Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Suomen lääkäriliitto pitää ennenaikaista kuolemaa lääketieteen perinteisenä vihollisena, sillä lääkärin etiikan lähtökohta on ihmisen palveleminen elämää kunnioittaen. Lääketieteen kehittyessä ja ihmisen keski-iän huomattava pidentyminen on herättänyt lääkäriliitossa myös keskustelua, että onko pitkitetty elämä aina ihmisarvoista.

Suomen potilaslaki (785/1992) ja lainsäädäntö ei hyväksy eutanasiaa ja lain mukaan potilaalla ei ole oikeutta vaatia eutanasiaa. Suomen rikoslain mukaan potilaan elämän lopettaminen on rangaistava teko, joka luokitetaan tappo- tai surma-nimiseksi rikokseksi.

Suomen lääkäriliitto suhtautuu kielteisesti aloitteisiin eutanasian laillistamisesta. Lääkärien ammattikunta pidättäytyy toimenpiteistä, joiden ensisijainen tarkoitus on potilaan kuoleman jouduttaminen. Maailman lääkäriliitto (WMA) kehottaa lääkäreitä pidättäytymään itsemurhan (eutanasia) avustamisesta, vaikka se ei olisikaan maan lakien mukaan kiellettyä. Amerikassa Oregonin osavaltiossa eutanasia on laillistettu, samoin Euroopassa Hollanti, Belgia ja Sveitsi ovat hyväksyneet eutanasian.

Maailma on menossa koko ajan moraalittomampaan suuntaan kaikilla rintamilla. Jossakin vaiheessa myös eutanasia tullaan hyväksymään maailmanlaajuisesti kuten moni muukin väärä asia, joka on ensin nostatettu keskustelunaiheeksi ja sitten sen johtopäätöksenä asia on hyväksytty.

Lääketieteen pitäisi suojella elämää ja ylläpitää sitä kaikin mahdollisin tavoin, eikä surmata potilasta, vaikka potilas sitä toivoisi. Kivunhallinta ja kipujen lievittäminen on nykyään lääketieteessä korkealla tasolla. Lääketiede kehittyy tässä suhteessa huimaa vauhtia ja kivuissa sekä kärsimyksissä kamppaileva potilas voi saada vaivoihinsa apua hyvinkin pian sekä jopa parantua niistä.

Teksti kopsattu sivulta; http://koti.phnet.fi/petripaavola/eutanasia.html

Kommentit (2)

> Lääketieteen pitäisi suojella elämää ja ylläpitää sitä kaikin mahdollisin tavoin, eikä surmata potilasta, vaikka potilas sitä toivoisi. Kivunhallinta ja kipujen lievittäminen on nykyään lääketieteessä korkealla tasolla. Lääketiede kehittyy tässä suhteessa huimaa vauhtia ja kivuissa sekä kärsimyksissä kamppaileva potilas voi saada vaivoihinsa apua hyvinkin pian sekä jopa parantua niistä.

- "Pitäisi suojella elämää" ei ole ristiriidassa kuolevan auttamisen kanssa.
- Eutanaasia ei ole potilaan surmaamista.
- Kivunhallinta ei ole ratkaistu ongelma lääketieteessä.

- Väite, että "kärsimyksissä kamppaileva potilas voi saada vaivoihinsa apua hyvinkin pian sekä jopa parantua niistä." on pahanlaatuista aamukahviajattelu ja kertoo, ettei kirjoittaja ole ollut kipuasioiden kanssa tekemisissä. Mutta vielä ehtii.

Eutanaasia on potilaan oikeus. Se mitä laki määrittää rikokseksi on kunkin ajankohdan yhteiskunnallinen mielipide. Lait on luotu muutettaviksi, turvaamaan yksilön oikeudet.

> Vihreät ja eutanasia on maan moraalinen rappio!

Mikähän aloittajan aamukahvin tosiaan on pilannut.

Mitä tämä tarkoittaa, lainaus aloittajalta: "Maailma on menossa koko ajan moraalittomampaan suuntaan kaikilla rintamilla. Jossakin vaiheessa myös eutanasia tullaan hyväksymään maailmanlaajuisesti kuten moni muukin väärä asia, joka on ensin nostatettu keskustelunaiheeksi ja sitten sen johtopäätöksenä asia on hyväksytty."

Toivottavasti eutanaasia tullaan maailmanlaajuisesti "nostamaan keskustelunaiheeksi ja sitten sen johtopäätöksenä hyväksymään" tarkoin säänneltynä, tarkoin ihmisen oikeudet huomioivana menettelynä.

Aina on ihmisiä, joille edistykselliset asiat nostattavat muutosvastarintaa. Aina on ihmisiä, jotka näkevät rappiota siinä muutoksessa, jonka kelkkaan eivät ehdi tai jota eivät ymmärrä. Eutanaasian lisäksi meidän tulisi kyetä luomaan suojelua tällaisille ihmisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat