Vierailija

Lasiaisen irtauma on ikääntymiseen liittyvä ilmiö, joka kehittyy useimmille ihmisille elämän aikana.
Olen 63 vuotias ja sikäli epäonninen, että lasiainen irtautui pari viikkoa sitten ja sen myötä teki verkkokalvoon kolme reikää. Silmässä näkyi ensin ikäänkuin salamoita ja sen jälkeen silmään laskeutui sumuverho. Sinällään lasiaisen irtauma ei ole kovin vaarallinen mutta jos se tekee reikiä verkkokalvoon niin tilanne on kriittinen ja voi aiheuttaa verkkokalvon irtoamisen, mikä on näön menettämistä uhkaava tilanne.
Epäonnessani oli mukana onnea: verkkokalvoni ei sentään irronnut. Hoito on tähän mennessä ollut sellaista, että silmälääkäri tikkasi reiät laserilla kiinni verkkokalvoon.Jälkihoito on kahden viikon ajan täydellinen fyysisten ponnistelujen välttäminen sekä viikon ajan lääketippojen laittaminen silmään.
Toivon ja uskon, että selvisin pelkällä säikähdyksellä tästä lasiaisen irtaumusta.
Haluan tällä viestillä kertoa kuinka tärkeää on hakeutua heti silmälääkärin tutkimuksiin, mikä silmissä on epämääräistä salamointia, mustia pisteitä , samentumia tai muita ongelmia. Vain ripeällä toiminnalla voidaan estää näön täydellinen menettäminen.

Kommentit (1)

Vierailija

Nostan tämän ylös kun joku kyselee lasiasen irtaumasta. Vastasin ja liitin linkin tähän selvitykseeni mutta linkki ei näköjään toimi.

Itselläni irtauma tapahtui huhtikuussa ja silmää on nyt laseroitu kaksi kertaa. Näkö ei ole palautunut normaaliksi mutta paremmaksi kun mitä se oli irtauman tapahtuessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat