Kesäkuun lopulla oli hallituksen neljän ministerin voimin tiedotustilaisuus. Paljon hyvää ja myös valinnanvaputta luvattiin meille terveyspalvelujen käyttäjille. Säästöjä syntyy miljardeja ja hoito paranee, ei oikein kuulosta totuudelta.
Ministerit eivät tuoneen julki, mistä säästöt saadaan, heillä oli kyllä tiedossa säästökohteet, mutta
meille sitä ei ilmoitettu.
Terveyspalvelujen säästöpotentiaali on hallitukselle laadittujen laskelmien perusteella palvelutuotannossa 1,75 miljardia euroa, vanhuspalveluissa 936 miljoonaa euroa, vammaispalveluissa 210 miljoonaa euroa, lasten, nuorten ja perheiden palveluissa 410 miljoonaa euroa ja päihde- ja mielenterveyspalveluissa 100–200 miljoonaa euroa.
Eli jälleen kerran vanhukset ovat suurimpia kärsijöitä.

Tässä alkaa jo toivomaan Fixitiä, jos se toisi avun - jos ei exit ehdi ensin...

Kommentit (8)

Vierailija

Ahne aloittaja surkuttelee vain valtion varojen käyttöä. SOTEn tarkoitus on kai parantaa palveluja, joten huomio ja kritiikin aiheet tulisi löytää siltä puolelta. Ei kai oikeisto SOTEsta kultaa vuole, vaikka kykeneekin palvalujen tuottajiin sijoittamaan. Ei vasemmisto potentiaaliltaan sen köyhempi ole ja osaa kyllä sijoittaa tuottavasti. Oma ongelmansa ovat luonnollisesti vähävaraiset, jotka eivät pääse jaolle pääomatuloista. Siksi olisi viisasta, että yhtiöitettävät palvelut säilyisivät valtion omistuksessa, jos yhtiöittäminen on edes välttämätöntä. 

Vierailija

Aloittajan kysymykseen vastaan: enemmän kuin todennäköistä.

Eräs potilaidensa erittäin arvostama lääkäri oli huolissaan, miten potilaiden todella käy, saako tavallinenkin ihminen syntymästä kuolemaan riittävää hoitoa ja huolenpitoa ja kuka käärii rahaa. Onko hoito varattu vain maksukykyisille?

Säästöjen syntymiseen on vaikea uskoa pitemmälläkään aikavälillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Onko "Eräs potilaidensa erittäin arvostama lääkäri" asiantuntija Suomen itsenäisyyden historian suurimman terveys- ja sosiaalipoliittisen uudistuksen arvioijana? Arvostetut lääkärit yleensä hankkivat arvostuksensa niiltden ihmisten avulla, joiden mielestä THL:n "viralliset" terveyussuositukset ovat hanurista. Onko Antti Heikkilä parempi SOTE-asiantuntija kuin Pekka Puska tai muut SOTE:n valmistelutyöhön osallistuneet?

.

Jos epäilee säästöjen syntymistä pitemmällä aikavälillä, kannattaisi esittää edes pari viisasta perustelua, ettei mollaus jäisi pelkäksi populistiseksi kansankiihotukseksi.

Vierailija

Paula Risikko esitti järkevän ajatuksen SOTE:n säästöistä Sen mukaan suurimmat säästöt syntyvät, kun parempi terveydenhuolto pitää kansan terveempänä. Hän ei ainkaan maininnut, että hoito kohdistuu vain suurituloisiin. Mutta aloittaja tietänee asiat paremmin.

Julius V

Kovasti oikeisto ajaa Yksityisten lääkäriasemien mukaantuloa Sotepalveluihin. Muutenhan se on ihan ok, mutta nuo suuret yksityiset lääkäriasemaketjut ovat useimmat ulkomaalaisomisteisia ja niiden veronmaksu Suomeen on lähes +-nolla.

Leikkaussuunnitelmien mukaan kyllä näyttää pahalta sairaiden vanhusten kohdalla.

Vierailija

JOS valtio valvoo. Tähän asti siitä ei ole kovin vakuuttavia näyttöjä, että ainakaan valtion ja kansan eduksi, sijoittajien enemmänkin. Miksi muuten nämäkin palvelut pitää yhtiöittää? Ettei ajettaisi sijoittajien etua, omistus pitäisi olla yksistään valtiolla ja kunnilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat