16 helppoa tapaa säästää ruuassa, sähkössä ja vesikuluissa

Arjen kuluissa voi säästää pitkän pennin, jos tekee ruokaostokset fiksusti. Katso vinkit myös siihen, miten säästät sähkö- ja vesikuluissa. Lue koko juttu

Kommentit (10)

Ekonomisti

Kaikessa muussa säästä mutten lämmössä.

 1. Sisällä pitää tareta t paidassa ilman muuta. Varalla on aina lämpöpuhallin jos palelee niin  puhallin on päällä.

 2. Ruokaa ostan vain ulkolaisia tuotteita en koskaan kotimiaista, siinä säästää kaikista eniten . Kotimainen tuote on niin kallista että ulkolaista ostat kolme samalla hinnalla kuin kotimaista yhden.

3.Vaatteet kaikki kirpparilta. Sieltä löytyy merkkituoteta  alle viiden euronkin ja toella hyviä.

4.  Vältä toreja j a markkinoita ja pieniä putiikkeja, niissä on myös ylihinnoitellut hinnat, seiltä ei kannata mitään ostaa.

5. Kerrostalossa kannattaa käyttää taloyhtiön saunaa meillä 5 e/kk ja taloyhtiön pesukoneita.

6. Kaupassa käynti kerran viikkoon, ei tule ostettua turhaan. Lidlit  houkuttelee  käymään joka päivä, laittamalla tarjoukset joka päivälle. Älä lue mainoksia, osta sitä mitä taraviit  älä le mainos orja.

7. Älä laita rahaa koskaan yhteenkään keräykseen, ne ei auta heitä kelle kerätään vaan ne rahat menee aivanmuille kuin niitä tarvitsijoille. Myös vaatteet kannattaa antaa tutuille tai laittaa roskiin, nekään ei aina päädy tarvitsiljoille vaan ihmisille, jotka myyvät niitä kovaan hintaan.

8. Pidä kirjaa tuloista ja menoista hyvin tarkkaan, ja laadi budjetti.  Sovi että käytät  seuraavan kuun ostoksiin 180 e äläkä ylitä sitä. Pystyt kyllä siihen. 

Turhuutta on kaupat täynnä, ja muista että kauppias ei ole ystäväsi, hänen aikomus on vain viedä sun rahat. Alennuksia ei ole olemssakaan, kun yksi tuote on halpa, toisen tuotteen hintaa on nostettu.

Vähän laajempaa ajattelua, kii...

[quote=Ekonomisti]Kaikessa muussa säästä mutten lämmössä.

 2. Ruokaa ostan vain ulkolaisia tuotteita en koskaan kotimiaista, siinä säästää kaikista eniten . Kotimainen tuote on niin kallista että ulkolaista ostat kolme samalla hinnalla kuin kotimaista yhden.

Onneksi vain harvat ajattelevat noin yksioikoisesti! Kirjoittaja ei ilmeisesti muista ollenkaan niitä kanssaihmisiämme, jotka saavat elantonsa tuottamalla ruokaamme ja jalostamalla sitä, eikä myöskään ekologista puolta. Eivät ne ulkomaiset tuotteet tule tänne ilman mittavaa kuljetustoimintaa, joka saastuttaa ympäristöämme, eivätkä tuoretuotteet varmaankaan kestä pitkiä kuljetuksia ilman apuaineita. Mutta ilmeisesti raha on tärkeämpi kriteeri kuin ruuan puhtaus ja kotimaan hyvinvointi...

Vierailija

On maan, Isänmaan petturuutta käyttää ulkolaisia tuotteita! Missä suinkin voi, suomalaisen kuluttajan tulisi käyttää kotimaassa tuotettua ruokaa, kuin kaikkia muitakin tarveaineita elämiseensä.

Vierailija

Ei elämä voi eikä saa olla pelkkää säästämistä. Mihin pitää säästää, jos on sen verran eläkettä, että hurvittelematta toimeen tulee? Eikö jo vanhoilla päivillä saisi nauttia ilman kituuttamista varsinkin, kun/jos on melkein koko elämänsä saanut penniä venyttää. Nimenomaan sitä markka-aikaan tapahtunutta.

Vierailija

Noin se elämä menee, jos toisinkin! Minä olen kohdannut ns. kituuttamisen vasta eläkkeellä ja vasta viime vuosina koska elämä on kallistunut kohtuuttomasti, mutta eläkkeet viidessä vuodessa nousseet pari euroa. 

Ohi kulkija

Taisi olla Uitinniemen Ville keskisuomesta , joka neuvoi poikiaan:" Elekee ostako semmosta mitä tarviitto, ostakee voan semmosta mitä iliman ettön tule toemeen"! Oli tiettävästi paikkakunnan varakkaimpia, mutta - mutta eipä tainnut saada mukaansa muuta kuin "taskuttoman käärinliinan" puupaltooseensa: Jostakinhan täällä on yritettävä nauttia vanhoilla päivillään.

Vierailija

Me ollaan erilaisia,olen aina ollut tarkka raha-asioissa,ja on hyvä fiilis kun rahat riittää.Aina pitäisi olla rahaa pahanpäivän varalle,silloin on hyvä olo.Ehkä sitten jos rahaa olisi miljoonia uskaltaisi käyttää sitä reilummin.

Edelliselle,Villen pojat on varmaan kiitollisia isukin säästöistä!

Vierailija

Kyllä se niin on, jos pudjetti ei pidä, jos tulee yllättäviä menoja, jos luottotili kasvaa. Tuolloin elämän fiilikset heittelee, tulee kurja epävarma olo, ei yhtään mukavalta tunnu. Sitten taas kun raha-asiat ovat balanssissa jo tunnelmatkin korjaantuu.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat