Seniori, kiinnostaako yhteisöllinen asuminen? Lue 9 vinkkiä

Leena Vahtera asettelee tuoleja Kotisataman kattoterassilla. Mukana puuhassa toinen talon asukas, Jorma Kaunismäki.

Kun joukko ihmisiä rakennuttaa itse talonsa, syntyy yhteisö, jossa jokaisella on oikeutensa ja velvollisuutensa. Yhdessä tekeminen myös säästää rahaa.Lue koko juttu

Kommentit (3)

Vierailija

Eikö löydy valoisampia nimiä asuin taloille? Jos sama linja jatkuu niin seuraavan talon nimihän voisi olla vaikka Tuonela.

Vierailija

E n innostu ajatuksesta sillä en jaksa uskoa että kaikki  yhteiset hommat hoituu tasapuolisesti tehden. Ennen vanhaan sanottiin että "toiset tekee käsillään ja toiset tekee pläsillään" Meillä on kuuden perheen rivitaloyhtiö jossa on myös sovittu yhteiset hommat tehtäväksi vuoroviikoin, Vanhempi väki hoitaa osuutensa, mutta nuoremmat jättää tekemättä.

Vierailija

Ei ole minun juttuni.

Omistusasunnossa, kerrostalossa asuvana tiedän liiankin hyvin, miten yhteisten asioiden hoito sujuu. Esim. pihatalkoissa on keväisin ja syksyisin melkein aina samat osallistujat. Suurin osa vanhemmasta päästä siihen asti, kunnes eivät enää kunnoltaan mukaan kykene. Joitakin nuorempia ilmestyy mukaan, mutta hyvin vähän.

Osa pienemmistä asunnoista on jäänyt sijoitusasunnoiksi omistajan vaihdettua isompaan ja vuokralaiset eivät ainakaan tule talkoisiin, vaikka niissä on aina pientä tarjoilua ja sauna lopuksi.

Itse hoidan omaksi ilokseni kesäisin pihan istutusten ja kesäkukkien kastelun ja nyppimisen. Hommaa ei ole liian paljon, koska tykkään touhuta pihalla. En halua tekemisistäni palkkiota, koska kyseessä on harrastus.

En kuuna kullan päivänä haluaisi asumaan aloituksessa kuvailtuun yhteisöön.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat