Kurkista kerrostalon elämään – Näin asuvat Kaarikuja 5:n asukkaat

Uudistuneessa ET-lehdessä kerrotaan kontulalaisen Kaarikuja 5 d -rapun kuudesta olohuoneesta. Tässä jutussa pääset kurkistamaan kotien muihinkin huoneisiin. Astu sisään!Lue koko juttu

Kurkista kerrostalon elämään – Näin asuvat Kaarikuja 5:n asukkaat

Kommentit (6)

Syntynyt Itä-Helsingissä

Mukavaahan täällä idän lähiöissä vielä toistaiseksi on. Kokemuksesta voin tosin sanoa, että koululuokilla joilla yli puolet lapsista on maahanmuuttajataustaisia, opetus kärsii ja häiriökäyttätyminen on yleisempää - koulun lisäresursseista huolimatta. Lapsilla on myös yllättävän selvästi taustansa mukaiset kaveripiirit ja esim. somalien integroituminen ei näytä onnistuvan kovin hyvin edes ala-asteella. Liekö syynä se, että opettamalla eri äidinkieliä ja uskontoja koulu jakaa lapset  eri ryhmiin jo ekaluokalla?

Hienoa on se, että Helsingissä ei vielä ole ensimmäistäkään Ruotsin tyyppistä maahanmuuttajaenemmistöistä lähiötä. Sellaisista on tullut kaikkialla Euroopassa poikkeuksetta moniongelmaisia ghettoja ja siksi sellaisten syntyminen pääkaupunkiseudulle pitää estää. Ainoa ghettoutumista selittävä tekijä on tiettyjen maahanmuuttajien määrä tietyiltä alueilta, mitkään kotouttamistoimenpiteet eivät ole auttaneet jos tulijoiden kulttuurista tulee alueen valtakulttuuri.

Siksi lähiöiden hyväksi tarvitaan poliittisilla toimilla joissa realismi ajaa unelmien edelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rakkaus, usko ja Toivo

Mitenkäs niiden kantasuomalaisten kaveripiirin taustat? Viihtyvätkö kovasti omissa porukoissaan?
Entäs aikuisten kantasuomalaisten kaverit?
Hienoa, että teillä siellä "lähi-idässä" on niin paljon paremmin toistaiseksi kuin naapurimaassa Ruotsissa.
Olette kuulemma tehneet paljon töitä kotouttamiseen. Kiva että porukalla muistitte kevään somaliabiturienttejakin.

Syntynyt Itä-Helsingissä

Olen tutustunut moniin maahanmuuttajiin lasteni harrastusten kautta ja heistä on tullut ystäviäni. En tosin yhteenkään somaliin tai lähi-idän maahanmuuttajaan – ei ole minun vikani, jos joissain kulttureissa tyttöjä ei päästetä telinevoimistelemaan.

Kyselet ponnistuksistani kotouttamiseen? En ole ketään tänne kutsunut ja siksi asiani ei ole käyttää aikaa ja vaivaa kenenkään kotouttamiseen. Jos joku tulee tänne on hänen velvollisuutensa kotoutua ja sopeutua, ei minun. Luonnollisesti olen kohtelias kaikille ihmisille, joita kohtaan, vaikka en heidän kulttuurista tai uskonnosta ja pidäkään.  

Itse olen harkinnut muuttoa Australiaan eikä tulisi mieleenikään vaatia keneltäkään australialaiselta kotouttamistoimia minulle, saati suomenkielen tai uskonnon opetusta lapsilleni. Jos muutan, on oma tehtäväni unohtaa suvivirret ja tulla australialaiseksi. Tätä odotan tänne tuleviltakin, tietyn uskonnon hartaat kannattajat eivät vaan näytä haluavan ryhtyä eurooppalaisiksi ja suomalaisiksi, vaan tuovat kulttuurinsa ongelmineen tänne.

Vierailija

Tuo on kieltämättä suuri uhka. Eli sopeutumattomat eri kulttuurista tulevat  ihmiset, he jotka eivät halua, eikä heidän ole tarkoitustakaan sopeutua, vaan saada aikaan negatiivista toimintaa.

Vierailija

Hei toimitus

Tähän sympaattiseen juttuun olisi kiva saada ”Mitä heille nykyään kuuluu” - jatko.

Varsinkin vanhukset olivat ihania ja herttaisia, toivottavasti heillä on kaikki hyvin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat