Antti Eskola: ”Jokaisella päivällä on merkitystä, kun pysyy uteliaana”

Antti Eskola oli Tampereen yliopiston sosiaalipsykologian professori reilut 30 vuotta. Hänen uusin teoksensa ”Vanhuus - helpottava, huolestuttava, kiinnostava” ilmestyi juuri.

Sosiologian uranuurtaja Antti Eskola, 82, tarkkailee nyt uteliaasti itseään, kipujaan ja kapenevaa reviiriään. Samaa tekniikkaa hän suosittelee muillekin. – Poimi jokainen päivä ja anna vanhuuden roihuta!Lue koko juttu

Antti Eskola: ”Jokaisella päivällä on merkitystä, kun pysyy uteliaana”

Kommentit (12)

Vierailija

Nyt oli kaksi  hyvää matkassa,  Dragon  ja Eskola. Toimittajan tapa kirjoittaa ihastuttava ja haastateltava vasta ihastuttava. Teksti heitteli ruusuja lukijan syliin ja mieleen, kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ooh hoh!  Tuo menevä ja miehekäs uutuusmalli.

Täällä maalla rauhallisemmat pelit, vesikelkka odottaa lunta halkohuoneen lipan alla.

Vierailija

Minusta vanhuus on aika hauska juttu,Joka päivä tulee kaikenlaisia hullutuksia.Ihmettelen,missä sitä taas mennään.Kuolema on elämän oven kiinni laittaminen.Sitten ehkä joitakin muistoja jää jälkipolvelle

Vierailija

Mielestäni vanhuutta ei kannata ´märehtiä´.

Se tulee jokaiselle.

Pitää elää nykyisyyttä murehtimatta. Iloita jokaisesta päivästä.

Elämä on.

Vierailija

Vanhuus. Voiko yksi sana kertoa niin paljon. Ei vanhuudesta suurta määrää positiivisia asioita löydy. Toinen vain osaa ottaa vanhuuden just oikealla tavalla, toinen on suohon uppoamaisillaan. Räpiköi täällä sitten hymyssä suin.

Mutta Antti Eskola osaa! Oli ilo lukea viime vuoden syksyllä hänen haastatteluaan. Nyt luin uusiks ja edelleen nyökyttelen myötämielisesti päätäni.

Mutta nytkin, on niin tympeän kankeaa nousta tästä tuolista, heijata kokovartaloaan, ottaa neljä askelta ja ankkavankan askelin jatkaa eteen päin.

Olen ankea ihminen, itselleni yksikseni. Mutta odotas, kun joku astuu ovesta sisään, iloinen nauru ja puhe pulppuaa. Mummut ovat niin mukavia.

ME

Nuorten kanssa kun touhuaa ja lastenlasten kanssa leikkiin uppoaa täysillä, niin oma vanhuus unohtuu ainakin hetkeksi, tästä on kokemusta nimittäin :)  Suosittelen !

Vierailija

Lue Antin juttu

tulee vastaan asia tuttu

mieli piirtää plussat,

ajatus jauhaa

hetki on täyttä rauhaa

ei pikkulapset pauhaa

elämä kuin silkkinauhaa,

ämpäriin huolet kauhaa

jätä ämpäri porraspäähän

rollaattori odottaa sinua 

säähän kuin säähän.

Hile

Viisas ajattelija ja suurten ja pientenkin asioiden ymmärtäjä. Hänen kirjansa saivat mieleni nousemaan ja ajatukseni uudistumaan. Viimeisimmän Vanhuus kirjan luin aivan haltioituneena, eipä tarvitse vanhan alkaa yltiöpäiseen aktiivisuuteen, vaan yhtä hyväksyttävää on vetäytyä mietiskelemään...Tämän kirjan jälkeen luin kaiken mitä kirjastosta löysin hänen tuotantoaan, jopa jäähyväisluennot. Kiitokset suurelle ajattelijalle ja pienen ihmisen ymmärtäjälle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat