Sähköyliherkkyydestä kärsivä Marja-Liisa: "Lääkäritkin ovat vähätelleet oireitani"

Marja-Liisa Metso on syntynyt vuonna 1941 Helsingissä. Hän harrastaa lukemista, ulkoilua sekä konserteissa ja näyttelyissä käymistä.

Tinnittää, oksettaa, huimaa. Sähköyliherkkä Marja-Liisa Metso, 74, saa oireita esimerkiksi kännyköiden, tietokonien ja loisteputkien lähellä. Hän on joutunut kohtaamaan paljon mitätöintiä.Lue koko juttu

Sähköyliherkkyydestä kärsivä Marja-Liisa: "Lääkäritkin ovat vähätelleet oireitani"

Kommentit (4)

Timo

Sähköyliherkkyys on psykosomaattinen "ilmiö", eli suomeksi mielenterveyteen liittyvä ongelma. Kukaan ei ole koskaan kyennyt osoittamaan oireidensa todella liittyvän sähköön tai sähkömagneettiseen säteilyyn missään tieteellisessä kokeessa. Ihmiset ahdistuvat eri asioista, esimerkiksi huonoista uutisista, kiireestä, vieraista ihmisistä tai tässä tapauksessa tietokoneesta, jonka käyttöä pitää liian vaikeana. Nyt Marja-Liisa on kehittänyt oikein elämäntavan projisoidun ahdistuksensa välttelyn ympärille. Surullista on että muut ovat lähteneet tukemaan ja vahvistamaan hänen mielenhäiriötä, lääkärit sentään ovat viransa puolesta sanoneet totuuden.

Vierailija

Niinhän sitä luullaan, että korvien välissä se vika on. Ei välttämättä.

Tunnen kaksi sähkölle yliherkkää ihmistä. Niitä oireita ei kannata vähätellä. Toinen vaihdatti hampaistaan kaikki amalgaamipaikkansa pois, minkä jälkeen ei enää loistelamput eikä tietokoneet häirinneet. A-paikoissa on elohopeaa, joka verenkiertoon päästyään vahingoittaa elimistöä. Jos on verestävät ikenet ja amalgaamipaikat, myrkkyä liukenee vereen.

Toinen tuttuni ei ole kaikkia vaihdattanut. Hänellä on sairauksia, jotka saattavat johtua muustakin kuin a-paikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tietokirjailija

Kommentti loukkaa vammaisryhmää. Euroopan ympäristölääketieteen akatemialla (EUROPAEM) on sähköherkkyyden hoitosuositus, jossa ei pidetä sähköherkkyyttä psykosomaattisena:

Belyaev I, Dean A, Eger H, Hubmann G, Jandrisovits R, Kern M, Kundi M, Moshammer H, Lercher P, Müller K, Oberfeld G, Ohnsorge P, Pelzmann P, Scheingraber C, Thill R. EUROPAEM EMF Guideline 2016 for the prevention, diagnosis and treatment of EMF-related health problems and illnesses. Rev Environ Health. 2016 Sep 1;31(3):363-97.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27454111

Perustyömalli

Sähköyliherkkyysoireita ei aiheuta kännykkäsäteily tai muu sähkömagneettinen säteily, kuten halutaan väittää. Sähköyliherkkyysoireita aiheuttaa materiaalien synnyttämä sähkökenttä, mutta sitä ei haluta myöntää jotta saadaan myydä sähkömagneettisia kenttiä vaimentavia tuotteita. Meillä on Facebook ryhmiä ja sähköyliherkkien yhdistyksiä, jotka eivät hyväksy mitään kritiikkiä sähköyliherkkyyden aiheuttajasta. Sähköyliherkät kärsivät kun sähköyliherkkyysoireita aiheuttavista todellisista syistä ei voi kertoa, vaan heille myydään kalliilla humpuukituotteita.

Sähköyliherkkyysoireet aiheutuvat siis ympärillä olevien materiaalien synnyttämä sähkökenttä. Jos lähellä on jotain varautuvaa materiaalia, vaikkapa keinokuituinen tuoli, hiuksissa lakkaa tai päällä varautuvia vaatteita, iholle kohdistuu kymmenien tuhansien, jopa miljoonan voltin sähkökenttä metriä kohden. Vertailun vuoksi, tukiasema sadan metrin päässä aiheuttaa sähkökentän, jonka voimakkuus on 0.0001 V/m. Tuhat volttia on vähän suurempi kuin tuhannesosa voltti.

Jos ihminen ja ympäristö ovat kosteita, kuten meren rannalla tai suihkussa, tällöin ympäristön materiaalit eivät synnytä suurta sähkökenttää ympärilleen koska niiden synnyttämä varaus vaimenee nopeasti kosteassa. Eikä sähköyliherkkä koe tällöin oireita sähkökentän vuoksi.

Sähköyliherkkä voi suojautua oireita aiheuttavilta sähkökentiltä kun huolehtii että hänen asusteensa eivät synnytä sähkökenttiä, eikä ympärillä ole materiaaleja, jotka varautuvat. Syystä tai toisesta tätä ei kuitenkaan haluta, vaan uskotaan hölynpölyyn sähkömagneettisten kenttien haitoista. Kyllähän varautuminen saattaa vähentyä tai lisääntyä jos käytetään sähkömagneettisilta kentiltä suojaavia rakenteita, eli muutosta saatetaan saada, mutta ei poisteta oireiden aiheuttajaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat