Kaalilaatikkoa mummin reseptillä

Klassikkojen klassikon, kaalilaatikon, reseptin ET:n lukija Merja Koho sai äidiltään ja antoi tyttärelleen. Lue koko juttu

Kaalilaatikkoa mummin reseptillä

Kommentit (9)

A.Torkkeli

Ne kandee ne ohraryynit keittää lihaliemessä. Ihan väljässäkin voi, sitten vaan kippaa koko puuron sinne kaalin ja lihain sekaan.

Tuli

Parasta herkkua,itse tosin laitan porkkanan raasteena ja kiehautan vähän kaalin ja ohran kanssa yhtäaikaa,näin säästyn vähemmällä tiskiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Milka

Kaalilaatikkooni ei kuulu ohra, siinä on ainoastaan kaalia, sipulia, porkkanaa ja jauhelihan tilalla joko härkistä tai soijarouhetta, munia ja maitoa sekä siirappia, suolaa maun mukaan. Ainesten määrät ovat näppituntumaa.
Aluksi paistan kaikki ainekset pannulla niin, että saavat väriä pintaan ja mausta suolalla.
Sitten kaikki vuokaan ja siirappia sekaan. Lopuksi teen munamaidon ja kaadan sekaan. Uuniin ja pitkä haudutus matalassa lämmössä.
Tarjolle puolukoita/puolukkahillon kanssa.

Perinteinen makunautinto

Oma kaalilaatikkoni on aina valmistunut noin kuin tuo annettu ET: ohje on. Siihen kuuluu ehdottomasti myös ohrasuurimo osuus jonka keitän liha tai kasvisliemessä etukäteen. Se antaa hyvän suutuntuman laatikkoon ja on myös ruokaisampaa. Omaan laatikkooni en koskaan laita munamaitoa vaan joko kasvislientä tai lihalientä.Niistä saa hienoa lisämakua kokonaisuuteen. Puolukkasurvosta ja etikkapunajuuria sekä tumaa leipää. Siinäpä se maukas purtava ruokahetkeen. Hiljainen hauduttaminen uunissa takaa makunautinnon.

annihelena

Keitetty puuroriisi ohran sijaan on kuulunut minun kaalilaatikko reseptiini. Kaali suikaleita haudutetaan hetki paistinpannulla kunnes kaikki on haudutettu lisätään ruskistettu jauheliha ja se keitetty riisi.Mausteeksi suolaa,pippuria ja meiramia. Porkkanaa en laita.Liemeksi lihalientä ja pinnalle laatikkoon siirappia ja voinokareita.Paistetaan uunissa kypsäksi. Maha tai suolisto ei vain enää tykkää kaalista joten herkkua ei tule enää tehtyä.

Vierailija

Milka kirjoitti:
Kaalilaatikkooni ei kuulu ohra, siinä on ainoastaan kaalia, sipulia, porkkanaa ja jauhelihan tilalla joko härkistä tai soijarouhetta, munia ja maitoa sekä siirappia, suolaa maun mukaan. Ainesten määrät ovat näppituntumaa.
Aluksi paistan kaikki ainekset pannulla niin, että saavat väriä pintaan ja mausta suolalla.
Sitten kaikki vuokaan ja siirappia sekaan. Lopuksi teen munamaidon ja kaadan sekaan. Uuniin ja pitkä haudutus matalassa lämmössä.
Tarjolle puolukoita/puolukkahillon kanssa.

Kyseessä on kaalilaatikko mummin reseptillä.  Härkistä on ollut myynnissä jotain pari vuotta, soijarouhetta ehkä noin parikymmentä mutta ei sitä löydy vieläkään pienistä myymälöistä. Niin että miten ihmeessä mummi on voinut laittaa härkistä kaalilaatikkoon kun sitä ei mummin eläessä oltu keksitty?

Vierailija

Lapsuudessani syömiini kaalilaatikoihin kuului aina ohra. Nykyisin en syö kaalia enkä laatikkoakaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Milka kirjoitti:
Kaalilaatikkooni ei kuulu ohra, siinä on ainoastaan kaalia, sipulia, porkkanaa ja jauhelihan tilalla joko härkistä tai soijarouhetta, munia ja maitoa sekä siirappia, suolaa maun mukaan. Ainesten määrät ovat näppituntumaa.
Aluksi paistan kaikki ainekset pannulla niin, että saavat väriä pintaan ja mausta suolalla.
Sitten kaikki vuokaan ja siirappia sekaan. Lopuksi teen munamaidon ja kaadan sekaan. Uuniin ja pitkä haudutus matalassa lämmössä.
Tarjolle puolukoita/puolukkahillon kanssa.

Kyseessä on kaalilaatikko mummin reseptillä.  Härkistä on ollut myynnissä jotain pari vuotta, soijarouhetta ehkä noin parikymmentä mutta ei sitä löydy vieläkään pienistä myymälöistä. Niin että miten ihmeessä mummi on voinut laittaa härkistä kaalilaatikkoon kun sitä ei mummin eläessä oltu keksitty?

Mummin lapsenlapsi on siinä laittanut nykyversionsa kaalilaatikosta, ei varmaankaan mummi.

Olen itse isomummin iässä, mutta käytän härkistä ja nyhtökauraa mielelläni. Kaalilaatikkoon en laita munamaitoa, vaan nesteenä toimii kaalin keitinvesi. Päälle valutan siirappia. Sokeristahan siitä tulee, mutta maku on hyvä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat