Riston vastaanotolla: Kiusaako jalkojen levottomuus iltaisin? Tästä se johtuu

2995820

Kun jalkoja kihelmöi ja tulee pakottava tarve lähteä liikkeelle, kyseessä on yleensä levottomat jalat -oireyhtymä. ET:n omalääkäri Risto Laitila kertoo videolla, miten oireista pääsee eroon.  Lue koko juttu

Kommentit (9)

Vierailija

Minulla öisin vaivanneet levottomat jalat oireet loppuivat, kun minulla todettiin uniapnea ja sain laitteen sen hoitoon.

Vierailija

Magneesium on itselleni ollut ihan paras apu levottomiin jalkoihin. Joka päivä kun muistaa ottaa niin saa yöt nukuttua. 

Vierailija

Minulla jalkojen jonkinasteinen rasittaminen ennen nukkumaan menoa auttaa selvästi levottomiin jalkoihin. Esim. 10 kertaa kyykkyyn ylös tai leveä haara-asento, vasen jalkaterä osoittamaan vasemmalle, polven taivutuksia vasemmalle 10 kertaa, sama oikealle.

Vierailija

Eipä siinä ohjelmassa selvinnyt, mistä levottomat jalat johtuvat. Dopamiini oli ainut vihje, mutta ei muuta.

69v

Minulla on levottomat jalat vaivanneet jo murrosiästä alkaen, olen itse tehnyt diagnoosin. Vaiva on loppujenlopuksi melko lievä, jaloissa on yleensä iltaisin liikuttamisen tarvetta, joskus harvoin vaivaa on yöllä. Raudan puutteesta ei minulla ole kyse, samanlaista vaivaa on siskolla ja äidillä. Lienee ainakin perinnöllistä. Eihän siinä auta muu kuin liikkua sitten aina välillä, on minulla kyllä reseptilääke olen sitä muutaman kerran ottanut öisellä lentomatkalla.

Vierailija

Suola tuntuu olevan pahin levottomien jalkojen aiheuttaja. Myös rasvainen ruokaa aiheuttaa samoja oireita. Ja yleensäkin ylensyönti. 

Aspirin on aika tehokas auttaja. 

Tenski

Itse sain avun ko tautiin, hieromalla jalkapohjat, joka ilta piikikkäällä hieronta pallolla. Itse tauti ei häviä, mutta oireet kyllä häviävät, ainakin itseltäni. Ko pallot ostin Prismasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat