIIMAA PYSYKKÄÄN NIIN SUURI KIITOS OMALLE ERIKOISHAMMASTEKNIKOLLE UPEASTA TYÖSTÄ JOTTA VOIN JONAIN PÄIVÄNÄ HERKUTELLA ILMAN KIPUA...KIITOS!

Irtoluu

Tässäpä taas

Uusilla hampailla hymy herkässä jos suussa pysyy.

Joten abc:llä tuli käytyä kahvilla ja iiihanan tuore viineri matkusti tarjottimella kohti pöytää jonka tietysti olin valinnut keskeltä salia. Hörppy kuumaa kahvia ja haukkaus viineristä,joka jäi puolitieheen kun muistin et muoviahan mulla suussa. Hätiä mitä,sormilla muina miehinä raatelin ison palasen jonka ahdoin suuhun,kylläpäs maistui makialle,mutta pari purasua,,,,,voi per..le viinerin pala sotkuna suussa ja alahampaat irti, pidä siinä nyt pokka ihmisten keskellä kun on pullamössöä ja ala hampaat sikin sokin suussa, yritin hörpätä sekaan vähän kahvia jolloin alko paniikki tulla ja epämääräinen sotku valui suupielistä, enkä tiennyt edes oliko alahampaat pystyssä vai poikittain seassa, nieleskelin ja kakoin yhtenä hymynä,emännän kysellessä "voitko hyvin kun on tuo hymysi jotenkin toispuoleinen"ja "jotain valuu suustasi" yrmm vastasin ja koko komeus lautaselle kaikkine hammasliimoineen,pulla mössöineen. yritin siinä kauniisti vielä hymyillä kunnes yläpuolikin irtosi kolisemaan suuhun. voi vittu aattelin mie ja kaikki katsoivat säälien viinerin syöjää,joka onki alahampaita pullamössöstä. Siispä,tapauksen opetus on uusille tekarien käyttäjille se, että liimatkaa leegot kiinni,älkääkä silti yrittäkö ainakaan ihmisten ilmoilla olla kuten muut kahvittelijat,,,ihan riittää kun vain hymyilee kauniisti ja kotona sit sotkee mitä sitten sotkeekaan kaikkine kinkkuineen. olen nyt kokoillut kolmea liimaa ja jauhetta kiinnitykseen. Jauho mielestäni paras,helppo käyttää,pitää hyvin,,ainakin ylhäällä,eikä jätä sitä liiman paskaa suuhun joka sit pitää alkoholilla  pestä pois kun ei veteen liukene.  Tarkoitan et kunnon konjakilla lähtee parhaiten,ei sit liikaa muuten lähtee akkakin. Alaproteesi tosi ongelmainen kun ei edes puolta päivää kestä ei edes liimattuna,joten ette ole yksin vaivoinenne tällä telluksella. Muutenkin pitäs planeettaa vaihtaa kun tämä on niin paha paikka,ettei kukaan ole tänne henkiinjäänyt! Toivotan kaikille hampaidensa kanssa taisteleville tsemppiä ja uskokaa tai älkää kyllä niihin tottuu,,,,,vaikka muija sano "laittaisit joskus noi suuhus,en ikinä totu niihin kirjahyllyssä"       mutta syödään ikenillä tän joulun kinkku!

Vierailija

Voi ei, oli hauskasti kerrottu meinasi mennä teet henkitorveen kun tuota  edellistä juttua luin,ja pallean seutua pakottaa vieläkin. Minun osaproteesit pysyy ilman liimoja ,ne yläproteesit on melko täydelliset,mutta alaproteesit on hieman löysät ,mutta en käytä liimaa,toffeeta ei parane syödä ainakaan ne proteesit suussa.

irtoluu

Heips!

Osaproteesi ihan eri juttu kun kokoproteesi

Monella kuten mulla kin on hyvin matala ja leveä ien alhaalla joten melkein kaksikomponentti liima ois ihanteellinen,tosin hiukahkon hankala poistaa kun pitäs olla poravasaraa sun muuta hiemalaikkaa,mut mut

Ehkä tänä jouluna kaikille proteesivammaisille laitan hyvin perinteisen kinkun ohjeen:

                                                                            PILLIKINKKU

3,25 kkp lanttulaatikkoa                    (laatikot saa olla valmiita tai itsetehtyjä,ei sitä kukaan maista)

1,16 g       maksalaatikkoa

16 rkl      porkkanalaatikkoa

1/5 l        glökiä    (marli)

4/34 g  lipeäkalaa

8,6         siivua kinkkua

13           hernettä

imelletty perunalaatikko antaa ihanan pikantin lisämaun

3            sillin palasta

2            tryffeli konvehtia

1/2 pulloa konjakkia

Laitetaan uuni kuumenemaan 125 astetta

sekä voidellaan vuoka oliiviöljyllä

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja päristele parisenkymmentä minuuttia,samalla maistellen konjakkia.

jonka jälkeen voitkin nauttia Pillillä rakkaasi kanssa ihanan Jouluaterian, jonka aikana voitte kevyesti läpsytellä huulilla toisianne.

Ai miksi uuni kuumenemaan? ompahan tuvassa lämmin ja hampaat oljyssä!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat