Seuraa 

Viime päivinä on tietoon tullut ikäviä uutisia korttelikotien kohtalosta. Valtio uhkaa lopettaa avustukset niiden ylläpitoon. Ihmettelen suuresti,miksi niin hyvin toimiva palvelutoiminta pitää lopettaa, mitä sitten tilalle? Korttelikodit työllistävät tällä hetkellä paljon pitkäaikais työttömiä, joilla usein on myös muitakin ongelmia elämänsä suhteen. Nyt he saavat pientä palkkaa ja tuntevat itsensä tarpeellisiksi, kun voivat auttaa ikäihmisiä erilaisissa arjen askareissa, mm.siivous, kaupassakäynnit, vaatteiden korjausta, pihatöissä ja monessa muussa mihin ikääntynyt apua tarvitsee.
Korttelikodeissa kokoontuu myös erilaisia harrastuspiirejä, siellä lauletaan, tanssitaan, ruokaillaan yhdessä, siellävoi vain seurustella, tai lukea lehtiä, juoda kahvit tuoreen leivonnaisen kera, ja tavata ystäviä.
Pelkään, ettei monellakaan kunnalla/kaupungilla ole varaa näin laman aikana kustantaa vastaavaa toimintaa, jolloin korttelikotien lakkauttamisesta seuraisi lisää työttömiä, ja vanhusten ja yksinäisten ihmisten ahdinko vain lisääntyisi.
Kertokaa mielipiteenne!
Hyvää ja pirteätä syksyä kaikille ;)

Kommentit (6)

Tosiaankin, ihan väärästä päästä nyt säästetään, jos ei korttelikodeille enää avustuksia myönnetä. Olisi hölmöläisten tillkutäkki -touhua pahimmillaan. Samaan sarjaan kuuluvat omalla paikkakunnallani mm. pienten terveyskeskusten lakkauttaminen sekä sivukirjastojen alasajo. - Voin elävästi kuvitella, miltä tuntuu yksinäisestä ihmisestä, jos tuttu pistäytymispaikka mukavine juttukavereineen äkkiä onkin poissa. Mitä tilalle, kun ei liikuntakyky enää ole paras mahdollinen, eikä energiaa ylitsevuotavasti? Kaikista ei huolehdi suku, eikä ystäviäkään aina asu lähellä. Kauniit ja Rohkeat eivät pysty oikeita ihmissuhteita täysin korvaamaan. - Minun pelastukseni tulee olemaan netti ja sen tarjoamat yhteydenpitokeinot. Vaikka perhe on kaikista rakkain, en voi lasten niskaan ripustautua murheineni.

Se taitaa olla nyt yleinen trendi että kaikki avustukset menee poliitikkojen tukemiseen.
Tukea pitää tulla tuutin täydeltä että pääsee hääräämään kukkona tunkiolla ei siinä vanhukset ja ikääntyvät ihmiset ja heidän hyvinvointinsa paina euron vertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monella ikäihmisellä alkavat ystävätkin olla harvassa ja lapset ja muut läheiset kaukana. Miksi heiltä pitäisi riistää vielä tämä pienikin oljenkorsi? Eikö heille suoda enää mitään iloa, joka ei edes maksa yhteiskunnalle juurikaan mitään?
Sateisen ja myrskyisen sunnuntaiaamun terveiset kaikille!

Minun paikkakunnallani,keskikaupungilla on erittäin toimiva ikä-ihmisten paikka,jossa on paljon erilaista toimintaa:Askartelua,jutustelua,terveydenhoidon ammattilaisten käyntejä,neuvoja kaikenlaisissa ongelmatilanteissa jne...Paikka on tietenkin hyvin suosittu,mutta.
Ei tarvitse samassa kaupungissa mennä kuin n.10 km edemmäs,asia onkin ihan toinen.Siellä on kitkuteltu lisäajan kanssa jo muutaman vuoden.
Ystäväni kertoi,että siellä käy paljon sellaisia ikä-ihmisiä,joilla on paljon fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja,eikä monikaan pääse sinne omatoimisesti.Heille monellekin käynti siellä saattaa olla ainut tapa päästä ns."ihmisten ilmoille".
Taas kerran sen paikan toiminta on vasaran alla.Rahaa olisi varmaan löytynyt jos ei paikallinen johto olisi tehnyt "työmatkaa" ulkomaille vajaalla 40.000€:lla.
Työmatkan syynä oli kuulemma käsitellä kaupungin asioita ja tutustuminen toisiinsa.Kotimaassahan sitä ei tietenkään voinut tehdä.On se vaan niin ikävää miten(vaikutus)valta sokaisee.
Muutenkin vanhukset ovat pienituloisia ja säästävämpiä ihmisiä.Kuitenkaan ei ole oikein ,että moni joutuu säästämään elintärkeistä lääkkeistään ja ruoasta.He ostavat monesti tuotteita (pakosta),joiden viimeinen käyttöpäivä on jo mennyt.Vuodeosastopaikkoja lakkautetaan ja kotihoitoa tuetaan,mutta olisi varmaan syytä varmistaa,että vanhuksella olisi siellä kotona käymässä joku muukin,kuin se kiireinen kotiavustaja.

Meillä pienessä kunnassa on "korttelikotina" kylän baari.Siellä tulee käytyä samalla kun käy kaupassa ja pankissa.Tuttujen kanssa tulee vaihdettua kuulumisia,eipä paljon ole muita palveluja.Illat tulee katseltua TV:tä,jos joku poikkeaa,niin se on mukavaa vaihtelua.

Kapungeissa on vielä asiat hyvin verrattuna maaseudulle täällä sitä olla möllötetään omassa mökissä pitkiäkin aikoja eikä kukaan käy kuulemassa eikä kurkistamassa.
Hyvähän se on niin kauan kun pääsee liikkumaan mutta kyllä se aika varmaan pitkäksi käy kun ei enää jaksa puhdetöitäkään tehdä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat