Melkein 66 vuotta se vei aikaa, mutta nyt se on tosiasia. Olen pyristellyt irti sokerikoukusta. Kolme kuukautta sitten jätin kakut, pullat ja karkit pois kertaheitolla. Alku oli "yhtä helvettiä" mieli mateli maanrajoissa, hikeä pukkasi pintaan ja ärsytyskynnys oli matalalla. Pikkuhiljaa aloin nousta maanraosta kohti valoa ja kuukausi sitten huomasin että en enää makeata kaivannutkaan. Kun samalla lisäsin huomattavasti liikuntaa niin kolmessa kuukaudessa elämäntaparemontin myötä silkkaa läskiäkin on sulanut 10 kiloa.
Vaan eilen tein testin.Yhdeltä istumalta söin kokonaisen suklaarasian. Ei se pahalta maistunut mutta ilman sitäkin olisin voinut olla. Vaikutukset ilmaantuivatkin sitten hetken päästä. Verensokeri nousi kohisten, seurasi kaikennielevä väsymys ja sydän alkoi tykyttää raivoisasti. Ei ollenkaan mukava olo, joten toivottavasti vastaisuudessakin pysyn irti sokerista. Eli SAA ONNITELLA!

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Mökin muori on ymmärtänyt kuinka tärkeä asia  oma terveys ja hyvinvointi on  Kun keho on suht kunnossa olo on parenpaa ja niin siinä samalla vielä  mieleenkin vaikuttaa ja antaa pirteyttä  Kivahan se on Patukan kanssa ulkoilla, miten on Patukka on voinut ? Minun tytöt sitten ihastui koiraasi kun kuvia heille  näytin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mökinmuori, teetkö marjaruoatkin ilman sokeria, siis jos teet puuroa tai keittoja tai kiisseleitä vai etkö tee sellaisia lainkaan? Entä pakastemarjat? Maistuvatko nekin ilman sokeria tai hunajaa? Kaupan hedelmissähän sokeria on  ihan riittävästi joka makuun.

Onnittelen muuten vilpittömästi.

Ilman sokeria tulee aamusta asti hyvin toimeen vaikka näin: lesekaurapuuro ja jäiset mustikat hetkeksi kuuman puuron päälle ja siihen rasvaton maustamaton jogurtti ja voi olla niin hyvää ja pitää pitkään nälän poissa. Emme me ihmiset tarvitse missään välttämättä sokeria se on vaan keksitty kikka terveytemme menoksi ja diabeteksen tuloksi...rasvan kera.

Vierailija

Onnittelut!

Olet kyllä jämäkkä. Itse en onnistuis noin kovaan rääkkiin. Tai ehkä meillä on erit tavat jo alunperin. esim. en millään kykenis syömään suklaarasiaa kerralla, korkeintaan kaksi palaa, tai jos oikein on halua niin jopa viisi palaa menis, muttei enempää. En käytä sokeria kahvissa, puurossa enkä oikeastaan muussa kuin vähän leipomisessa, ja kun leivon laitan sokeria vähemmän kuin ohjeessa lukee.

aamupuuroon minäkin laitan marjoja, ja hyvää on. Tosin keitän kaurapuuron maitoon. En juo maitoa ruokajuomana.

Mutta olen lukenut että sokeri voi olla joillekin ihmisille yhtä kova "huume" kuin alkoholi alkoholisteille. ainakin mitä siitä luin jostain.

Vierailija

Siis kertokaa, eikö edes sokeritta pakastetut marjat kaipaa teillä mitään makeutusta. Minusta ne ovat kyllä niin kirpeitä, vaikkapa karviaiset ja viinimarjat, että pakko niihin on vähän jotakin laittaa, jos ei ihan fakiiriksi rupea. Oikeasti?

Vierailija

Lieneekö geenivirhe.  Ihmettelin koulun jälkeen kun kaverit  yritti  tupakkalakkoa.  Itse en mieltynyt mihinkään  niin voimallisesti.  Välillä piti   kuskiksi lähteä  että ressukat  saa  "pimeän pullon."   Tuollaiset pakkomielteet  oli vain hyväksyttävä.  Kiitin  luojaa  että  en uhriksi joutunut.

Tarkkana  talousguruna  harmittaa  kun Mökinmuorin  rasvat  suli  taivaalle,  aatelkaapa  10 kg  läskiä,  tintit  on herkutellut   kevääseen.

Lähtökohtaisesti  ihmisen pitäisi   hallita  itsensä  ja  nautintoaineet.  Aihe  olisi  ollut  helponpi   -60  ja -70  luvulla.  Silloin ei  vielä  ollut kaikkia kiusauksia.

Onnittelelut  Muorille.

Vierailija

Niin pittäisi! Mutta ei katsella läheisiä henkilöitä itsetuhon tiellä jotka juoden, syöden, liikuntaa harrastamattomina elävät makeaa elämää, lihoten.

Kaikki matkat mennään autolla, lähikauppaankin. Selvät merkit on näkyvissä neljä-viisikymppisillä henkilöillä, siitä mitä nuo paheet saavat aikaan. Minä joka olen itsekurin alainen ollut aina syömisessä, jumisessa ja liikun paljon, olen terve, mutta heitä kolmekymmentä vuotta vanhempi. Tiedän myös ikäiseni ja hänen elämäntapansa,

tarkkaankin! On muutaman syövän ja keuhkoahtauman uhri, itsensä ja tapojensa uhri. Ikävää ja todella typerää. 

Vierailija

Kyllä sitä voi sairastua, vaikka  miten terveellisesti olisi elänyt. Kun ikää tulee tarpeeksi, mikään ei auta rapistumiselta.

Onnittelen silti Mökin muoria.

Kiitos onnitteluista! Kysymykseen laitanko kiisseleihin sokeria niin puhdasta sokeria en laita vaan käytän Steviaa. Tiedä sitten onko se sen terveellisempää mutta siinä pitäisi olla ainakin vähemmän kaloreita. Pakastemarjoihin käytän myös joko Steviaa tai hunajaa.

Ja kun se 10 kiloa läskiä on sulanut sinne vesijuoksuradalle niin tilalle on tullut paljon muuta. Naamaan on jostakin ilmestynyt ihmeellisiä ryppyjä, allit roikkuu   ja vatsanahka kohta polvia viistää, eli elämisen jäljet alkavat näkyä. Sensijaan tuo tupakoinnnilla itseaiheutettu keuhkoahtaumatauti on antanut hieman armoa, en enää ylämäessäkään puuskuta viimeisiäni.

Vierailija

Kyllä kunto  korjaa.  Kokemuksesta   75 kg  joka  sairastui ja turposi  120 kg   niin neljä kuukautta meni ennenkuin  iho  normalisoitui  oikeaan  kokonumeroon.  

En  kaipaa  sokerimakiaa mutta  hunajapurkkeja  tyhjään.  Tohtorit  yleensä  kieltää  kokonaan  mutta  vikaan puhuvat.  Jopa rasvat  piti unohtaa,  toisaalta  aivot tarvii   sitä toimiakseen.  Joten  voita, teolliset. margariinit  hyljätty.   Kasvisöljyt   hyvä vaihtoehto.

Nykyään on asiantuntijoita  lehdet ja ruutu  täynään.  Kuuntele  herkällä korvalla  mitä vyötärö suosii.

Vierailija

Tuli mieleen että  eikös Mökinmuori ollut  innokas  Gogagolan  nauttija. Nyt  on pakko sanoa että jarruta.  Tosin noista limuista löytyy  myös  liki sokeriton vaihtoehto.  Parempi kuin Pepsin  57 %  eli  yli puolet  pullon sisällöstä  on sokeria.

Vierailija kirjoitti:
Tuli mieleen että  eikös Mökinmuori ollut  innokas  Gogagolan  nauttija. Nyt  on pakko sanoa että jarruta.  Tosin noista limuista löytyy  myös  liki sokeriton vaihtoehto.  Parempi kuin Pepsin  57 %  eli  yli puolet  pullon sisällöstä  on sokeria.

Kun sitä vuosi toisensa jälkeen nauttii käy kuin testissä colapulloon laitettiin nauloja ja siellä hetken oltuaan alkoi liueta. Siis cola syövyttää mahalaukkua ja suolistoa. Kemian alan henkilö tätä kertoi. Onkohan huhua?

Vierailija kirjoitti:
On se huhua.
Sinulla on väärää tietoa, tai siis tietoa ei lainkaan, aina läsnä epäluulo ja tietämättömyys. Ei kai markkinamiehet tuollaista kerro, pimittävät jotta saavat litkunsa myytyä. Onhan se niin hyvää kahvin muunnosta. Joillekin huumetta, juuri kuin kahvikin, mutta mahalle ja suolistolle tuhoisampaa. On kahvia tutkittu vaikka kuinka ja kun tarpeeksi juo, estää alzheimerintautia. Siis juomaan mieluummin kahvia :)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat