Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
... Brasiliassa osa tutkituista pääsi eroon lääkityksestä infrapunastimuloinnin jälkeen. ...

Mielenkiintoista.

Hoidonaloitusarvonnassa jää satatuhatta oireista kärsivää ilman reseptiä. Heistä rahakkaimmat hakevat reseptin ja lääkkeet Espanjasta tai Kreikasta. Muut kokeilevat jodia ja terveyskaupan L-tyrosiinia. Salakuljettavat Venäjältä. Jne. Jne. 

1. Toisilla on infrapunalamppuja mutta hehkulampustakin saa infrapunaa.

2. Linkitetty sivusto kertoo että myös näkyvä punavalo stimuloi kudoksia mutta ei tunkeudu yhtä syvälle. Halpahalista ostetun "Vaeltaja"-otsalampun punainen valo jaksaa tulla sormien läpi, mutta ei kämmenen läpi. Voisi riittää kilpparin hoitoon.

Mm. kolmessa yllämainitussa maassa tyroksiini on reseptivapaa. Suomessa sensijaan ollaan lääkärien diagnoosimielivallan alaisia. Omatoiminen valostimulointi voisi tuoda helpotusta monille.

-  -  -

Ferritiinin puutos on joidenkin väitteiden mukaan yleisempi aivan samojen oireden aiheuttaja kuin kilpirauhasen vajaatoiminta. Sitä voi yrittää hoitaa rautatableteilla, 100...200 mg päivässä appelsiinimehun kanssa. Liiasta on haittaa joten pankkikortti käteen ja Cityterveyteen mittauttamaan. Yleisin viitealueen yläraja on 150 ja lääkityksellä tavoite esim. 80. (Myös B12:n vaje aiheuttaa oireita.)

Vierailija

Alun kommenteissa mainittu Kilpi-lehti on muuttanut sivustonsa rakennetta.

http://kilpirauhasliitto.fi/kilpi-lehti/kilpi-lehtien-arkisto/  vie suoremmin lehtiin

Erittäin aiheellinen tämä kirjoitus kunhan korostetaan, että hemoglobiinin mittaus ei kerro totuutta, jonka hyvä selvittäminen vaatii kolme koetta: Transferriinin saturaatio eli TrFeSat, ferritiini eli ferrit, ja transferriinireseptorit eli TfR.

Jatkoksi täydennys että kolme muutakin puutosta aiheuttaa samoja oireita:

B12, D,vitamiini ja folaatti. Tässä lohko 'Nutritional':  http://bit.ly/1QdB0i9 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat