Liisa

Meillä on kauniilla, rauhallisella paikalla, järven rannalla, kesämökki ja sauna. Sähkö on, ei muita mukavuuksia. Kesämökilämme ei ole kuitenkaan kahteen vuoteen ehtinyt kukaan käydä.
Aikuiset lapset eivät haluaisi laittaa paikkaa myyntiin. Onko kenelläkään kokemuksia kesäpaikan pitkäaikaisesta vuokrauksesta välitystoimiston kautta? Onko olemassa välitystoimistoja, jotka huolehtivat kaikista käytännön asioista. Meillä ei ole luottohenkilöä käytettävissä.

Kommentit (9)

Vierailija

Ei ole kokemuksia vuokraamisesta, mutta tuli muuta mieleen.

Kuka mökin omistaa? Päättävätkö aikuiset lapset vanhempiensa kesämökistä ja vaativat paikan pysyvän suvussa, vaikkeivat itse edes käy siellä? Onko yleensä viisasta pitää kesämökkiä vuositolkulla asumattomana? Villiintyykö ympäristö, jos ei ole pelkkää mäntykangasta ja kalliota? Arvo laskee nopeasti, jos itse rakennus hoitamattomana pääsee rapistumaan.

Voisi olla miettimisen ja keskustelun paikka.

Liisa

Paljon hyviä asioita pohdittavaksi. Ei ole helppoa löytää tähän kaikkia tyydyttävää ratkaisua. Kiitos kommenteista! Liisa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kannattaa laittaa vuokralle mutta ei ehkä välitystoimiston kautta. Etenkin pitkäaikaisia vuokralaisia on helppo löytää ihan ilmoittelemalla lehdissä tai vaikka tori.fi palvelussa. Vuokralaisen kanssahan voi sitten sopia vuokran tasosta ja siitä, mitä pihatöitä ym. vuokralainen tekee ja mitkä kuuluvat kiinteistön omistajalle. Vuokratulo on pääomaverotettavaa ja se pitää oma-aloitteisesti ilmoittaa veroehdotuksessa samoin kuin vuokrauksesta aiheutuvat kulut. Alle 7000 euron vuokratulot voi myös ilmoittaa verokortin ennakonpidätykseen.

Liisa134

Tosi hyvä, jos vuokralaisen voi löytää esim. Tori.fi:niin kautta. Onko käytännön vinkkejä, miten sen hyvän vuokralaisen voisi löytää monen mahdollisen hakijan joukosta? Liisa

Vierailija

Ei siihen varmasti ole mitään aukotonta ohjetta. Luottotiedot on ainakin hyvä tarkistaa. Tavatessa yrittää haastatella ja muodostaa siinä mielikuvaa, joka kyllä voi mennä pahasti pieleenkin. Ei ainakaan heti luvata kenellekään vuokrausta. Kyllä se vaatii jonkinmoista ihmistuntemustakin, mutta ei sekään ole varmaa. Omat vastuutkaan eivät ole ihan yksinkertaisia eli ehkä kuitenkin välittäjä saattaisi osata asiat paremmin, jos vuokraajalla ei ole kokemuksia ja on epävarma olo.

Liisa

Hei,
Olen samaa mieltä, vaatii todellakin ihmistuntemusta. Toisaalta mökillä ei kai voi ihan mahdottomasti vahinkoakaan tehdä. Luottotietoden tarkistus ehdottoman tärkeä ohje. Ehkä myös takuuvuokra.

Vierailija

Kyllä huonolla tuurilla vahinkoa voi tulla. Ihmisiä on niin monenlaisia. Voidaan hajoittaa paikkoja, elää epäsiististi ja vaikka mitä. Ainakaan ei kannata sinisilmäisesti luottaa. Jos on pidempiaikainen vuokraus, pitäisi jotenkin päästä tarkistamaan, missä mennään, mutta ei ole kokemusta, miten. Kai siihenkin jokin käytäntö on.

Peki

Lapset ruotuun ja mökki myyntiin! Eihän tuossa ole mitään tolkkua, jos eivät edes itse sitä käytä.

Vierailija

Itse en laittaisi mökkiä vuokralle, tekisin selväksi lapsille, että nyt on tehtävä ratkaisu.  Joko mökki myydään tai sitten lapset yhdessä ottavat vastuun mökistä tai joku lapsista "ostaa" toisilta tämän.  Yhdessä perheessä oli sama tilanne, mutta vanhemmat kysyivät lapsilta ja he halusivat pitää rannan, mutta ensin tehtiin uusi mökki vanhan tilalle.  Nyt he voivat kaikki käydä mökillä ja yhdessä hoitavat tällä hetkellä . Kun vanhemmat eivät enää jaksa , on jatkaja jo valmiina.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat