Seuraa 

Hei kaikki Raatilaiset!
Tässä nopea kooste blogikeskustelusta: kiitos vielä kerran mahtavasta aktiivisuudestanne (vaikka blogit eivät selvästikään olleet ihan niin innostava keskustelunaihe kuin Teemat – saapa nähdä miten käy Runojen kanssa ☺). Tässä nopea tiivistelmä siitä, mitä mieltä olitte.

- Blogit tuntuvat jakavan ET-raatilaiset kolmeen kastiin: innokkaisiin blogisteihin, jotka sekä seuraavat muiden blogeja monilta eri elämänaloilta että kirjoittavat omia. Valikoiviin lukijoihin, jotka seuraavat muutamaa, esimerkiksi omiin harrastuksiin liittyvää blogia, ja heihin, joita ei kiinnostaa yhtään... vielä ☺. Eniten tuntuu olevan heitä, jotka valikoivasti seuraavat hyväksi havaitsemiaan blogaajia.

- Ajanpuute näyttää olevan raatilaisten joukossa suuri syy siihen että blogeja ei seurata, ja sitten tietysti se, että mitään kiinnostavaa ei tunnu löytyvän.

Mikä sitten on hyvä blogi? Tai mikä on blogi ylipäätään? Mielipiteitä oli runsaasti ja kaikkiin mahdollisiin suuntiin, mutta muutama yleinen linjaus sentään löytyi.

- Blogi taitaa olla on ihan omanlaisensa tapa kirjoittaa, ja myös lukea. Eräs anonyymeistä raatilaisista kiteytti aika hyvin monen muun pohdiskelun näin: "Minulle blogin lukeminen ei missään nimessä ole vaihtoehto lehdelle tai kirjalle, sillä on ihan oman paikkansa minun 'mediapaletissani'. Luen paljon (-) blogeja joissa puhutaan asioista, joita ei käsitellä missään muualla.” Esimerkkeinä hän mainitsee mm. lehtien blogeja, joissa toimittajat kirjoittavat asioista joita lehtiin ei mahdu, tai blogeja, jotka käsittelevät monipuolisesti ja kattavasti pieniä ja outoja ilmiöitä vaikkapa kulttuurin tai teknologian aloilta.
Jotain omintakeista ja ainutlaatuista näkökulmaa siis hyvään blogiin kuuluu.

- Hyvä blogi myös päivittyy usein ja on ajankohtainen ja sen kirjoittaja osaa vaihdella aiheita tai näkökulmia sopivasti sekä haluaa myös ottaa lukijansa mukaan – osaa siis asettaa sananansa niin, että ne herättävät keskustelua ja myös vastailla ja osallistua seuraajiensa pohdintoihin.

- Lisäksi näyttää siltä, että hyvän blogin ylläpitäjät myös tietävät miten blogiin kuuluu kirjoittaa: se on siis ihan oma kirjoittamisensa laji. Ei kolumni, ei lehtijuttu, ei ihan päiväkirjakaan… Näin sanoo nimimerkki marjutti: ”Taitava sanankäyttäjä kertoo vaikka heinäseipäästä viehkon tarinan”

- Sanasta ”blogi” oli myös jonkin verran pohdintaa: onko se hyvä vai huono? Vieraannuttaako outo nimi ihmiset? Vaan mikä se sitten olisi: suosikkipalsta vai ploki vai loki – vai joku ihan muu.

- Blogien aiheista kiinnostavimmat yleisellä tasolla olivat ruoka ja kokkaus, puutarhanhoito, terveys, matkailu ja käsityöt – mutta paljon pohdittiin sitä, kannattaako NettiET:n ottaa valikoimiinsa näitä aiheita koska niitä netti on jo täynnä.
Sen sijaan ehdotettiin että NettiET:n blogit voisivat esimerkiksi kattaa sellaisia aiheita kuin
isovanhemmuuden monet puolet, tai toimia vaikka lukupiirinä. Nimimerkki Nyyti kirjoitti myös hyvän näkökulman matkailublogiin: ”Matkailublogissa kysellään turvallisia vuokrauskohteita, ja se on ollut minunkin ongelmani. Kenties lehti voisi todella auttaa? Olen ET-matkoilla löytänyt erinomaisia ystäväisä, mutta tässä iässä tuoni korjaa parhaat. Yksin matkustaminen on ihan OK, mutta esimerkiksi illalla yksin ravintolaan meno ei ole aina mukavaa, kun puuttuu henkevää juttuseuraa.”

- NettiET:n nykyisistä blogeista ylivoimaisesti suosituin on Päätoimittajan blogi, ja sen jälkeen Harrastelijapuutarhurit – vaikka kumpaakin moitittiin siitä, että päivitystahti on liian hidas.
Yritämme parantaa!

Kiitos vielä kerran kaikille, jatketaan Runojen parissa!

Sari Alho
toimitussihteeri

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat