Kaalilaatikkoa mummin reseptillä

Klassikkojen klassikon, kaalilaatikon, reseptin ET:n lukija Merja Koho sai äidiltään ja antoi tyttärelleen. Lue koko juttu

Kommentit (5)

A.Torkkeli

Ne kandee ne ohraryynit keittää lihaliemessä. Ihan väljässäkin voi, sitten vaan kippaa koko puuron sinne kaalin ja lihain sekaan.

Tuli

Parasta herkkua,itse tosin laitan porkkanan raasteena ja kiehautan vähän kaalin ja ohran kanssa yhtäaikaa,näin säästyn vähemmällä tiskiltä.

Milka

Kaalilaatikkooni ei kuulu ohra, siinä on ainoastaan kaalia, sipulia, porkkanaa ja jauhelihan tilalla joko härkistä tai soijarouhetta, munia ja maitoa sekä siirappia, suolaa maun mukaan. Ainesten määrät ovat näppituntumaa.
Aluksi paistan kaikki ainekset pannulla niin, että saavat väriä pintaan ja mausta suolalla.
Sitten kaikki vuokaan ja siirappia sekaan. Lopuksi teen munamaidon ja kaadan sekaan. Uuniin ja pitkä haudutus matalassa lämmössä.
Tarjolle puolukoita/puolukkahillon kanssa.

Perinteinen makunautinto

Oma kaalilaatikkoni on aina valmistunut noin kuin tuo annettu ET: ohje on. Siihen kuuluu ehdottomasti myös ohrasuurimo osuus jonka keitän liha tai kasvisliemessä etukäteen. Se antaa hyvän suutuntuman laatikkoon ja on myös ruokaisampaa. Omaan laatikkooni en koskaan laita munamaitoa vaan joko kasvislientä tai lihalientä.Niistä saa hienoa lisämakua kokonaisuuteen. Puolukkasurvosta ja etikkapunajuuria sekä tumaa leipää. Siinäpä se maukas purtava ruokahetkeen. Hiljainen hauduttaminen uunissa takaa makunautinnon.

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat