Heti aamun ensimmäisistä uutisista levisi tieto Ranskan inhottavasta terroriteosta, 80 kuollutta, osa naisia ja lapsia. Suuri kansallinen juhla ja ilotulitus muuttui hetkessä surujuhlaksi. Järkyttävää.
Tapahtuneiden julmien terroritekojen ja eilisiltaisen iskun valossa näyttää hyvin julmalta ja irvokkaalta kuva, jossa kaksi vasemmiston kansanedustajaa, Aino-Kaisa Pekonen ja Silvia Modig tukevat islamia etusormi pystyssä, joka tarkoittaa "on vain yksi Jumala, Allah". Kuva on otettu jo ennen eilistä terroritekoa.
Jihadistit iloitsevat medioissa tapahtuneesta. Itse olen pahoilla mielin ja suruissani.

Kommentit (14)

Vierailija

Sanovat ettei pidä pelätä eikä sitä ainakaan näyttää . Suomeen valuu  muhamettilaisia ja minä pelkään. Kun poskelle lyödään pitää kääntää toinen poski. Niinkö todella?Emmekö me saa yrittää, edes YRITTÄÄ puolustaa itseämme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Luterilainen

Mitä enemmän hyysätään, sitä vaarallisempaa tulee Suomessa olemaan.  Tietyt puolueet haluavat hallitsematonta maahanmuuttoa, en ainakaan ikinä niitä äänestä päättämään. Papitkin sinisilmäisinä toivottavat kaikki tervetulleiksi, kun uskovat kaikista hyvää. Mitä vielä pitäisi tapahtua, että tajuaisivat tilanteen!

Vierailija

Hallitus vastuuseen hallitsemattomasta maahanmuutosta! Kuka meitä suomalaisia puolustaa ja turvaa? Sipilä, mitä sanot asiasta, muuta kuin nyyhkit televisiossa?

muori

Vierailija

Luterilainen kirjoitti:
Mitä enemmän hyysätään, sitä vaarallisempaa tulee Suomessa olemaan.  Tietyt puolueet haluavat hallitsematonta maahanmuuttoa, en ainakaan ikinä niitä äänestä päättämään. Papitkin sinisilmäisinä toivottavat kaikki tervetulleiksi, kun uskovat kaikista hyvää. Mitä vielä pitäisi tapahtua, että tajuaisivat tilanteen!

Sillähän ne asiat järjestyvät laakista, kun olet tuota mieltä. Valitset vaan sen oikean puolueen, etkä äänestä niitä vääriä. Luther oli juutalaisvastainen, mutta miten suhtautui muslimeihin?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Surullista on. Miksi pitää silpoa viattomia ihmisiä?

Missä on Jumala?

Etkö vieläkään ymmärrä mitä tarkoittaa kun Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon. Se on just niin vapaa kun ihminen itse tahtoo käyttää ja kantaa myös tekemisistään täyden vastuun. Jumala on pessyt kätensä jo Aatamin ja Eevan kanssa. Se siitä Jumalasta joka ei varjele ihmisen aivoja pahuudelta.

Jos Jumala olisi, näkisi, kuulisi ja auttaisi ei maailma olisi täynnä pahuutta. Se on ihan varma, mutta kun ei ole Jumalaa. Ihminen on oma jumalansa korvien välin viisauden mukaan.

Vierailija

Nyt tämä keskustelu uhkaa karata väärille raiteille. Ei aleta "uskonsotaa" käydä taas niinkun joissain aiemmissa maahanmuuttajakeskusteluissa pääsi käymään.

Terrorismi puhututtaa näinä aikoina, Nizzan tapaus on niin järkyttävä ettei osaa sanoin kuvata.

allahu akbár

Koko Euroopan maahanmuuttopolitiikka on täysin väärillä raiteilla. Nyt aletaan niittää sitä vääristyneen maahanmuuttopolitiikan seurausten satoa vähän joka puolella. Tämä on vasta alkua. Ranskan Nizzan isku 14.7, ja heti perään Turkin sotilasvallankaappaus nyt tämän puolenyön tienoilla. Erdokaani kai turvassa. Ei taida joittenkin hullut unelmat oikein mennä putkeen?

Vierailija

Mitä aloittaja pateettisella avauksellaan tatkoittaa? Sota on aina julmaa. Sota on aina väärin. Mutta useimpien sotien takana on loukkaus ja kärsimys. Taivaalliset itkut olisi osoitettava tosiksi. Meille lienee kaikille opetettu, että ylhäällä kyllä tiedetään, mitä maailmassa tapahtuu, kun se on ylhäältä opiksi annettu.
Olisi aika opiskella, mitä tapahtuu todella.

Vierailija

"Mutta useimpien sotien takana on loukkaus ja kärsimys". Olen aivan samaa mieltä. Mikä niihin loukkauksiin ja kärsimyksiin on johtanut, siellä olisi rauhan tähden paljon tehtävää ja korjattavaa  yksilöihmisen tasolta lähtien ja nimenomaan sieltä ruohonjuuritasolta. Jokainen on tullut joskus loukatuksi, jokainen ihminen on jotenkin elämässään kärsinyt, mutta kaikki evät ole kostonhaluisia.

Mutta nämä kostonhaluiset ja ihmiskuntaa vihaavat ihmiset pitäisi, niin, pitäisi ja pitäisi....mitä sitä pieni ihminen voi asialle tehdä?

Vierailija

Pateettinen avaus? Minä ymmärsin sen ihan vaan viittaukseksi kovaan vesisateeseen.

Jos esim.hautajaiset sattuvat sadepäiväksi, on hyvin tavallista sanoa että taivaskin itkee.

"Mitä aloittaja pateettisella aloituksellaan tarkoittaa"...

Lainaus edellisistä

Piti oikein hra Googlelta kysyä mitä pateettisuus tarkalleen tarkoittaa.

Pateettinen = paatoksellinen, mahtipontinen, korkealentoinen, säälittävä, surkea.

"Taivaskin itkee". Eikö se ole vanha sanonta ikävien asioiden vesisateesta ?

Vilpittömästi aloitukseni koski terroriteon kuolemia, viattomia uhreja, jotka aiheuttivat surua monille miljoonille ihmisille, minullekin.

Samassa kirjoituksessa on ,että "sota on aina julmaa".

Mielestäni kyse ei ole sodasta vaan terrorismista.

Heee-ii! Miksi joidenkin täytyy ruveta tökkimään ja viisastelemaan tällaisten tragedioiden jälkeen?

Ystäväni soitti äsken Italian Anconasta. Heidän poikansa Carlo oli tapahtumien keskipisteessä Nizzan rantabulevardin läheisyydessä. Hän on monta vuotta työskennellyt keittiömestarina siellä. Hänen työvuoronsa loppui ja hän lähti ystäviensä kanssa baariin juhlistamaan kansallispäivää. Pian alkoi kuulua kovia ääniä ympäristöstä ja kohta baariin rynnisti poliiseja, jotka käskivät kaikkia pysymään sisällä. He olivat baarissa kolme tuntia ennen kuin saivat luvan poistua. Carlon työkaveri, ranskalainen Andre` oli juossut bulevardin poikki ja hänen molempiin jalkoihinsa tuli avomurtumat. Ystäväni perheineen tulee meille viettämään lomaa elokuussa. Carlo on varmasti hyvin järkyttynyt tapahtumista.

Vierailija

Mielestäni alkuperäinen viestin lähettäjä ei mitenkään tökkinyt tai viisastellut. On normaalia, että ihmisillä herää tunteita noin kauhean tapahtuman vuoksi, vaikkei läheisiä olisikaan ollut tapahtumapaikalla. On mielestäni myös ihan normaalia tuntea pelkoa, sillä Ruotsissahan on jo levottomuuksia tietyissä lähiöissä, autot palavat ja aseellisia yhteenottojakin on. Täytyy vain toivoa, että Suomessa oltaisiin edes hieman viisaampia "turvapaikanhakijoiden" suhteen. Muuten olemme samalla tiellä kuin Ruotsi. Pakolaisleireiltä saisi kiintiöpakolaisia ihan miten haluaa mutta nyt on näköjään kutsuttu Irakin ja Afganistanin nuoret miehet, naiset ja lapset ilmeisesti pärjäävät itsekseen kyseisissä maissa. Ymmärrys ei kertakaikkiaan riitä tähän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat