Tiesitkö tämän kalaöljyvalmisteista?

Syö kalaa. Se hoitaa terveyttä tehokkaammin kuin kalaöljyvalmisteet, sanoo asiantuntija. Kalaöljy ei myöskään alenna kolesteroliarvoja, vaikka niin joskus luullaan.Lue koko juttu

Tiesitkö tämän kalaöljyvalmisteista?

Kommentit (1)

Vierailija

Kasviöljyjä on hyödytöntä käyttää omega-3 lähteenä (vaikka öljyteollisuus mainostaakin öljyjensä omega-3 pitoisuuksia). Tämä johtuu siitä, että ihminen ei pysty käyttämään kasviöljyjen omega-3 rasvahappoja sellaisenaan. Ne pitää ensin muuttaa muotoon, jossa elimistömme voi käyttää niitä. Kaiken lisäksi kasviöljyissä oleva omega-3 (ALA) muuttuu aktiiviseen muotoon ihmisen maksassa erittäin huonolla hyötysuhteella. Ihminen kykenee muuttamaan ALA:sta vain 4-10% tarvittavaan muotoon (EPA, DPA ja DHA). Sen sijaan esim. rasvaisessa kalassa olevat pitkäketjuiset omega-3 rasvahapot ovat jo valmiiksi sellaisessa muodossa, että ihminen voi ne käyttää.

Mielestäni öljyteollisuudelta on epärehellistä ja vastuutonta jättää kertomatta nämä tosiasiat. Tosin eihän heidän päämääränään ole ihmisten terveys, vaan mahdollisimman suurten voittojen tekeminen osakkeenomistajille. Keinoja kaihtamatta.

Suomalaisten ruokavalio sisältää liikaa Omega-6 rasvahappoja ja näinollen Omega-6 ja Omega-3 rasvahappojen suhde on n. 20:1, siis voimakkaasti tulehdusta ja sairauksia lisäävä. Optimaalinen olisi 2:1. 

Keskivertosuomalainen saa 80 % omega-3:staan rypsiöljystä ja vain 20 % kalasta. Kiinnostava ja kiistanalainen kysymys kuluu: Onko kasviöljyn omega-3 (ALA) yhtä tehokasta biologisesti kuin kalaöljyt omega-3:t (EPA ja DHA)? Vastaus: Ei ole.

http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalastuksen_loppu.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat