Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kyllä ottaa päähän - tänä keväänä rikkoutuneet: digikamera (n. 3 v:n ikäinen), kosketusnäytöllinen puhelin (1,5 v:n ikäinen, takuu sentään voimassa onneksi) ja nyt 2-v. läppäri ilmeisesti vetelee viimeisiään.
Kertomuksista ja kokemuksista päätellen televisiot, pesukoneet, mikrot, kahvinkeittimet ym. kestää muutamasta vuodesta viiteen vuoteen. Kun vein puhelimeni korjaamolle, sanoi poika, että kyllä tämä on jo ihan liian vanha ja tiensä päässä (siis se 1,5-vuotias!).
Onko pakko vaan sopeutua, niellä kiukkunsa ja ostaa uudet vempaimet muutaman vuoden välein. Olen pääni puhki miettinyt, miten voisi vaikuttaa siihen, että valmistajat valmistaisivat kestäviä ja korjattavia laitteita. Ostolakkoonkin vaikea ryhtyä, kun esim. puhelin, pesukone ja tietokone ovat jo välttämättömyyksiä.
Onkos muut tätä harmitelleet ??

Kommentit (2)

Luin jostain lehdestä että jo tehtaalla valmistusvaiheessa laitteisiin asennetaan mikrosiru joka määrittelee kyseisen laitteen kestoiän joka voi olla esim. 5vuotta. Lieneekö totta ? mutta nykyään mikään laite ei kestä kuin pahimmassa tapauksessa juuri takuuajan. Korjaus tuleekin sitten maksamaan melkein saman kuin ostaisi uuden "aparaatin". Kauppa se on joka kannattaa ; DD

Joo, ainakaan nuo pyykinpesukoneet eivät kestä kovin montaa vuotta. Eikä todellakaan kannata korjata vanhaa, vaan ostaa uusi tilalle. Korjaamalla joutuisit pulittamaan lähes saman hinnan, kuin uudesta!!
Minun pitäisi ostaa kamera, mutta arveluttaa tosiaan, pysyykö ehjänä kauaakaan - vaikka miten yrittäisi "hyvin" pitää noita laitteita, eivät ne nykyään ole pitkäikäisiä...!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat