Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ikääntyvien piilomasennus ei aina näyttäydy alakulona – näistä merkeistä voit tunnistaa masennuksen

Moni ikääntyvä sairastaa tietämättään masennusta. Hälytysmerkkejä ovat mielenkiinnon ja jaksamisen puute, sanoo geriatrian professori Jaakko Valvanne. Lääkehoidosta hänellä on hyvää sanottavaa.Lue koko juttu

Ikääntyvien piilomasennus ei aina näyttäydy alakulona – näistä merkeistä voit tunnistaa masennuksen

Kommentit (8)

Vierailija

Meitä on vuosikymmeniä huijattu sanomalla, että mielenterveyden ongelmat johtuvat aivojen kemian häiriöstä, mikä on todellakin täyttä roskaa. Sen sijaan psyykenlääkkeet aiheuttavat aivojen kemian häiriön, josta ei ole ulospääsyä. 

Moni kärsii tietämättään erilaisista ravinnepuutoksista. Yleisimmät ravinnepuutokset ovat kalan Omega-3 rasvahapot (EPA ja DHA), rauta, folaatti, B12-vitamiini, D-vitamiini, jodi, seleeni, magnesium, sinkki ja K2-vitamiini, joka on äärimmäisen tärkeä verisuonten ja luuston hyvinvoinnille. 

Masennusta aiheuttavat nykyaikana eniten unihäiriöt eli huono nukkumarytmi eli tahallinen yökukkuminen, ravintoainepuutokset, roskaruoka, roskaviihde, päihteet, ulkoilun puute, maailmankatsomuksen puuttuminen, liikunnan puute, nettiriippuvuus ja sosiaalisten taitojen puute. 

Kaikki ovat elintapavirheitä jotka ovat itse korjattavissa.

Yhteiskunta vaan on valitettavasti niin avuton, että elintapavirheistä tulevillekin masennuksille annetaan jonkin sairauden nimi ja ruvetaan sitten sitä lääkitsemään haitallisilla lääkkeillä. 

Tätähän lääketeollisuus ja sitä myötäilevä lääkärikunta haluaa että eivät tulot vähene.

Masennuslääkkeillä ei tätä ongelmaa kuitenkaan auteta yhtään.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta lainkaan ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiinimittauksia ei edes tehdä.

Voiko ruokavalio parantaa ?

Valitettavan usein lääkäreiden kanta moneen sairauteen on, ettei ruokavaliolla ole merkitystä. Jos ihan maalaisjärjellä ajattelee, olisihan se ihmeellistä jos se mitä suuhunsa laittaa ei mitenkään vaikuttaisi siihen, miten ihminen voi.

Ravinnosta ja ravintolisistä, joilla korjataan ravintoainepuutokset, jotka vaikuttavat olennaisesti myös aivojen hyvinvointiin, ei saa kuitenkaan sellaisia voittoja kuin uusista synteettisistä lääkkeistä, joita lääketehtaat kehittelevät.

Serotoniinihypoteesi ei pidä paikkaansa, eikä masentuneilla ole havaittu serotoniinitason mataluutta ennen lääkitystä.

Esimerkiksi lievän ja keskivaikean masennuksen kohdalla lääkityksen vaikuttavien aineiden teho on vain hiukan plasebovaikutusta suurempi. 

Masennus ei parane vaan kroonistuu kun ihminen syö mielialalääkkeitä. Masennuksen lääkehoito on tehotonta, silti lähes 500 000 suomalaista syö niitä. Tämä sen takia koska lääkäri kirjoittaa hanakasti lääkereseptin masentuneelle. Lääketeollisuuden napanuora lääkäreiden täydennyskoulutukseen on katkaistava. Vasta sitten voidaan järkevöittää masennuksen hoito.

Psykiatriasta on tullut lääketeollisuuden kultakaivos. Pitäisi olla tieteellisesti perusteltua, että psyykenlääkkeiden käyttö on hyödyllisempää kuin ei-käyttö.

Serotoniinista jopa 95% syntyy suolistossa, joten aivojen hoitaminen alkaa suoliston hyvinvoinnista. Aivoissa on lymfasuonia myös. Vääränlainen bakteerikanta suolistossa häiritsee välittäjäaineiden muodostusta ja aiheuttaa monenlaisia ongelmia aivojen toimintaan ja samoin yliaktivoi immuunipuolustusta, joka on esim. diabeteksen, astman ja reuman taustalla.

Vaadi päästä julkisella puolella terapiaan ja keskustelemaan. Psykiatrit ja yleislääkärit yrittävät painostaa ja mainostaa SSRI-lääkkeiden käyttäjäksi, mutta kannattaa pysyä lujana. Vaadi pelkkää keskusteluterapiaa ongelmiisi. 

Ja ennenkaikkea ravitsemus täytyy laittaa kuntoon, jotta paranemista voi tapahtua.

Vierailija

Kiitos, kiitos! Toit tärkeitä asioita esille.  Valtaosa ihmisistä ei välitä mitä syö ja elää! Sitten sairastetaan vakavastikin. Kun niin helppoa on syödä oikein, liikkua, toisinsanoen elää kohtuudella kaikessa. Kyllä me olemme sitä mitä syömme, ruoka  ja liikunta on myös lääkkeemme. Josko sittenkin puuttuu vielä tietoa. Kaikessa on tarjontaa, kuluttajan on vaikea tietää mikä on itselle se oikea tapa syödä ja liikkua. Täytyy erityisesti kiinnostua hyvinvoinnistaan, siitä se lähtee, terveempi elämä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jahas, että oikea ruokavalio on pelastus! Tietty, mutta kun ei ole rahaa ostaa noita terveystuotteita monellakaan eläkeläisellä. Pitää ostaa sitä mihin rahat riittävät, eikä se aina ole lainkaan terveellistä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jahas, että oikea ruokavalio on pelastus! Tietty, mutta kun ei ole rahaa ostaa noita terveystuotteita monellakaan eläkeläisellä. Pitää ostaa sitä mihin rahat riittävät, eikä se aina ole lainkaan terveellistä.

Turhia uhoot! Se on aivan tavallista ruokaa, se terveysruoka, vailla sian ihraa ja valkoista viljaa,

sekä sokeria, ja punaista lihaa kohtuudella, juureksia ja vihanneksia hedelmiä, kaikea kohtuudella, sopivin juoma on vesi...se on sitä terveysruokaa tämä suomalainen ruoka, puhdasta ja ravitsevaa. On turha valittaa, joikainen pystyy jos minäkin pieneläkeläinen pystyn, tosin olen terveesti elänyt niin kauan kun jalat ovat olleet oman pöydän alla. Lapsuus oli pelkkää makaroonia, perunaa ja jauhelihaa, pullaa ja puuroa.

Alkuun vain pientä vaivannäköä terveytensä eteen, kuten ulos liikkumaan ja nauttimaan luonnon kauneudesta, sekin on terveydenhoitoa parhaimmillaan, kun tressit jäävät kun sulkee oven ja nuuhkii raikasta ulkoilmaa.

Niin tai näin??

Itse olen 30v mies ja törmännyt juuri tähän ongelmaan että olin unohtanut ruuan merkityksen elämässäni. olen kokenut hetkittäin teini-iästä asti ja juuri kemia/lääkkeet ovat olleet hoitona.. Uskon etteivät Lääkäritkään tätä enään aina muista.. Minun kohdalla tämä on räjähtänyt silmien eteen kuullessani sairastavan Autoimmuunisairautta jossa keho ei käytä kaikkia ravintoaineita vaan ne sohlahtavat kehon läpi... Mutta tämä on minun kroppani ja tuntuu että ihmiset unohtavat kuitenkin olevansa yksilöitä ja joillekin masennus lääkkeet voivat tuoda avun mutta pitäisi pyrkiä lääke vapaaseen elämään... Sellainen Oriola on oman kropan läpi kulkenut viimeiset 12v..

Vierailija

Juuri näin. Minä ravasin lääkäreissä kolme vuotta. Todellakin satdasin terveyteen. Apua en saanut. Lääkkeitä kylläkin. Lopulta vahingossa löytyi kilpirauhassyöpä. Masennus tuli nyt vasta mutta ei ole enää varaa juosta terapioissa. Kaikki rahat menivät ammattitaidottomien lääkäreiden taskuihin. Tyhjästä maksoin kaikki säästöni.

usko piristää

Ihanaa kun voi olla ihan eri mieltä. Jos katsoo televisiota, se on masennusta ja myös sitä lisäävää. Mutta tuo vain irtoheitto. Isompi moka on se, ettei puhuta miksi. Miksi? Jos edessä on vain hauta, niin tietty masentuu. Jutussa ei oteta ollenkaan esiin sitä, että odottaessaan toista parempaa elämää eräät eivät masennu. Hengellisyysden on kirjoittaja unohtanut. Pillerionni on pientä huumetta. Miksi meidän pitäisi saada lisää lääkkeenkäyttäjiä? Masennus voi haihtua kun lähtee auttamaan toisia.

Marketta46

Hyvä artikkeli ja niin täyttä asiaa. Kiitos tästä, alihoito on todella yleistä. Kaiken maailman rasvakapseli-vitamiinipilleri kaupustelijat ja - uskonlahkolaiset mölyää noista tuotteistaan ja saavat ihmiset sekoittamaan tutkitun tieteen ja hölynpölyn.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat