Vierailija

Luin yllä olevasta aiheesta kirjoituksen ja voin sanoa, kyllä senioreille netti on monella tapaa hyväksi. Löytyy keskustelupalstoja, joissa yksinäinen voi löytää vertaistukea omaan tilanteeseensa. Itse olen 70 v ja ostin ekan tietokoneen 10 vuotta sitten. Silloin olin mieheni omaishoitajana, sidottuna pitkälti kodin seinien sisälle. Ystävätkin kaikkoaa, kun tulee sairaus, mikä invalidisoi.

Kävin yhden 18 tunnin tekstinkäsittelykurssin ja poikani on auttanut minua netin kanssa. Nyt olen yksin, sillä mies on pitkäaikaishoidossa, mutta kyllä tämä kone nytkin on minulle suorastaan välttämätön. Olen monelle ikääntyneelle yrittänyt kertoa, ettei tämän kanssa oppiminen niin kovin vaikeaa ole. Etenkin sivukylillä asuvat, joilla ei ole edes autoa, joutuvat viettämään paljon aikaa kotona. Itse kyllä ajelen paljonkin mutta siitä huolimatta on kymmeniä s.postiystäviä, joiden kanssa päivittäin vaihdetaan kuulumisia. Pankkiasiatkin on helppo hoitaa kotona, sillä siinäkin säästää kuluja. Myös skypen kautta voi puhella ilmaiseksi vaikka koko päivän heidän kanssaan, joilla se myös on.

Otan paljon kuvia digikameralla ja koneen kautta voin niitä lähetellä sukulaisille ja tutuille. Olen saanut omaishoitajafoorumilta monia ihan oikeita ystäviä. Ei keskustelut ole jääneet yksin virtuaalisiksi.Kun vain rohkeasti opettelee, vähitellen pääsee sisälle näihin asioihin. Minustakin olisi oiva ajatus, jos ikäihmisille voitaisiin hankkia tietokoneita edullisesti, silloin ei sen kalleuskaan olisi esteenä. Itse ajattelen siten, ettei minulla mene rahaa viinaan ei tupakkaan, joten omaksi huvikseni voin uhrata sen rahan, minkä kone vie.

Kommentit (10)

Kyllä netistä on tosiaan moneksi.Voit lukea uutisia,maksaa laskuja,pitää yhteyttä sukulaisiin ja tuttaviin ja lähetellä kuvia.Minä olen skannannut lasten valokuvat muistitikulle jne... Eilen ilmoittauduin ammatillisen aikuiskoulutuksen tietojenkäsitelykurssille,jonka tosin olen käynyt muutama vuosi sitten,mutta heillä on nyt uudempi ohjelmaversio.Josko saisi jotain uutta ja hyödyllistä tietoa taas.Kurssi kestää 6x3 tuntia ja maksaa 25€.
En minä täällä notku ja aikaani vietä tuntitolkulla.Muut asiat tulee tehtyä,käyn töissä ja harrastan liikuntaa,puutarhanhoitoa ym.Kaiken muun vastapainoksi netti on ihan kiva kaveri.

Voisin sanoa, että ainakaan Facebookista ei ikäiseni (63 vee) löydä seuraa! Liityin hetki sitten uudelleen ko. yhteisöön ja siellä ei näytä olevan kuin pelaamista (nyt tuntuu olevan suosittu "Mafia Wars") ja erilaisia testejä. Skypelläkään en ole enää pitkiin aikoihin saanut yhteyttä tuttaviin. Monet tietokoneen kanssa tulevat ongelmat jäävät ratkaisematta, kun ei löydy osaajia. Olen pahasti pettynyt... Kohta olisi tietokoneen uusimisen paikka, kun tämä rupeaa käyttäjänsä tavoin käymään kankeaksi ja tökkiväksi mutta mistäpä siihen avun löytää muualta kuin kalliista firmasta? Minulla ei ole edes lapsia, jotka voisivat auttaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liityin äskettäin Facebookiin. Minulla on jo paljon ystäviä, suurin osa nuoria ja nuoria aikuisia, jotka tunnen ennestään. Kiva tapa pitää yhteyttä. Täytän muutaman viikon kuluttua 63v.

Löysin muutaman vuoden takaa tällaisen vanhan keskustelun. Asiat ei silti ole yhtään vanhentuneita. Täällä netissä tapahtuu koko ajan uutta ja jos ei ole skarppina, jälkeen jäät niinkuin "Jämsän äijä taivaasta."
Nyt on tullut vielä uutena huolenaiheena esiin se kun meidän suomalaistenkin tietoja levitetään hakkereitten toimesta ympäri maailmaa, henkilötietoja ja ilmeisesti aivan kengännumeroitakin myöten.
Nyt paljastan oman jälkeenjääneisyyteni, eli minulle ei ole oikein selvinnyt mitä kaikkea pahaa voi tapahtua kun tiedot leviää täällä netissä. Pankkitilin katoaminen ja eläkkeen saapumisen loppuminenhan se kaikkein eniten yksinäistä eläkeläismummoa huolettaa. Mitä muita vaikutuksia lieneekään, osaatteko te muut tietokoneen käyttäjät kertoa.
Sen verran olen ymmärtänyt, että itse en voi tehdä enää mitään estotoimenpiteitä siinä vaiheessa kun tietovuoto on tapahtunut.

Kyllä vanhaan "pankkikirja-aikaan" tilin vilpillinen tyhjeneminen oli todellinen riski, jos pankkikirja katosi. Verkkopankkien toiminta on paljon turvallisempaa, kuin vaikkapa sähköpostien salaisuus. Paitsi jos huolettomasti jakelee tunnuksiaan ja salasanojaan. Niitä pitäisi pystyä säilyttämään hatarassakin muistissa ilman katoavia lappusia.

Kyllä netti on kätevä.Säästää aikaa ja vaivaa.Laskut on kätevää maksaa täällä.Täältä löytyy vastaukset moniin kysymyksiin.Löytyy osoitteet ja puhelinnumerot ja aukiolo-ajat.
Uutiset saa luettua reaali-ajassa ym.ym.
Sähköpostilla kirjoittelee ystäville ja tuttaville ja jne...lisäksi kuvat lähetät tuosta vaan s-postin välityksellä.
Ja youtube on yliveto.

Tyttö laittoi minut fasebookkiin vähän puoliväkisin, ajattelin seuraavana päivänä, että nyt minä menen ja poistan itseni sieltä... no sinne olikin sitten tullut monta kaveri pyyntöä sukulais nuorilta, no en minä sitten poistunutkaan. ja hyvä niin , hauskahan se on. ja helppo viestitellä tutuille. no ei sieltä koulukaveria ole paljon löytynyt, mutta joitakin sentään.

Minä olen huonojalkainen ja autoton.Kyllä vaan netti on eri hyvä minulle.Saan toimitettua paljon asioitani sen kautta,eikä tarvitse aina olla ketään "vaivaamassa" ja pyytelemässä.
Sähköpostilla voin olla yhteydessä lapsenlapsiini,jotka asuvat ulkomailla ja tosiaan, kuvien lähetys ja saaminen on tosi helppoa s-postin välityksellä.

Vaimo käy vielä töissä ja vietän paljon aikaa yksiksesi tai oikeastaan netissä. Olisi mukava lukea hakuvinkkejä ja hienoista löydöistä - siis ei pornosivuista. Puhun ja kirjoitan suomea, ruotsia ja englantia ja ymmärrän melko hyvin myös italiaa.

Minä olen kovin kiinnostunut piirretyistä kasvien kuvista, mitä vanhempia sen parempi. Näin lomalla Italiassa divarissa vanhan kirjan, ei mikään antiikkikirja, missä oli vanhja botanistisia kuvia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat