Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kommentit (20)

Marhel

Suolan vähentäminen ja sillin syönnin lopettamisen. Ryhmäliikuntaa 3-4 kertaa viikossa ja kävelyä jokapäivä n. 5 km. Kuntokin paranee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Aloin kävellä puoli tuntia vähintään viisi kertaa viikossa. Se on runsaat 2 kilometriä kerrallaan. Kirjoituspöytätyöstä nousu   ja lyhyenkin  automatkan jälkeinen nousu autosta  johti paineen pudotessa lähes kaatavaan huimaukseen. Paineet keskellä päivää näyttivät 100/60. (Lääkäriltä kysymättä) pudotin Linatil-annoksesta toisen 5 mg pois ja jatkoin mittailua hyvinkin säännöllisesti. Keskimääräinen painearvo asettui  120/72-tasolle ja kun hääräilen 130/80-tasolle. Huimaus loppui humauksessa. Paino on pudonnut (mukavilla kieltäytymisillä) 3 kiloa kahdessa kuukaudessa ja kannustaa jatkamaan vielä  3-4 kiloa.  Suolakontrollia mulla ei ole, mutta valkosokeria pidän myrkkynä ja harmittelen, ettei fruktoosin metaboliasta saa luotettavaa tietoa. Tämä ei ole euforiaa: äkkiä huomaa, mitä hyvää vielä 70-kymppisenä voi tehdä itselleen.

Kokemuksia

Korkea verenpaine johtuu suurimmalla osalla ihmisistä liian tärkkelyspitoisen (leipä, pulla, peruna, sokeri) ravinnon nauttimisesta. Näitä kannattaa karsia surutta. Tilalle runsaasti kasviksia ja marjoja, kohtuullisesti lihaa, kalaa, kanaa ja kanamunaa ja vain vähän juureksia ja hedelmiä. Myös riittävästä omega 3 -rasvahapoista täytyy pitää huolta, joko rasvaisen kalan tai kalaöljyvalmisteen muodossa.  Elimistö tarvitsee myös suolaa toimiakseen, mutta senkin suhteenkin on muistettava kohtuus. Helpoiten suolansaantia pystyy kontroloimaan tekemällä ruoan itse ja välttämällä teollisesti valmistettuja ruokia ja leikkeleitä, jotka saattavat sisältää sitä suuriakin määriä. Vuorisuola tai merisuola ovat parempia vaihtoehtoja, koska ne sisältävät natriumin ohella myös muita mineraaleja, jotka tasapainottavat natriumin vaikutuksia. Verenpaineeseen vaikuttaa tietysti myös stressi, jota voi hoitaa esimerkiksi tekemällä metsälenkkejä tai kuuntelemalla musiikkia. Ihan sitä, mikä itselle tuo hyvää mieltä elämään.

Verenpainelääkkeitä karttaisin viimeiseen asti. Tutkimusten mukaan ne lisäävät kuolleisuutta ja aiheuttavat lisäksi usein hankalia sivuvaikutuksia, jotka johtavat joskus myös lisälääkityksen tarpeeseen. Lääkkeiden yhteisvaikutusten suhteen joutuu usein olemaan ihmiskokeessa, kun jokaisen elimistö sietää lääkekuormaa vain oman kantokykynsä mukaan.

Vierailija

Ihan hyviä ajatuksia 5/5, mutta aivan liian asenteellisia ja suurpiirteisiä ohjeistaakseen ketään korjaamaa hoitavan lääkärin virheitä. Ei koululääketiede tähtää ihmisten tappamiseen tai yritysten suuriin voittoihin. Tutkittua täsmällistä tietoa vastuullisesti  niille, jotka todella pyrkivät eroon lääkekuormista.

Vastine edelliseen

Vierailijalle 6/6
En ole asenteellinen mihinkään suuntaan, vaan puhuin omasta kokemuksestani. Minulle kyseinen ruokavalio on tuonut ison avun korkeaan verenpaineeseeni. Ehkä se voi auttaa myös toisia palstalla vierailijoita.

Tuo mitä sanoit yritysten voittotavoitteista on kyllä täyttä pötyä. Kaiken liiketoiminnan tavoitteena on tuottaa omistajilleen mahdollisimman suurta voittoa. Lääketeollisuus ei tästä poikkea mitenkään. Lääketutkimus on mielestäni vähintäänkin arvelluttavaa, koska he tekevät tutkimuksensa itse ja pystyvät valikoimaan mitä tietoa julkaistaan ja mitä jätetään julkaisematta. On tunnettu tosiasia, että aina kun joku ehdottaa sairauksien hoitamista elintapoja muuttamalla alkaa suuri poru. Se kun saattaa vahingossa johtaa siihen, että ihmiset eivät enää tarvitse lääkkeitä. 

Arvostan lääketiedettä paljon, sen alan yritysten etiikka vaan ei aina kestä päivänvaloa.

Suolan vähentäminen auttaa,mutta jos on verenpainetauti sukurasitteena sille ei valitettavasti mahda mitään.Omalta kahdaltani huomasin sen ja aloin pudottaa painoa,mutta siitä siitä loppujen lopuksi ollutkaan merkittävää hyötyä.

Vierailija

Olen Renitec, Linatil tms. -lääkityksen kannalla. Päälle digitaalista ja beta salpaaja. Kaikkien annostus kokeilemalla minimiin ja liikkuntaa lisäsi. Syödä pitää hyvin ja monipuolisesti.

ei enään turhia kiireitä

en ressaa enään asioilla, joille en mitään voi.  Liikkumista lisäämällä myöskin. Yritän pitää painoni oikeana.

Vierailija

Korkea verenpaine ei ole itsenäinen sairaus, vaan oire niinkuin on esimerkiksi kuume.

Molemmissa tapauksissa olisi hyvä selvittää oireen aiheuttaja.

Suomessa noin miljoona ihmistä syö verenpainelääkkeitä!

Liika natrium (nostaa verenpainetta) ei kerry elimistöön vaan poistuu virtsan mukana. Siis normaalisti, kun elimistö on tasapainossa. Näin ei käy jos noudattaa virallisterveellistä tärkkelyspitoista (paljon hiilihydraattia) ruokavaliota ja insuliini on jatkuvasti koholla, sillä kohonnut insuliini pysäyttää munuaisten natriumin erityksen.

Yksinkertainen fakta, tunnettu 1920 -luvulta asti. Ihmisille ei vaan kerrota. 

Miksi?

http://personal.inet.fi/koti/remeli/verenpaine.htm

Luonto hoitaa

Lisäaineet, ympäristömyrkyt, kasvien"suojelu"aineet, liikenteen päästöt, säteilyt ym kuormittavat, niitä jos syö ravinnossa vielä vähän sisäisesti lisää, niin ei kannata ihmetellä, että elimistö on tohkeissaan. Jättämällä edellämainitut pois, on keholla aikaa parantua ja hengittää.

Päivittäinen omena, liikojen rasvojen ja sokereitten, valkoisten vehnäjauhojen vähentäminen, tai poistaminen ruokavaliosta. Ei salmiakkia, ei tupakkaa, ei viinaa. Stressiä ei pidä aiheuttaa, sitä tarjoaa elämä ihan itsessään. Turhasta luopuminen, riippumatossa rötköttely kirjan kanssa, luonnonäänien kuunteleminen, siinä noin aluksi.

Vierailija

Puoli tuntia sauvakävelyä / pv. Sokeri pois, suola kontrolliin ja porkkana iltapalaksi. Hävisivät ylipaino ja paineet  ihan luontevasti.

Vierailija

Tulehduskipulääkkeiden vaihtaminen parasetamoliin! Näyttäisi minulla vieneen alapaineita alemmas eli parempaan suuntaan. Suosittelen kokeilemista jos paljon menee särkylääkkeitä.

Noniin

Minun viiden vuoden verenpainelääkkeen käyttö loppui siihen, että aloin ottaa 100 mikrogrammaa D-vitamiinia päivässä.  Muutaman viikon käytin yhdessä verenpainelääkkeen kanssa, vähitellen paineet laskivat tosi alas ja  lopetin koko verenpainelääkkeen. 

Ei varmaan toimi kaikilla, mutta minulla toimi ja olen tosi tyytyväinen. D-vitamiinipitoisuuden mittaus labrassa tuotti tiedon, että arvo on siinä haarukassa, missä kuuluu olla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat