Riston vastaanotolla: Näin eroon turvotuksesta ja vatsakivuista – katso video!

2870230

Onko vatsa usein kipeä? Turvottaako? ET-lehden omalääkäri Risto Laitila kertoo videolla, miten helpotat ärtyvän suolen oireyhtymän eli IBS:n oireita.Lue koko juttu

Riston vastaanotolla: Näin eroon turvotuksesta ja vatsakivuista – katso video!

Kommentit (4)

Auttaja

Jos Riston yllä mainitsemat keinot eivät auta, lääkärin tai psykologin antama hypnoterapia auttaa 54%:lla vaivasta kärsivistä.

Vierailija

IBS, ärtynyt paksusuoli (Irritable Bowel Syndrome)

Ärtyvän suolen oireyhtymä ei ole sairaus, vaan pikemminkin toiminnallinen vaiva, jota esiintyy ainakin yhdellä kymmenestä suomalaisesta, enemmän naisilla kuin miehillä. Vaiva voi olla pitkäaikainen ja kiusallinen, mutta se on onneksi täysin vaaraton. 

Ärtyvä suoli oireilee vatsakipuina, turvotteluna sekä erilaisina suolen toiminnan muutoksina, mutta mitään elimellistä vikaa ei esimerkiksi röntgenkuvissa tai suolen tähystyksissä löydy. Ummetusta ja ripulia esiintyy toisilla vuorotellen, joillakin pääasiallisesti jompaakumpaa. Vatsakivut voivat helpottaa ulostamisen jälkeen, ja toisaalta voi tuntua, ettei suoli täysin tyhjene ulostaessa. Oireet voivat esiintyä varsin vaihtelevasti päivästä ja viikosta toiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ei funktionaalista lääketiedettä

Höpöhöpö- juttua. Aina löytyy näitä "itseoppineita lääkäreitä"...Yksinkertaistetaan asiat,että ne edes jotenkin menisivät maallikon ajatusmaailmaan...

Vierailija

Jos ihminen on valveutunt ravitsemusasioissa ja tuntee itsensä ja olonsa ja kuinka mihinkin ruoka-aineisiin reakoi, osaa kyllä, jos vaan viitsii. Mutta se on pitkä tie vaivoineen päivineen. Pitäisi mielestäni tavallisella terveyskeskuslääkärillä olla ravitsemustietoa enemmän, eikä aina määrätä lääkkeitä, lukematta tai välittämättä mitä allerkioita ihmisen papereissa seisoo. Määrätään lääkeitä joita potilas syö ja aina vaan on huonompi olo. Minulle on noin käynyt ja huomattuani sen johtuvan lääkkeestä jonka  kuurin keskeytin,  ja nyt on vuosi kulunut ja taisteleen enemmän ja vähemmän päivittäin suolistoni keralla. 

Jos vaikka halua olisikin itsellä mennä erikoislääkärille, ravitsemusterapeutille jollekin joka osaisi asianmukaisesti ohjeistaa, loppuu eläkeläisen rahat jo alkutaipaleella. Joten näillä mennään, eli oman järjen ja kokemusten mukaan, ja se on pitkä tie joka jatkuu aina vaan! Onneksi on tämä netti mistä löytyy tietoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat