Vaimolla infarkti, tyttärellä syöpä – sitten Matti J. Kuronen perusti kahvilan, jossa jutellaan kuolemasta

Matti J. Kuronen sanoo edelleen toipuvansa perhettään kohdanneista sairauksista.

Rovasti Matti J. Kuronen on perustanut Suomen ensimmäisen kuoleman kahvilan, Tuonen tuvan. Elämän rajallisuus kosketti hänen omaa perhettään, kun vaimo sai aivoinfarktin ja aikuinen tytär sairastui rintasyöpään.Lue koko juttu

Vaimolla infarkti, tyttärellä syöpä – sitten Matti J. Kuronen perusti kahvilan, jossa jutellaan kuolemasta

Kommentit (3)

Tottakai kuolemasta voi puhua, siinä on vain tietämättömyys esteenä, kun kukaan ei tiedä, ei ole tullut kertomaan. Tietoa on vain elämästä ennen kuolemaa. Kokaan ei tiedä sairastuessaan että se, juuri se tauti tai kohtaus varmasti vie kuolemaan. Jokainen meistä niin sairaista kuin terveistä riippuu ja roikkuu tavalla ja toisella kiinni elämässä, siinä mihin on tottunut, innolla odottaen uutta päivää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Lainaus:

"Tottakai kuolemasta voi puhua, siinä on vain tietämättömyys esteenä, kun kukaan ei tiedä, ei ole tullut kertomaan."

Voi taivas.

Tuota fraasia on tyrkytetty toisessa keskustelussa, jossa Jumalasta puhutaan,  vuosikausia. Siellä kuolemakaan ei ole mikään salaisuus, vaikka kukaan ei väitä "käyneensä katsomassa". Omista kuolemanpeloista. lähestyvästä kuolemasta ja uskolla pelotelluista kuolemaan liittyvistä harhaluuloista on välttämätönta päästä keskustelemaan vapaasti  ilmapiirissä, jossa kukaan ei ole asiantuntija. Kuolema on ihmisen elämänkaareen liittyvä räydellisen vapauden alkupiste ja ainoa asia, josta kukaan ei voi tulla neuvomaan tai selittämään.

Jotkut pelkäävät hyvää tarkoittavaa sanomaa, kun saattaja rohkaisee saatettavaa kokemaan avoimesti  elämänsä viimeisen kokemuksen. Vahinko, ettei niitä kokemuksia kykene vertailemaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat