hieman masentaa

Omituinen nimi aloitukselle. Jospa se hieman aukeaisi kirjoituksen jatkuessa.
Viime talvi oli suhteellisen helppo pakkasten ja lumenkin suhteen. Ikää on jo 75 v paikkeilla.
Perusterve mies, ei lääkkeitä, hieman vitamiineja ja lisäravinteita.
Salakavalasti hissukseen hiipien iski virtsaamisvaikeudet, alkuun yöllä piti käydä parikertaa vessassa. Sitten alkoi yötiputtelu. Sitten päivisinkin piti käydä jatkuvasti vessassa, joskus tuli tippa, joskus hieman enemmän. Päivisinkin alkoi tiputtamaan housuihin, vaaleat housut piti vaihtaa
tummiin, joissa ikävät läikät eivät näy.
Kolmisen viikkoa sitten älysin, että lääkäriinhän se on mentävä. Vain viikko odotusta, onneksi pääsin heti labraan veri ja virtsakokeet otettiin. Lääkärissäkin kävin, onneksi verikokeen tulokset eivät viitanneet eturauhassyöpään. Lääkärin epäilyn mukaan eturauhasen liikakasvua, vanhojen miesten vaiva. Jatkotutkimuksiin urologille sairaalaan. Sieltä tuli tieto, että 3-4 kuukautta jonoa. Ei pysty odottamaan. Vaikka se kirpaisee niin apua on haettava yksityiseltä urologilta. Nyt on aika heinä-elokuun vaihteessa.
Joten jo kipujakin aiheuttava vaiva jatkuu. Samoin jatkuu tummien housujen kesä.
Jatkan elokuussa tarinaa.

Kommentit (9)

Vierailija

Kyllä se viimeinen tippa putoaa punttiin nuorellakin miehellä ja vaippojakin on tullut käytettyä. Testit pitää tehdä, ettei ole pahempi eturauhasvaiva.

Täti T.

Olet komeasti ehtinyt 75 v, eikä mikään vaiva ole tullut vastaasi.

Vaivat hiipivät kohti tai tulevat suurella rytinällä, Tulevat ne, ohittamaan tuskin kukaan pääsee, jos vuosia annetaan 75+. Olet oma-aloitteisesti hakeutunut lääkäriin, sieltä apu tulee, ei hätää.

Pienen elämänohjeen annan. Osta tusina vaaleita ja tummia housuja, pese ne jokaisen pikkupilkankin jälkeen.

Vaivan haju voi olla luotaantyöntävä. Tuoksu raikkaalle, vaivasi haittakin pienenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Rohkeasti vaan pikkuhoususuojien ostoon, tai onhan tena myös miehille.  Tavaratalo tavaraa, helppo ostaa.

Olen nainen jonka piti hypätä kahdentunnin välein yölläkin vessassa ennekuin sain lääkäriltä apua vaivaan.

Vierailija

Housut lienevät se pienin huolenaihe.

Onneksi eturauhasenliikakasvu on nykyisin aika helppo hoidettava. Höyläämällä se suoritetaan joko kirurgisesti tai laserilla. Toimenpide tehtiin puolisolleni lähes 10 vuotta sitten ja hän lähentelee nyt kahdeksaakymmentä.

Itseensä kannattaa satsata, vaikka vähän kalliimmallakin.

Vierailija

Lisään edelliseen, että mieheni oireilut ja vaivat loppuivat, kun hän oli toipunut toimenpiteestä. Siihen ei mennyt kauan.

Lirissä ollaan

Elokuuta eletään. Yksityisellä urolgilla kävin, hän teki ultratutkimuksen, lievää eturauhasen suurentumaa, PSA arvo 4,09, kait hyvä yli 70 vuotiaalle. 

Sain reseptin lääkkeille, jotka pahensivat tilaani, pari päivää sitten lääkäri soitti ja hänen luvallaan lääkkeet lopetettiin. Passitusta sairaalaan tähystykseen odottelen. Jospa sieltä saisi avun.

Oli mielestäni kallis tutkimus, kelakorvauksen jälkeen maksettavaa jäi vielä 249 euroa.

Näillä mennään

Vierailija

Kai passitus tuli sairaalaan julkiselle puolelle? Mieheni sai yksityiseltä urologilta passituksen julkiseen sairaalaan, jossa hinta on edullinen. Jos näin ei mennyt, kannattaa pyytää.

Vierailija

Vanhuus ei tule yksinään, niinhän sitä sanotaan. Naisilla on omanlaiset vaivansa, miehillä omansa, monet viat voi hoitaa niin etteivät ne haittaa elämää.

Kannattaa olla sinnikäs ja kysyä julkiselle puolelle hoitoon jos varaa ei ole yksityiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat