harhaopitleviävät

Uus-judaismi ja tooraoppi- liike on levinnyt laajalti kristittyjen parissa muun muassa Yhdysvalloissa ja Ruotsissa, ja nykyisin myös Suomen kristikunnassa. Uus-judaismin ja tooraopin mukaisesti kristityille ei riitäkään enää uskon vanhurskautus ja lepo Jeesuksessa Kristuksessa, vaan kristityt alkavat täyttää tooran käskyjä ja aikanaan juutalaisille annettuja säädöksiä. Uus-judaismissa ja tooraopissa uskotaan myös, ettei Jeesus Kristus voi palata takaisin, elleivät kristityt jotenkin erityisellä tavalla palaa heprealaisille juurilleen. Puhtaaksiviljelty uus- judaismi ja tooraoppi johtaa ylimieliseen lakihenkisyyteen.

Uus-judaismissa ja tooraopissa Jeesuksen Kristuksen uskotaan olevan Pelastaja ja Messias, mutta kuitenkin ajatellaan, että Uuden liitonkin aikakautena on elettävä Mooseksen liiton mukaisesti noudattaen tooran lakeja. Uus-judaismin ja tooraopin parissa toimivat kristityt suhtautuvat kriittisesti kristillisen joulun ja pääsiäisen viettoon.
Lähde Uusi Elämä- Yhteiskristillinen herätyslehti Nro 4 2013/ Suomen Karmel-yhdistys ry/ Erja Kalpio

Olettekos tähän törmänneet?

Kommentit (2)

Vierailija

Mistä erottaa harhaopin, mistä tunnistaa oikean opin?

Tarvitseeko kaikkeen  hapatukseen edes tutustua, kun valtiokirkkommekin saarnaa selittämättömiä  versioita juutalaisten uskomuksista. Pitäisi osata pohtia, mikä noita juutalaisia on hehkuttanut vuosituhansien ajan. Mikä on tehnyt heistä kodittomia ja vainottujakin. Elääkö  juutalaisissa ihmiskunnan totuus?

Onko aloittaja miettinyt  tätä asiaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat