Seuraa 

Työssäni päiväkodissa luemme lasten kanssa runoja, jos ei päivittäin, niin ainakin viikottain. Riimittely on hyvää terapiaa ja opetusta lukemaan opettelevalle esikoululaiselle, mutta myös pienemmille lapsille sanojen kuunteluun ja tapailuun.

Henkilökohtaisesti käytän paljon kauniita runonpätkiä ystävilleni lähettämissäni syntymä-, yms. korteissa sekä opiskelussani joskus kuivia asiatekstejä värittämään ja keventämään. Runo antaa voimaa ja tuo oikean tunteen esille. Pidän koskettavista runoista.

Kuulasta syksyä!

Kalimera

Kommentit (3)

Hauskaa, että luette tarhassa runoja lapsille. Luimme paljon runoja lapsillemme sekä suomeksi että ruotsiksi, kun he olivat pieniä. Heillä oli omat lempirunonsa, jotka piti lukea aina. He osasivat ne ulkoa, ja auta armias, jos hyppäsit jonkun säkeen yli tai yritit fuskata. On tärkeää antaa lapsille runoaarre jo varhain. Kiinnostus säilyy koko elämän. Äitini luki meille paljon runoja ja loruja, ja osaan monta niistä vieläkin ulkoa. Te, joilla on lapsenlapsia: lukekaa heille runoja ja proosaa. Sen parempaa perintöä ei lapselle voi antaa.

Onkohan kukaan muu ollut tykästynyt Nocturneen kuin minä? Aina nuo säkeet Ruislinnun laulu korvissani soi... saa minut väreilemään. Laulunakin koskettava. Kuulin sen kerran konsertissa Kaukametsän salissa kahtena versiona useamman kuoron laulamana ja lopuksi vielä yleisökin yhtyi seisoaltaan laulantaan. Tosi mahtava kokemus: matka Kajaanista Katinkultaan kulki nopeasti nuo sävelet mielessä.
Näin minun kohdalla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki runot eivät kosketa aina toiset taas puhuttelevat joka hetki.
Nykyisin pidän runoista jossa on juju, siis sellainen juttu joka ei ehkä heti aukea mutta hiukan mietittyä
tulee ahaa elämys.
Nuo lasten loruttelut ovat hauskoja ja tuntuvat jäävän lasten mieleen helposti. Näin mummona siinä kai siirtää sitä
perinnettä eteenpäin. Vaikka lorutellassa ei tule niin ehkä ajatelleeksikaan.
Ja kyllähän itsellekin on jäänyt mieleen jotkut koulussa luetut runot, vaikka tuoreematkin asiat meinaa unohtua

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat