ET:n blogisti hiiltyi: Yli 50-vuotiaiden arvostus työelämässä on hölynpölyä

– Juhlapuheet kokemuksen arvostamisesta ovat hölynpölyä ja työuran pidentämiset ja vanhojen työttömien aktivointi työelämään vittuilua, täräyttää ET:n blogisti Ilkka Pirhonen.Lue koko juttu

ET:n blogisti hiiltyi: Yli 50-vuotiaiden arvostus työelämässä on hölynpölyä

Kommentit (5)

Seniori-iän kynnyksellä

Kielenkäytöstä päätellen ET-lehti on ala-arvoinen - luen sitä nyt ensimmäistä kertaa. Jos tämä linja jatkuu, en tällaista sontaa viitsi lukea. Luulin tätä asialehdeksi, mutta tämähän alittaa Hymyn ja Seiskan. Ilkka Pirhonen, mene sivistymään ja kirjoittajakurssille, ennen kuin jatkat lian heittoa lukijoiden silmille!

Hallitus hävetköön

Olen minäkin ihmetellyt, miksi työuria halutaan pitemmiksi, kun yli 5-kymppinen ei enää kelpaa kenellekään töihin. Poikkeuksena on vain poliittiset virat, joihin päästään hyvävelisysteemillä.

En olisi uskonut Sipilää ja Soinia noin tunteettomiksi ja ihmisten hädästä piittaamattomiksi. Työttömyyskorvauskin halutaan vastikkeelliseksi, vaikka se on alun perin luotu turvaamaan normaalin elämän kulut, ettei tarvitse rikoksilla itseään elättää.

Työstä on saatava palkka, jolla pystyy tulemaan toimeen, ja se kuuluu työnantajan eikä valtion maksettavaksi.

Poliitikot ovat täysin irti tavallisen kansalaisen elämästä ja elävät jossain omassa kuplassaan.

Entä sitten tämä veroale, josta hyötyvät eniten maksukykyisimmät? Miksi heillä ei maksateta velkojen lyhennyksiä, jotta hekin osallistuisivat "kipurajoille" saakka kuten Katainen aikoinaan uhosi. Nyt he vain saavat lisää. Muut saavat tuntea kipua sitäkin enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuuntelin juuri radiosta Veronmaksajien Teemu Lehtistä. Nyt tekee mieli käyttää samanlaista kieltä kuin blogisti.

"Veroalella lisätään kansalaisten ostovoimaa." Keskituloisilla se lisääntyy n. 1500 euroa vuodessa. Keskituloinen on kuitenkin n. 3000 euroa/kk tienaava!

Suurin osa ihmisistä saa alle 2000/kk. Heiltä taas ostovoimaa leikattiin reilusti KiKyllä ja muilla ratkaisuilla. Siis niiltä, jotka todella kuluttaisivat kotimaassa ja kenties loisivat niitä kaivattuja työpaikkoja. Ei nuo suurituloiset kuluta kotimaassa yhtään enempää kuin ennenkään.

Suuri joukko eli alle tonnin kuussa saavat joutuvat vähentämään kulutustaan entisestään. Heidän etuutensa leikataan. Kun bensankin hinta taas nousee, se vaikuttaa ihan kaikkeen hintoja nostaen.

Veroale ei pienissä tuloissa tuo euroina mitään. Vain rikkaille siitä on hyötyä.

Oikeudenmukaista ja tasapuolistako?

Valtion talouden piti tulla kuntoon, mutta jo tietokoneohjelmien muutokset päätösten mukaisiksi tulevat maksamaan enemmän kuin valtion saamat säästöt ovat.

Elämme Hölmölässä!

Vierailija

Niinpä. Edellä mainituista seikoista johtuen lopputulema on se, että rikkaiden veroale revitään toimeentulon rajamailla elävien selkänahasta. Köyhät maksavat rikkaiden lisätulot.

Kyllä varmaan uni maistuu hyvin kaikille verojen alennuksesta hyötyville! Sekä hallitukselle. Niinkö, Soini ja Sipilä, te köyhien asioilla ennen vaaleja olleet ja heidän äänillään valtaan päässeet?

Avustusta köyhyyteen

Tarkoitus on säästää valtion osuuksia ja lypsää ammattiliittojen kassat tyhjiksi. Sairaseläkkeitä hylätään ja sairaat laitetaan työttömiksi työnhakijoiksi?

Hallitus haluaa, että sosiaaliturvan hoitaa leipäjonot ja fb ryhmät. Eri järjestöt ja avustusryhmät ovat lisääntyneet ja ihmiset joutuvat turvautumaan niihin yhä useammin, kun sosiaaliturva on riittämätön hengissä pysymiseen ja vuokran maksuun. Yksi  fb- ryhmä on Autetaan Lähimmäistä ja muitakin löytyy, vaikka kuinka monta.

https://www.facebook.com/groups/742256905907652/

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat