Paakkuuntuiko taas? Näin teet täydellisen ruskean kastikkeen

klo 12:01 | 3.4.2017
Valmista tasainen ja täyteläinen ruskea kastike ruokatoimittajan nikseillä. Ei enää jauhopaakkuja!Lue koko juttu
Valmista tasainen ja täyteläinen ruskea kastike ruokatoimittajan nikseillä. Ei enää jauhopaakkuja!Lue koko juttu
Ladataan...
Hei, soijakastike ei kyllä kuulu ruskeaan kastikkeeseen!!!
Ei sinne mitään kasvisliemiä laiteta,voita ja reilusti!Ei ole vielä paakkuuntunut.
Minulla aina ennen paakkuntui.Tällä ohjeella tulee täydellisen tasaista eikä ole mitään käristettyä rasvakastiketta. Tuon soijan jätän minäkin pois.
Harvoin teen ruskeaa kastiketta kun maha ei siitä tykkää,mutta sillä entisajan ohjeella olen tehnyt,eikä paakkuunnu. Tuota uutta pitää joskus testata, kuvassa jauhojen paahtaminen mahtaa olla kesken kun on niin vaaleaa,olisi kiva nähdä kuva valmiiiksi asti paahdetuista jauhoista. Jos paahtaminen jätetään kuvassa olevan laiseksi tulee kastikkeesta hyvin vaaleaa ja silloin se voidaan tummentaa soijakastikkeella. Joskus ennen jos jauhot jäivät ruskistusvaiheessa kovin vaaleiksi lisättiin joukkoon valmista kahvijuomaa,ja väri ainakin parani merkittävästi.
Vieläkö joku valmistaa tänä terveellisen ruuan aikakautena ruskeeta kastiketta, poltettuja vehnäjauhoja! Kyöhyyden ilmentymä!
Minä olen tehnyt ruskean kastikkeen jo vuosikymmenet sekoittamalla jauhot veteet vatkaten. Lisään lihalientä ja soijakastikettakin joskus, tai sitten jos suurustaa gluteenittomalla tummalla kastikejauholla, tulee väriä kyllä. Kaikille on maistunut eikä tule vatsanpuruja niin paljon kuin ruskistetusta. Jos on lisäaineille yliherkkä ja lihaliemissä usein niitä on, niin siitä voi saada vatsan oireita kyllä. Sipuliakin voi laittaa ja ruskistaa sen voissa jos haluaa.
Kyllä, monikin. Ainakin ne joille ruoassa on kyse mausta, ei siitä mitä muut ajattelevat. Äsken söin sushia, mutta huomenna taidan tehdä ruskeata kastiketta, makarooneja ja paistettuja lenkkimakkaranpaloja. Nam!