Testasimme: Mielensäpahoittajan murusoosi eli jauhelihakastike

klo 12:01 | 31.10.2016
Tuomas Kyrö teki keittokirjan keittotaidottomille. Vanha kunnon murusoosi maistuu parhaalta perunoiden ja puolukkasurvoksen kera. Lue koko juttu
Tuomas Kyrö teki keittokirjan keittotaidottomille. Vanha kunnon murusoosi maistuu parhaalta perunoiden ja puolukkasurvoksen kera. Lue koko juttu
Ladataan...
Ei luulis! Hirveen näköistä, ei silloin voi maistua muuta kuin lapsuudelle, yök, kun piti istua pöydässä niin kauan kun soosi oli syöty. Onneksi tavat on tänäpäivänä toiset.
Murusoosi tänäpäivänä.
.400 g jauhelihaa
.1 kpl. iso sipuli
.2 " valkosipulin kynsiä
.1/2 " punainen paprika
.1 " iso porkkana
. " tomattimursaa purkki
tai iso purkillinen pyrettä
mustapippuria ja suolaa
hieman hunajaa tai sokeria.
Ota liha lämpiämään. Paista liha ja sipuli.
Pieni paprika ja raasta karkeaksi porkkana.
Valkosipuli vasta loppuvaiheessa,
lisää muut aineet ja hieman vettä tarpeen vaatiessa.
Lisää hunaja tai sokeri, tarkista maku.
Anna hautua noin tunti, tulee vahvaa ja paksua herkkua.