Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Rasvamaksa yleistyy nopeasti – ylipaino jo pahempi uhka kuin alkoholi

Joka neljännellä suomalaisella aikuisella on rasvamaksa. Sitä voi ehkäistä ja hoitaa elintapoja muuttamalla. Lue koko juttu

Rasvamaksa yleistyy nopeasti – ylipaino jo pahempi uhka kuin alkoholi

Kommentit (3)

Vierailija

Tyydyttynyt rasva rasvoittaa maksan?

” Miten tämä voi olla mahdollista, kun 60-luvun reilu 18kg vuotuisesta voin käytöstä on tultu alle 3kg:aan vuodessa? Lisäksi maidon kulutus on laskenut ja se on muuttunut suurelta osin rasvattomaksi. ”

Kookosrasva?

On kansoja, jotka ovat käyttäneet kookospähkinää ravinnokseen tuhansia vuosia, eikä heillä esiinny lainkaan esimerkiksi sepelvaltimotautia, mutta yhden ravintoaineen vaikutuksia kokonaisterveyteen on erittäin vaikea tutkia.

Kaupan öljyhyllyssä myytävä kylpäpuristettu neitsytkookosöljy valmistetaan tuoreesta, kypsästä kookoksesta ja se prosessoidaan mekaanisin ja luonnollisin keinoin.

Kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä ei tule sekoittaa munkkirasvana (myydään kaupan rasiarasvahyllyssä), tunnettuun kookosrasvaan. Neitsytkookosöljy ei sisällä munkkirasvan käsittelyssä käytettävien liuottimien jäämiä, eikä öljyä ole raffinoitu, valkaistu tai hydrogenoitu. Neitsytkookosöljy sisältää antioksidantteina toimivia fenolisia yhdisteitä (esim. ferulahappoa, p-kumariinihappoa ja tokoferoleja), joita tavallisessa kookosrasvassa ei ole.

"Viikko 19 on rasvamaksaviikko. Rasvamaksa on suuri ongelma. Virallinen media ja koululääketieteen edustajat varoittavat alkoholista, luontaistuotteista, liikkumattomuudesta, virushepatiitista, mutta ei kuulu sanaakaan hiilihydraattien vahingollisuudesta ja insuliiniresistenssistä! Lue turpaduunarin blogista lisätietoja rasvamaksasta. Eikä maksa mitään!"

Suomessa 2-18-vuotiasta pojista noin 22 prosenttia on ylipainoisia ja 4 prosenttia lihavia. Tytöillä vastaavat luvut ovat 12 ja 2 prosenttia. Aikuisista joka toinen on ylipainoinen ja joka viides lihava.

Jokainen suomalainen on syönyt lisättyä sokeria 29,3 kg vuodessa (vuonna 2015) eli ihan joka päivä 80,2 grammaa, ravintotaseen mukaan.

Ainoastaan hiilihydraattien kokonaismäärällä on merkitystä, koska niistä yksikään gramma ei mihinkään häviä. Se, että muuttuuko se hiilihydraatti (ns. hitaat ja nopeat) tunnin päästä glukoosiksi ja fruktoosiksi vai 6 tunnin päästä ei ole mitään merkitystä, vaikka näin meille on valehdeltu jo iät ja ajat mm. virallisen tahon puolelta. Tavan kansa kuluttaa hyvin vähän hiilihydraatteja päivässä ( n. 150 grammaa) ja näinollen se loppu muuttuu rasvaksi elimistöön. Näin ihminen lihoo ja sairastuu. Tätä yksinkertaista faktaa ei vaan kerrota, jotta lääkekauppa ja mättöruuan myynti ei häiriinny, eikä virallisen tahon uskottavuus horju. Sokereissa hiilihydraattia on 100%, viljoissa 70% ja kasviksissa alle 15%. Siitä voi jokainen laskea, mitä suuhunsa lappaa, jos mieli pysyä terveenä. Suomessa joka toinen aikuinen on ylipainoinen ja joka viides lihava sekä lapsista joka neljäs. Puoli miljoonaa Suomalaista sairastaa sokeritautia (II-tyypin diabetes) ja sitä on jo lapsillakin. Sokeritauti myös lisääntyy ihan koko ajan. Myös maitoa juodaan ja paljon, vaikka ihminen ei tarvitse maitoa. Imeväinen ja vasikka tarvitsee emänsä maitoa.

Maito nostaa verensokeria enemmän kuin monet leivonnaiset. Tähän ovat syynä maidon proteiinit, joista 80% on kaseiinia (casein) ja 20% heraa (whey). Maidossa on myös sokeria (laktoosi), mutta maidon aiheuttama insuliinivaste on jopa 5-kertainen kuin mitä sen sisältämä laktoosimäärä edellyttäisi. Fermentoidut maitotaloustuotteet eivät ole yhtä suuria verensokerin kohottajia, varsinkaan juustot (poikkeuksena raejuusto), joita ei kiinteytensä vuoksi pysty nauttimaan liikaa, eivätkä siten myöskään imeydy yhtä nopeasti kuin nestemäisessä muodossa olevat maidot.

Vierailija

Kerropa hapatetuista maitotuotteista, jogurteista joissa ei ole sokeria, eikä laktoosia, mutta on rasvaa esim. 7-10 %

Ja toinen asiani oli, kun rakastan avogadoa ja luomurypsiöljyä ja jos jogurtin rinnalla syön tuota hyvää rasvaa, niin  eliminoiko se yhtään tuota huonoa rasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Totta puhut, ja vieläpä harvinaisen hyvin perustellusti. Vaan kun Iso Pharma on saanut kaikki uskomaan ettei ilman heidän lääkkeitään voi elää. Mitä siitäkin nyt sitten tulisi jos ihmiset opetettaisiin syomään ruokaa, josta ei tule sairaaksi?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat