Lestadiolaisliikkeestä eronnut Vuokko Ilola: "Perheissä otettiin lapsia huostaan ja hankittiin sitten lisää"

Vuokko Ilola on syntynyt Kajaanissa vuonna 1964. Hän on koulunkäytiavustaja ja Kotimaa 24 -verkkosivuston blogisti. Vuokko on kirjoittanut kirjan vanhoillislestadiolaisten äitien kokemuksista.

Vuokko Ilola ei ole enää vanhoillislestadiolainen. Silti hän uskoo edelleen samaan Jumalaan kuin ennen. Sitä ei tosin tarvitse enää pelätä, niin kuin ei elämääkään.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (19)

Psirk

Ei yhtään kommenttia? Uskomatonta, että vielä 2000-luvulla ihmisiä voi manipuloida hurahtamaan tällaisiin "uskontoihin".

Vierailija

Hieman on tullut sellainen vaikutelma että lestadiolaisia ja heidän toimintaansa hämmästyneesti suhtautuvat kommentit eivät pääse julkisuuteen tai ne poistetaan samantien.

Tulee vaikutelma että lestadiolaiset saavat toimia miten vain. Eikö tällainen ole jo hyökkäys lestadiolaisten taholta kaikkia muita ihmisiä/kansanryhmiä vastaan?

Aivan kuin Suomen lait eivät koskisi lestadiolaista millään tavalla. Eivät he kuitenkaan näytä noudattavan edes Suomen lakeja😮 etenkään mikäli siviililestadiolaisen asiaa hoitaa lestadiolaisvirkamies niin aina voi mennä lain rajoja hipoen lestadiolaisten taloudellisten etujen mukaan!

Kunhan ei vaan jää kiinni niin kaikkea saa tehdä!

Vierailija

Minulle kävi niin, että kun nuoruusaikaisen ystäväni mies kääntyi viitisen vuotta sitten vanhalestadiolaiseksi, kyläilyt loppuivat siihen paikkaan. Me vanhat ystävykset soittelemme joskus toisillemme. Jos mies on kotona, vaistoan sen vaimon sanoista ja puhelu loppuu lyhyeen. Kun hän soittaa miehen ollessa poissa kotoa, voimme keskustella vanhaan malliin kaikesta muusta, paitsi uskonasioista. Olen niin kauhean vääränlainen ihminen, etten mitenkään kelpaa. Ystäväni ei kääntynyt miehensä oppiin, enkä tiedä, minkälaisia asioita siitä mahdollisesti on seurannut.

Vierailija

Järkyttävää aivopesua ja alistamista koko liike. Henkistä ja hengellistä väkivaltaa. Kelpaat niin kauan kuin teet juuri niin kuin käsketään, mutta jos alat ajatella itse, hylätään täysin. Eikö näitä saada kuriin?

Vierailija

Olen lestadiolainen, mutta uskoni on aivan erilainen kuin Vuokolla. Minua ahdisti lukea hänen ajatuksiaan, ne ovat niin kaukana vapaudesta, jota itse koen.

Vierailija

Tässä suurperheiden lahkossa mukana olevat noin 35-vuotiaat naiset, jotka ovat olleet jo yli 20 vuotta lapsivuoteessa ja raskaana, näyttävät käyttäytyvän hyvin häiriintyneesti asuinyhteisössä. Samoin kuin nuoret tytöt jotka tietävät mikä heitä odottaa, heidänkin käytöksensä on todella outoa.

Näyttää siltä ettei tämä lahkolaisuus suo rauhaa sielulle ja näin häiriökäyttäytyminen ilmenee monin erilaisin tavoin asuinyhteisössä.

Sääliksi käy.

vieras

Kiitoksia Sinulle Vuokko, että tulit esiin ihmisyyteen tavalla, jonka tulisi jokaisen, uskovaiseksi aivopestynkin ymmärtää! Ihminen ei ole syntynyt sielunvihollisuuden oppeihin, kuten uskontunnustukseen herra jumalalle.

-

Suomen valtion kirkossa on aloitettu "uskonpuhdistus" alla olevien linkkit toimii vain "uskontunnustus" sivun oikealla laidalla olevien ">" linkkien aktivoimalla:
http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html

---
Rohkenen epäillä, että mm lasten ja nuorten  koulutuksen suunta tulee pysymään samana mutta tavoitteiden suuntaa  muuttamatta ellei lasten ja nuorten vanhemmat rakkaudellaan vaikuta asioihin.
---

katekismuksen uskontunnustus ja sen antaneiden kaltaisuudesta....
järjettömyydenne:
http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
'Meillä ei ole järkeä'

Ymmärtämättömyydenne:
'Meillä ei ole ymmärrystä'

Ihmisyydestänne luopuminen:
'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
'Olemme syntisiä'

Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

---

Huom!

Harvat, jos edes kukaan, ovat nuo tiedot saaneet esimerkiksi rippikouluissa. Senkin vuoksi olisi tärkeää, että etenkin lasten vanhemmat antaa lapsilleen asiallista faktaa.

---

Kiitos viellä kerran Vuokko, toivokaamme, että uusia "Vuokkoja" tulee esiin kaunistamaan ihmisyyden ymmärtäväistä sielullisuutta....

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tässä suurperheiden lahkossa mukana olevat noin 35-vuotiaat naiset, jotka ovat olleet jo yli 20 vuotta lapsivuoteessa ja raskaana, näyttävät käyttäytyvän hyvin häiriintyneesti asuinyhteisössä. Samoin kuin nuoret tytöt jotka tietävät mikä heitä odottaa, heidänkin käytöksensä on todella outoa.

Näyttää siltä ettei tämä lahkolaisuus suo rauhaa sielulle ja näin häiriökäyttäytyminen ilmenee monin erilaisin tavoin asuinyhteisössä.

Sääliksi käy.

Nuoret tytöt ja naiset eivät osaa vielä realistisesti asennoitua. He ajattelevat vain, että jastkuvasti saa seksiä ilman ehkäisyä, mutta siihen se järkeily jääkin. Tulevaisuus on toista ja sitä he eivät vielä jaksa ymmärtää tai edes ajatella, nuoret elävät hetkessä, eivät osaa elämäänsä hahmottaa aikuisikään.

Mikä rasite on olla raskaana jatkuvasti ja elättää tusina lasta säällisesti. No ehkä tuota naima-asiaa hieman kevennettäisi jos ei yhteiskunta tukisi ja maksaisi äideille ja lapsille elämänpalkkaa rahana.

Stop

Kun vedotaan aina siihen, että Raamatussa käsketään lisääntymään ja täyttämään maa - niin se on kyllä jo täytetty! Liikakansoitettu ja romahtamispisteessä. Kiitos, voitte lopettaa jo sen lisääntymisen, tehtävä suoritettu!!

Vierailija

"Lisääntykää ja täyttäkää maa". Mitä se tarkoittaa? Kun sanot jollekin että ole hyvä ja täyttäisitkö lasini, niin hän jättää sen hieman vajaaksi. Luoja ei sanonut että ylikansoittakaa maa. Toisaalta YK:n raportin mukaan maapallo voisi helposti antaa vaurauden ja hyvinvoinnin 20 miljardille ihmiselle, jos poliittis-uskonnollis-kaupallinen järjestelmä olisi inhimillisempi.

Miksi naisia on sorrettu kautta historian? Mitä mieltä Luoja on siitä? Malakian 2: "Papit, olette opetuksellanne poikenneet tieltä. Te olette saattaneet Herran alttarin peitetyksi kyynelillä ja itkulla ja huokauksilla, niin ettei hän enää käänny uhrilahjojen puoleen."

Varsin suorasukaista tekstiä: Miesten suorittama palvonta oli turhaa, jos vaimot joutuivat kyynelehtien rukoilemaan Jumalaa auttamaan miestensä ala-arvoisen käytöksen aikaansaaman ahdistuksen vuoksi.
Raamattu sanoo että joka ei pidä hyvää huolta perheestään, on luopiotakin pahempi. Tuo periaate sisältää myös luvan ehkäisyyn, sillä jos mies tuottaa niin paljon lapsia ettei voi pitää siitä asiallista huolta, hänen uskovaisuutensa on turhaa eikä tuo mitään aarteita taivaaseen.

Vierailija

Voi näitä lestadiolaisia miehiä.

Ehkäistä ei saa, vaimon pitää olla jatkuvasti raskaana, vaikka henkensä uhalla.

Itse käyttävät omia tyttöjään seksiorjinaan.

Entä nämä katolilaiset papit. Ehkäisyä ja aborttia he eivät hyväksy.

Hekin hyväksi käyttävät nuoria tyttöjä ja poikia.

Missä on synnin mittari?

Naisetko, nuoret tytöt ja pojat pannaan synnin alttarille.

Vierailija

Missäkö on synnin mittari? Kaikkialla ympärillämme, kaikkialla maailmassa.
Ei tarvitse erikseen nostaa uskontoa vaan onko sekään oikein kun tyttöjä pakkonaitetaan vanhemmille miehille jotta tytön perhe saa hyvän maksun naimakaupasta?
Kaikki me tiedämme millaista vääryyttä ja julmuutta löytyy.

Vierailija

"klo 21:29 | 16.11.2017 Uskomatonta, että vielä 2000-luvulla ihmisiä voi manipuloida hurahtamaan tällaisiin "uskontoihin"." <>

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, millainen tilanne voisi olla niillä paikkakunnilla, joissa ei olisi lestadiolaisuutta?

Kun olin lapsi, opettaja sanoi että Suuret Nälkävuodet 1866–1868 olivat Jumalan kirous syntiselle suomenkansalle. Aikuisena selvisi karu todellisuus. Miehet joivat niin että eräässäkin Pohjanmaan pitäjässä jokainen mies oli juoppo. Koska viinan menekki oli valtava, isännät polttivat viinaksi jopa viljan varmuusvarastonsa. Kun tuli peräkkäin kaksi katovuotta, tuli nälänhätä joka surmasi kymmenesosan kansasta.

Laestadius (1800-1861) oli pappi joka saarnasi viinan kirousta vastaan. Kun naiset huomasivat että heidän viinaan menevät miehensä pääsivät irti alkoholismista, perheen elämä ja talous koheni. Tämä aikaansai jopa hurmoksellisen lestadiolaisuuden kannatuksen naisten taholta ja lyhyessä ajassa muodostui uusi uskonlahko. Raamatun tutkiminen oli edelleen sivuseikka, tärkeintä oli yhteisöllisyys ja kovan raatamisen vastapainona kokea uskonto viihteenä. Sitä tarjosi toinen toistaan karismaattisempi papintapainen, joita luokiteltiin paremmuusjärjestykseen sen perusteella, mitä enemmän sai sanakuulijat itkemään ja hurmokseen.

Vaikka siis lestadiolaisuus ei johtanutkaan ihmisiä sen lähemmäksi Jumalaa kuin perusluterilainen kirkkokaan, arvostelijoiden kannattaa muistaa, että millaisia takapajuloita olisivatkaan nyt hyvinvoivat itsenäiset talonpoikaispitäjät, jos överiksi paisunutta juopottelua ei olisi saatu kuriin Lestadiuksen herätyksellä? Se tietenkin on ikävää että noissakin piireissä uskontoa on käytetty kulissina ja salaamiskeinona samanlaisissa asioissa ja skandaaleissa, jotka nyt repivät hajalle katolista kirkkoa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat