Pelkäätkö ukkosta?

Vierailija

Tai ehkä oikeammin, mitä teet ukkosella?

Minä otan tietokoneen johdot pois seinästä, samoin digiboxin. Tv:n jätän seinään, mutta otan valmiusvirran pois.
Pyykki- ja astianpesukoneet otan myös pois päältä, jos sattuvat päällä olemaan.

En mene ulos, koska meillä on pari isoa pihakoivua, niihin voi iskeä salama. Ja

Eli minä kyllä pelkään ukkosta. SIitäkin syystä, että mieheni kotona hänen ollessaan lapsi tuli pallosalama ikkunasta sisään ja sytytti tulipalon! Onneksi henkilövahingoilta säästyivät, mutta omaisuutta paloi paljon.

Tuon takia suljen ikkunat ja ovet ukkosella.

Kommentit (9)

Vierailija

Kerrostalossa en pelkää ukkosta, mutta mökillä on turvaton olo ukkosella, silloin usein menemme henkilöautoon odottelemaan salamoinnin ja jyrinän loppumista. Kuvittelemme olevamme paremmin turvassa autossa.

Vierailija

Pelkään - ja kovasti. Lapsuuden kokemukset ovat aiheuttaneet tuon pelon enkä edes häpeä sitä. Minusta on hullunrohkeaa vielä kehuskella istuneensa kuistilla tai avoimessa ikkunassa "ihailemassa" salamointia. Minusta siinä ei ole mitään ihailtavaa - kammottavaa!

Vierailija

Enemmän kuin ukkonen minua pelottaa muista piittaamattomat
itsetuhoiset liikenteessä kulkijat....
todennäköisyys joutua niitten murjomiksi on suurempi kuin kuolla salamaniskuun.

Vierailija

Pelkään! Illalla oli kova ukonilma, kaksi kertaa iski ihan lähelle, ei ehtinyt sanoa ykköstäkään, ( jos ehtii laskea kolmeen, on kilometrin päässä) ei ole pelko hellittänyt iän mukanakaan, melkeinpä lisääntynyt. Sitten vielä kun on ukkosta ilmassa, tulee migreeni ja maha aivan sekaisin, ei tarvitse edes kuulla jyrinää kun on omat oireet. Ilmapuntari

katrinka
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Lainaus:

Kerrostalossa en pelkää ukkosta, mutta mökillä on turvaton olo ukkosella, silloin usein menemme henkilöautoon odottelemaan salamoinnin ja jyrinän loppumista. Kuvittelemme olevamme paremmin turvassa autossa.


Samat sanat. Täällä kaupungissa kerrostalossa ei pelota, mutta kesäpaikassa maalla käperryn pimeimpään nurkkaan kun ukkonen tulee liian lähelle. Kansakoulukaverini kuoli ukonilmalla kun salama tuli sisälle. Kaikki huushollissa olivat menneet tajuttomaksi, mutta yksi ei herännyt. Olimme silloin muistaakseni 11- vuotiaita. Ei sitä voi unohtaa.

Vierailija

En osaa pelätä ukkosta. Ollessani pieni vierailimme äidin serkun luona. Tuli kova ukonilma yllättäen ja kulmakamarin ikkunat olivat auki. Pallosalama pyyhkäisi toisesta ikkunasta sisään ja toisesta ulos. Äiti istui ikkunoiden välissä.
Hän, jatkosodassa lottana toiminut kertoi, että oikeaa käsivartta pakotti ukkosilla koko äidin loppuelämän ajan.
Joka ukonilman aikaan hän silti korosti, miten harvinaista ovat ihmisille luonnon aiheuttamat vauriot.
Ihminen tekee toiselle tuhannesti enemmän pahaa. Siihen uskon.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat