Suurten ikäluokkien rahapelaaminen

Hei!

Teemme Helsingin yliopistossa tutkimusta vuosien 1945-55 syntyneiden ns. "suurten ikäluokkien" edustajien käsityksistä ja kokemuksista rahapelaamisesta. Rahapelaamisella tarkoitamme toimintaa, jossa rahapanoksella voi voittaa raha- tai tavarapalkintoja. Esimerkkejä rahapelaamisesta ovat esimerkiksi vakioveikkaus, lotto, urheiluvedonlyönti, raha-automaattipelit, pajatso, arvat, kasinopelit, hevospelit, bingo, korttipelit ja ystävien, työkavereiden ja sukulaisten välinen vedonlyönti.

Etsimme osallistujia ryhmähaastatteluihin. Haastateltavilla ei tarvitse olla minkäänlaista omaa kokemusta rahapelaamisesta, he voivat olla satunnaisesti rahapelaavia tai heillä voi olla pitkäkin tausta ja paljon kokemusta rahapelaamisesta. Etsimme haastateltaviksi vähintään ylioppilas- tai ammatillisen tutkinnon suorittaneita (esim. opistoasteen, ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinto).

Tutkimuksen tarkoituksena on suuriin ikäluokkiin kuuluvien kokemusten avulla tuoda esiin sekä suomalaisen rahapelaamisen muutosta että tämän sukupolven ajatuksia rahapelaamisesta tämän päivän Suomessa.
Juuri sinun kokemuksesi ovat tärkeitä ja arvokkaita, ja tuovat esiin suomalaisesta rahapelaamisesta seikkoja, joita vielä ei ole erityisesti tutkittu.

Haastattelut järjestetään marras-joulukuussa ilta-aikaan Helsingin keskustassa. Yhteen haastatteluun osallistuu 4-6 henkilöä ja se kestää noin puolitoista tuntia. Jos teillä on Helsingin lähistöllä 4-6 henkilön porukka, esimerkiksi harrastusryhmä, joka haluaisi yhdessä osallistua haastatteluun, niin voimme tulla haastattelemaan teitä kotikuntaanne. Haastatteluita käsitellään anonyymisti siten, ettei ketään haastateltavista ole mahdollista tunnistaa valmiista tutkimuksesta.

Jos kiinnostuit varaa oma haastatteluaikasi 30.11.2016 mennessä sähköpostitse maria.heiskanen(at)helsinki.fi tai puhelimitse: 040 7720 424. Kerrothan puhelimessa/sähköpostitse oman nimesi, syntymävuotesi, asuinpaikkasi ja koulutustaustasi sekä yhteystietosi (sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero).

Lisätietoja tutkimuksesta löydät täältä:
http://blogs.helsinki.fi/babyboomersgamble/
https://www.facebook.com/suuretikaluokatrahapelaavat/

Vastaamme mielellämme kysymyksiin!
Tutkimusterveisin,
VTM Riitta Matilainen ja VTM Maria Heiskanen

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat