Kommentit (3)

Kahvin ystävä

Muuten hyvä ohje, mutta täytyisi ilmoittaa montako grammaa kahvia litraan vettä tai muu vakio,mitta. 7 g / kahvikuppi ei kerro mitään. Kaikissa keittimissä erikokoinen kuppimitta, ja kotona erilaisia kahvikuppeja. Ei siis tuolla ohjeella tule aina samanlaista kahvia. Paulig sanoo että "Annostele 60–70 g kahvia 1 litraa vettä kohden", joten siis 6-7 g / 1 dl vettä.

Vierailija

Eri keittimet tekevät vähän erilaista kahvia, lämpötiloissa voi olla eroja ja toiset keittimet tekee väkevämpää kahvia. Meidän keittimessä tulee parhain kahvi kun laittaa kahvijauhetta puoli mitallista vähemmän kuin vettä. Ei tule liian laihaa kahvia, vaan hieno makunautinto. Siis jos on 6 kupillista vettä, niin kahvijauhetta 5,5 mitallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ettäkö  mikä kahvi on oikean vahvuista, laitetaanko kuppia kohden mitallinen vai grammoina! 

Suomalainen kahvijuoja on niin rutinoitunut, että kun sen kerran maistaa sen tietää onko se sopivaa vai onko korjaamisen varaa. Tummaa kahvia kupilliseen vettä kahvimitallinen kahvia tai 5-7 gammaan suodatinjauhettuja puruja. Mutta on joskus juonut kahvia johon oli emäntä nuukuuksissaan laittanut vanhojen porojen päälle uutta kahvia mitallisen ja viisi kupillista vettä, eli jäi juomatta. Makuasioitahan nämä on eikä niistä voi kiistellä, joku tykkää tavallisesta juhlasta joku toinen pressasta tai moccakahvista. Sitten on vielä nämä preccoilijat ja he jotka jopa jauhavat kahvinsa itse omassa myllyssä, tulee aromaattista ja sopivan vahvaa tai sitten ei, riippuen pavuista.

Kaikenlaisia kahveja, että keittäjiäkin on sitä elämänsä aikana kohdannut ja juonut,  kuin  alzheimerikin pysyy poissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat