Ulkona paukkuu pakkanen ja kaukana on vielä aika jolloin lapionkärki uppoaa maahan. Puutarhaosiokin on horteessa joten avaanpa uuden ketjun ulkomailla nähdyille puutarhoille, pihoille ja kukkaistutuksille, luonnonkukkiakaan unohtamatta. Jospa ne tuottaisivat iloa talven keskelle.
Olen vieraillut Hidcotessa joka on Lawrence Johnstonin upea puutarha. Tässä menninkäisten taloa muistuttava puutarhavaja jonka edestä kierros alkaa.

Sivut

Kommentit (72)

Hidcotehan on Englannissa missä puutarhanhoito on jo kulttuuriperintö. Prinssi Charles on innokas puutarhuri ja luomuviljelijä. Viime talvena tulvat uhkasivat Birkhallin kartanon puutarhaa ja prinssi oli hyvin huolissaan.

Hidcoten puutarhapolulla tulee ensimmäisenä vastaan lummelampi jossa viihtyy herkkä vaaleanpunainen lummelaji.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvaa ne taatelit kuivassakin maaperässä,  kun on tarkasti suunniteltu kastelujärjestelmä. Tuonnekaan ei ole nyt oikein turvallista matkustaa, Israeliin. Vasta hiljan oli ammuttu raketteja Eilatiinkin Egyptin puolelta.

Kantaako tuo Vanhan Ellin kaunis sirkka viulua selässään?

Muotopuutarhat eivät ole koskaan olleet minuun makuuni, tykkään ennemmin rehevästä puutarhasta. Tosin tähän tähän rehevyyteen yhdistettynä tuo pensasmuuri sopii paremmin kuin hyvin.

Mukavaa että olette pitäneet kuvista.

Windsorin linnan puutarhassakin on näin rehevää. Paljonko tarvitsette mielikuvitusta  näkeäksenne Kuningattaren laskeutuvan alas portaita? Tietysti päässään tuo aina vapaa-ajalla käyttämänsä huivi ja gorgit kannoillaan.

Kuinkahan monta gorgia Kuningattarella enää onkaan kun vanhoja on kuollut eikä hän enää ota uusia tilalle. Luopumista se on kuningattarenkin elämä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat