Vanhuksia ei saa hyväksikäyttää

Löytyykö kokemuksia näistä myyjistä, jotka kiertelevät omakotialueilla ja tuputtavat sitä sun tätä remonttia? Entä puhelinmyyjistä, jotka soittelevat kiellosta huolimatta yhtenään ja tyrkyttävät kaikenmaailman lehtiä?

Oletko tilannut ja joutunut vaikeuksiin tai jatkuvaan kierteeseen kun et ole tajunnut mistä oli kysymys?

Mielestäni pitäisi lainsäädännöllä kieltää kaikenlainen kutsumatta tapahtuva, omaan kotiin tuleva myynti. Monia vanhuksia, osittain dementuneita on hyväksikäytetty koska he eivät ole enää ymmärtäneet, mistä on kysymys. Ja kuulemani sekä lukemani mukaan, sama koskee puhelinmyyntiä.

Kommentit (8)

Vierailija

Tässä numero josta saa lehtimyyjille soittoeston  0600 13 404 soita ja kuuntele ja vastaa.

Tein sen noin kaksi viikkoa sitten ja on tullut läpi yksi soitto.

Vierailija

Markkinointikiellon tein joskus keväällä, eikä yhtään soittoa lehtimyyjiltä, eikä muiltakaan kaupustelijoilta ole tullut sen jälkeen. Kielto on voimassa muistaakseni kolme vuotta jonka jälkeen se täytyy taas uusia. Lehtitilauksissa täytyy myös olla tarkkana ja lukea peruutusehdot, jos ei halua kestotilausta. Kerrostalossamme on alaovet lukittuina, ei ole summereitakaan, joten kaupustelijat eivät pääse häiritsemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kokemukseni mukaan ei kannata tehdä puhelinmyyntikieltoa  yritysten kautta, jotka laskuttavat siitä. He tekevät omaa bisnestään tällä hommalla. Heillä on rekistereitä, joihin liittyneet jäsenyritykset ovat sitoutuneet noudattamaan puhelinmyynnin kieltoa mutta kiellon ulkopuolelle jää yrityksiä pilvin pimein!

Monta vuotta sitten tilasin 3 kk määräaisesti yhden naistenlehden ja toopena annoin tilauslomakkeeseen puhelinnumeroni.  Jo tilauksen loppupuolella alkoi soittelu jatkotilauksen saamiseksi. En ollut tyytyväinen lehteen enkä halukas jatkoon. Sitten kaupattiin muita lehtiä.

Otin tämän Robinson nimisen puhelinmyyntikiellon. Eikö mitä, siitä huolimatta puhelinpommitus jatkui. Kysyin myyjiltä, että miksi soittelette minulle vaikka kielto on päällä. Kaikki vastasivat, ettei tietokoneella näy mitään sellaista.

Vasta kun lähetin lehtiyhtiön markkinointipäällikölle tulta tupruavan sähköpostin, pääsin eroon puhelinmyyjistä.

Neuvoni on,  että kannattaa ottaa yhteyttä suoraan siihen yritykseen, jonka tuotetta puhelinmyyjä kauppaa. Se on ilmaista päivastoin kuin nämä yritykset, jotka yrittävät hyötyä henkilöistä, jotka ovat puhelinkauppiaiden pommituksen kohteena. Niin ja sitä omaa puhelinnumeroaan ei kannata laittaa esim määräaikaisiin lehtitilauksiin, ne voi tehdä ilman puhelinnumeroakin.

Osmo R.

Olen tilannut puhelinmyyjältä 5 numeroa ET lehteä,nyt tuli lasku vielä 10.stä lehdestä 75 euroa,kait ne jää jonnekin viereksimään.Menen talveksi Thaimaahan.Myyjä lupasi huolehtia lehden lopettamisesta.Älkää uskoko mitään puheita,lehdellä ei mitään joustoa asiassa, olipahan viimeinen kerta tilata mitään.

Vierailija

Noissa määräaikaistilauksissa nimenomaan kannattaa lukea säännöt, jos et peruuta määräaikaan mennessä niin tilaus jatkuu kestotilauksena, jonka jouttuu myös maksamaan. Moni ei sitä ajattele vaan on luullut tilaavansa vain muutaman numeron, aika ovela myyntikikka.

Vierailija

Määräaikaistilaus pitäisi olla vain tietyn määräajan. Tilauskaavakkeessa lukee jos jatkuu kestotilauksena,tosin aika pienellä kirjoitettuna.

Vierailija

Osmo R. kirjoitti:
Olen tilannut puhelinmyyjältä 5 numeroa ET lehteä,nyt tuli lasku vielä 10.stä lehdestä 75 euroa,kait ne jää jonnekin viereksimään.Menen talveksi Thaimaahan.Myyjä lupasi huolehtia lehden lopettamisesta.Älkää uskoko mitään puheita,lehdellä ei mitään joustoa asiassa, olipahan viimeinen kerta tilata mitään.

Lehtien puhelinmyyjät eivät myy varsinaisia määräaikaisia lehtitilauksia vaan määräaikaisuus koskee vain esim ensimmäistä maksujakson alennusta lehden varisinaisesta tilaushinnasta. Lehden tilaus jatkuu tämän jälkeen automaattisesti normaalein hinnoin jos ei tajua sitä lopettaa ennen ensimmäisen tilausjakson päättymistä! Olen tilannut muutamia lehtiä määräaikaisesti ihan vanhaan tyyliin lähettämällä heille paperisen tilauslomakkeen . Lasku on tullut sen jälkeen ja siinä on lukenut selvästi määräaika. Lehden tulo on loppunut määräajan jälkeen eikä mitään lisälaskuja ole tullut.

Jos haluaa tilata määräajaksi niin ei kannata tilata puhelinmyyjän kautta.

Vierailija

Asun omakotialueella pienessä kaupungissa Uudellamaalla. Viime kesänä pihaan lappasia kaikenlaista myyjää kutsumatta. Miellyttäviä, nuoria miehiä kaikki tyynni. Selvästi saaneet koulutuksen siihen, miten myydään jotain remonttia vaikka tarvetta ei ole ja ylihintaan tietty. Pääsin heistä eroon nopeasti kun osaan sanoa ei mutta entäs nämä yksinäiset vanhukset, jotka kaipaavaat juttuseuraa ja siinä niin kuin sivumennen kirjoitetaan monen tuhannen euron sopimus remontista.

Naapurissa asuu yksin mielisairas, noin 65 v nainen. Kuulin, että hänelle myytiin kallis putkiremppa ilman että edes tajusi ,mistä kysymys. Hävytöntä. Onneksi omaiset saivat asian tietoon ja homma on kai menossa kuluttaja-asiamiehelle.

Niin että tämmöstä on meno nyky Suomessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat