Vierailija

Tai ehkä oikeammin, mitä teet ukkosella?

Minä otan tietokoneen johdot pois seinästä, samoin digiboxin. Tv:n jätän seinään, mutta otan valmiusvirran pois.
Pyykki- ja astianpesukoneet otan myös pois päältä, jos sattuvat päällä olemaan.

En mene ulos, koska meillä on pari isoa pihakoivua, niihin voi iskeä salama. Ja

Eli minä kyllä pelkään ukkosta. SIitäkin syystä, että mieheni kotona hänen ollessaan lapsi tuli pallosalama ikkunasta sisään ja sytytti tulipalon! Onneksi henkilövahingoilta säästyivät, mutta omaisuutta paloi paljon.

Tuon takia suljen ikkunat ja ovet ukkosella.

Kommentit (14)

Kerrostalossa en pelkää ukkosta, mutta mökillä on turvaton olo ukkosella, silloin usein menemme henkilöautoon odottelemaan salamoinnin ja jyrinän loppumista. Kuvittelemme olevamme paremmin turvassa autossa.

Pelkään - ja kovasti. Lapsuuden kokemukset ovat aiheuttaneet tuon pelon enkä edes häpeä sitä. Minusta on hullunrohkeaa vielä kehuskella istuneensa kuistilla tai avoimessa ikkunassa "ihailemassa" salamointia. Minusta siinä ei ole mitään ihailtavaa - kammottavaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enemmän kuin ukkonen minua pelottaa muista piittaamattomat
itsetuhoiset liikenteessä kulkijat....
todennäköisyys joutua niitten murjomiksi on suurempi kuin kuolla salamaniskuun.

Pelkään! Illalla oli kova ukonilma, kaksi kertaa iski ihan lähelle, ei ehtinyt sanoa ykköstäkään, ( jos ehtii laskea kolmeen, on kilometrin päässä) ei ole pelko hellittänyt iän mukanakaan, melkeinpä lisääntynyt. Sitten vielä kun on ukkosta ilmassa, tulee migreeni ja maha aivan sekaisin, ei tarvitse edes kuulla jyrinää kun on omat oireet. Ilmapuntari

Lainaus:

Kerrostalossa en pelkää ukkosta, mutta mökillä on turvaton olo ukkosella, silloin usein menemme henkilöautoon odottelemaan salamoinnin ja jyrinän loppumista. Kuvittelemme olevamme paremmin turvassa autossa.


Samat sanat. Täällä kaupungissa kerrostalossa ei pelota, mutta kesäpaikassa maalla käperryn pimeimpään nurkkaan kun ukkonen tulee liian lähelle. Kansakoulukaverini kuoli ukonilmalla kun salama tuli sisälle. Kaikki huushollissa olivat menneet tajuttomaksi, mutta yksi ei herännyt. Olimme silloin muistaakseni 11- vuotiaita. Ei sitä voi unohtaa.

En osaa pelätä ukkosta. Ollessani pieni vierailimme äidin serkun luona. Tuli kova ukonilma yllättäen ja kulmakamarin ikkunat olivat auki. Pallosalama pyyhkäisi toisesta ikkunasta sisään ja toisesta ulos. Äiti istui ikkunoiden välissä.
Hän, jatkosodassa lottana toiminut kertoi, että oikeaa käsivartta pakotti ukkosilla koko äidin loppuelämän ajan.
Joka ukonilman aikaan hän silti korosti, miten harvinaista ovat ihmisille luonnon aiheuttamat vauriot.
Ihminen tekee toiselle tuhannesti enemmän pahaa. Siihen uskon.

sportgamerherostyles

Minä en pelkää. jännitän ja nautin rajuista luonnonvoimista. salama iskee tosi harvoin ihmiseen. minä pelkään kaikkia hulluja mitä liikkuu kaikkialla, sillä suurempi todennäköisyys on joutua niiden murjomaksi kuin kuolla salamaniskuun. 

Vierailija

En pelkää ukkosta. Hämähäkkejä ka hammaslääkäriä pelkään. Eihän tässä mitään järkeä tietenkään ole, mutta ei vaan voi mitään.

Sportgamerherostyles

Salamanisku ihmiseen on sama ku mä tippuisin huvipuistolaitteesta eli todella harvinaista. Minua ei pelota huvipuistolaitteetkaan. Enemmän kesällä pelottaa kaikki hullut joita liikkuu julkisilla paikoilla, metsissä, kylillä, avoimilla teillä haja-asutus alueilla ja taajamissa. Ja syksyllä mua pelottaa killer clown pellet jotka pelottelee viattomia ihmisiä maskit päässä. Ja liikenteessä pelottaa kaaharit, huumekuskit ja rattijuopot. Ja metsässä villieläimet. Todennäköisyys joutua jonkun hullun tyypin murjomaks tai kaaharin päälleajamaks, tai villieläinten ruhjomaks on miljoonia kertoja suurempi kuin kuolla salamaniskuun. Metsäretkellä salamaniskua miljooona kertaa suurempi todennäköisyys on se että kyykäärme puree ja saa shokin.

Vierailija

En pelkää! kaupungissa ei tarvitse pelätä, ei koskaan ole edes sähköt katkenneet. Kivitalojen väleissä äänet mekastaa ja salamat välkkyy. Kuitenkaan se ei tuo mitään pelkoja, vaikka on epämiellyttävää.

Olisi varmasti toista jos eläisi harvaan asutulla alueella.

Vierailija

Minulla on käyttössä pistikkeen ja seinässä olevaan liitetty virran jännitteen suojaus joka estää esimerkiksi ukkosen aiheuttaman ylijännitteen pääsyn tietokoneelle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat