Toivoisin mielipiteitä siitä, kuinka pitkälle sitoo lupaus, joka annetaan yhteisen tien alussa ? Mitkä olisivat mielestänne niitä hyväksyttäviä syitä, joiden johdosta ei tarvitsisi tuntea syvää huolestuneisuutta toisesta .... eli voisi hyväksyä vanhan sanonnan ... " niin makaa kuin petaa "....

Sivut

Kommentit (51)

Vierailija

Avioliitossa makaaminen ei petaamisesta parane. Kun rakkaus haihtuu, kaivetaan paperit esille ja katsotaan, mitä on sovittu. Yksityisoikeudessa  "Pacta sunt servanda" eli  "sopimukset on pidettävä". Se  on periaate, jonka mukaan sopimuksessa sovitut ehdot velvoittavat osapuolia lakiin verrattavalla tavalla. .

Voidaanko  kenenkään edellyttää pitävän  vihkikaavan valaa? 

Jeesus antoi luvan erota, jos puoliso tekee huorin toisen kanssa. Suomen laki antaa mitätöidä avioliiton, jos puoliso on salannut olevansa mielisairas. Yleinen mielipide - jota en usko Jeesuksenkaan kumoavan - sallii eron, jos puoliso osoittautuu juopoksi, homoksi ja/tai väkivaltaiseksi. Erota voi, jos puoliso on huijattu avioliittooon salaamalla tai valehtelemalla jotain sellaista, jonka perusteella toinen ei missään tapauksessa olisi suostunut avioliittoon.

Jotkut saattavat olla niin omantunnonarkoja, etteivät halua lausua sitä,  koska ollaan Jumalan kasvojen edessä. Eikö vihkivalalle ole mitään vaihtoehtoista sanamuotoa?

.

Tilastokeskuksen mukaan todennäköisyys, että ensimmäinen avioliitto päättyy eroon, on pysynyt samalla tasolla viime vuosikymmenen ajan. Vuoden 2015 avioeronneisuuden mukaan ensimmäinen avioliitto päättyy eroon 39 prosentin todennäköisyydellä. Se antaa vakuuttavan kuvan siitä, että eettiset lupaukset pidetään niin kauan, kuin ne tuntuvat oikein luvatuilta. mitä muuta elämältä voi vaatia?

* peppe *

Näinkö "Peppe" tuumailee ..

Selvennyksen vuoksi tulkoon ilmi, että tämä olen näillä palstoilla aivan noviisi .... joten en ehkä tuonut aivan selvästi otsikossani olevaa asiaa tapetille tarpeeksi ymmärrettävästi.

Luulin ... ja oletin, että täällä on ehkä paikka keskustelulle ... jokapäiväiselle esiin tulevalle iloisille ja surullisille asioille, joihin sisältyy myös meidän ihmisten, olkoonpa sitten yksinäisiä, eronneita, karanneita, petettyjjä sun muita, jotka nyt ovat vain tulleet tienhaaraan, jossa ei tiedä kääntyäkö vasempaan tahi oikeaan. Sillij  usein on helpottavan avuksi, jos viereen pysähtyy toinen ulkoilija, ja kysäisee, "mitä ukko miettii, voinko olla avuksi" eli aivan samaan tapaan, kuin pysäköin tien laitaan, kun näen naisihmise, tahi miehen, olevan tienposkessa auton kanssa konepelti pystyssä.

Meille jokaiselle tulee joskus elämässä tilanteita ja hetkiä, jolloin olisi mukava keskustella toisen ihmisen kanssa kaiken maailman asioista, olkoon sitten kyseessä Putinin alushousujen väri, tahi naisten alusasujen väri sekä malli noin kaupan valikoimien tasolla :-) .... eikö vain ?

Mutta en suinkaan kaipaa keskustelua, kuten nyt ko. asiassa, jos painopisteenä on ... mitä sanoo uskonto ja Jeesus ... tai mitä sanoo suomen laki Pykälässä sitä ja momentissa tätä ....

Mistä johtunee ... että uskonto, muodossa tahi toisessa valtaa enenevässä määrin näitä sivustoja sekä esimerkiksi FB:tä .... minä ainakin koen sen tyrkyttävän muodon suorastaan vastenmieliseksi ...

Eli tämäkin keskustelufoorumi ... hyvästä nimestään huolimatta on sitä samaa tuomitsevaa linjausta kuin löytämäni muutkin jutustelupalstat ... Jos ei tule Bibliasta korville, niin sitten yksinäiset katkerat, elämän kolhimat ... hyökkäävät kiinni .... mitä oikein haet täältä, oletko Maija vai Kalle, etsitkö asuntoa, yritätkö huijata, pyritkö pöksyihin, oletko joku kieroutunut tyyppi ?

En hae mitään noista ... ajattelin josko löytäisin juttukaverin, mukavasta naisihmisestä, älykkäästä, naisellisesta ja jo elämää kokeneesta ... 

Tämä vain taitaa olla väärä paikka ... olen pahoillani..... SilverHawk ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olisi kyllä mukava keskustella, mutta avaus oli niini vaikea ja laaja aihe, että sen käsittelyyn ei yksi keskusteluketju riitä.

Siinä kysyttiin vain mielipiteitä eli ei aloittaja lähtenyt avaamaan keskustelua omasta näkökulmastaan. Minä en ainakaan osannut asiasta jatkaa, tai halunnutkaan.

Pappa periferiasta halusi myös keskustella. Tuli ihan asiallisia kirjoituksia, mutta hänkään ei sitten halunnut jatkaa ja ketju loppu siihen.

Ehdota jokin hieman helpompi aihe keskusteltavaksi, niin eiköhän täältä juttukaveria löydy.

Vierailija

Noinhan siinä käy, kun haluaa pistää hyväksyttävät syyt  keskustelukumppanin suuhun. Sana on vapaa, eivätkä marttyyrit sitä vapaammaksi tee.

Vierailijalle ....

Olisin hyvinkin utelias tietämään mitä mausteita on aikomus ripotella hatullesi ?

Ystävällisin terveisin  ...

Komenttisi avauskirjoitukseeni oli asiallisen järkevästi ilmaistu epäilys .... joten tuonkin esiin tarkennuksen.

Luin nyt ulkoisella ajatuksella tuon esittämäni kysymyksen, ja tulin siihen päätelmään, että jassoo, tuossa on taas yksi murjottu ja kolhittu ukkoressu, puuttuu enään, että se vielä tuo esiin seikan " kun akka ei ymmäeeä "

Eli aloitus antoi väärän asiakuvan ... aivan väärän.

Todella mielenkiintoista seurata saatua palautetta .... johon tuskin kukaan tulee paneutumaan niin, että kirjoittaa suorasukaisesti kysyen, " mitähän sinä ukko yrität nyt sanoa, anna tulla vain ".

On paljon kevyempää aloitta moralisoimalla, vetää asian yhteyteen herra taivaasta tahi sitten siteerata avioliittolain kohtaa   pykälä x momentti, ja antaa tuomio parisuhteessa tehdystä haureudesta, jolle nyt etsitään hyväksyttävää anteeksiantoa .... valitettavasti tämäkään aasinsilta ei ole se oikea ... koska ei ole mitään anteeksiannon  tahi sielunpuhdistuksen  / omantunnon  "syntisi ovat anteeksi annettu" .... koska uskontosuuntani ei ole katolisessa kirkossa ...

Mutta asiaan ... alkukysymykseni kantaa todella aitoa ihmetystä ... 

Kohta joku tuo ilmi ajatuksen ... " piruileeko tuo ukko "

Itse olen tulossa siihen päätelmään, että koko puheenaihe on tänne hieman väärä ... joten voin tunnustaa, että vuonna 2013 .. eli 4 vuotta sitten, yritin saada juttuseuraa tällaisella vastaavalla sivulla, ( kahdella eri profiililla ) mutta luovutin vuorokaudessa. 

Profiilini oli asiallisen ystävällinen ja totuuden mukainen, joka kohdaltaan. Oliko suurin virheeni silloin, liittää juttuun profiilikuva .. ehkäpä, koska sain silmilleni varmaankin vähintään puolet sivuston naisväestä ... että turpiin tuli oikein kunnolla, eli ei yhtään asiallista yhteystietoa.

Niinpä päätin kokeilla toista profiilia, eli kerroin itsestäni aivan höpöjutun. Olin varakas lääkäri, oli kesähuvila kolilla sekä Marbellassa. Oli purjevene ja asunto Espoon aurinkolahdessa, ajoin Jaguarilla ja vara-auto Audi  8  oli tallissa varalla. Oli kodinhoitaja sekä siivooja.

Kaiken kruunasi kuvani, jonka photoshoppasin, tukkaa pois, silmäpussit ja ryppyjä, pieni irstas hymy, ja kiloja 20-30 lisää.

Arvatkaapa tuli vastauksia ......vuorokaudessa 137 jolloin lopetin profiilin......... olisiko minunkin pitänyt aloittaa lämmittävällä lauseella ..... " Terve puumat, onks juttuseuraa tai saunaseuraa tarjolla ... kaljaakin on "

Olisi mukavan sivistynyttä tuoda esiin seikka... onko kommentoija Ville vai Vilma....Ok

Taidankin antaa vielä vuorokauden aikaa kaille teille ystävilleni ... sitten luovutan. Kauniita unia kaikille.

Vilma tai jotakin sinne päin

Ei sitä keskustelun aloitusta vieläkään kuulu. Lienee parasta, että etsit aloittaja egollesi sopivan keskustelupalstan.

Kaunista kesää sinulle ja kaikille muillekin!

Vierailija

Vanhat vanhoja kertaa, ei ole uuden uutukaisen vertaa, ketä kiinnostaa sama ikävä syyttelijä, joka muuta ei kuin syyttelyiden vyyhtiä takaisin kerii! Noloa on, samaa vanhaa! Ei kiinnosta!

Enemmän Vilma kuin Ville

Olemme me lukijat erilaisia! Minusta aloitus oli ihan asiallinen eikä vastauksissakaan pahemmin moitittavaa ollut paria viimeistä lukuunottamatta.

Niinhän sitä tulin itsekin luvanneeksi ”kunnes kuolema meidät erottaa”. Tilanteet vain muuttuvat vuosien mittaan, niin yhteiskunnalliset kuin perheen ja parien sisäiset. Ei niitä kukaan pysty nuorena ennakoimaan. Ihmisetkin muuttuvat, kasvavat ehkä ajatuksiltaan eri suuntiin.

En näe mitään syytä jatkaa yhdessä, vaikka mitä olisi aikoinaan luvannut, jos kumpikin voi suhteessa huonosti eikä parempaa ole tulossa yrityksistä huolimatta. Pahimmillaan pilataan vain kahden (ehkä myös lasten) loppuelämä sen sijaan, että annettaisiin mahdollisuus uuteen onneen.

Tähän ikään mennessä on jo nähnyt monen parin eroavan ja uuden suhteen syntyvän. Vain harvat palaavat uudelleen yhteen. Useimmiten löydetään uusi kumppani, jonka kanssa elämä taas maistuu. Parhaimmillaan eronnut pari löytää kumpikin uuden ja sopivamman kumppanin. Joku viihtyy yksin loppuelämänsä ystäväpiirinsä turvin.

Toivon, että tämä ketju jatkuu asiallisena eikä tyssää heti ilkeisiin vihjailuihin.

Vierailija

2848: nyt on karvahattu naftaliinissa. riittää mausteeksi. Vaan kun en joudu hattua syömään. Monta vuotta tätä palstaa lukeneena tunnistan kirjoitustyylisi vaikka nyt esiinnyt eri nikillä kuin ennen.

Vierailija

Lähtökohta erilaisille ihmiselämän laaduille on kristinusko ja kulttuuri joiden tuotosta ihminen on. Näin meidän maassamme!

Nuo vahvasti joko sitoo tai avaa ajatusmaailmassamme askaroivia ajatuksia. 

Jos ihminen kunnioittaa uskontoaan ja lakia, kuin lakiin liittyviä lupauksia, hän tahtoo pysyä liitossaan niin kauan kuin yhtään kunnioitusta toista osapuolta kohtaan riittää. Kun kunnioitus lakkaa on silloin lakannut rakkaus ja on tehty tekoja jotka rikkovat lupauksen.

Seuraako siitä avioero, avoero, vai sietääkö ja antaa anteeks,i vai lähteekö kärsimästä,  oikeamman elämänkumppanin ja elämän toivosta ja halusta.

Vierailija

Nykyään ihmiset eroavat avioliitoistaan liian heppoisin perustein. Ei osata elää arjessa.

Arkea tämä elämä on suuremmilta osin.

lapset kärsivät.

Pitää kunnioittaa toinen toisiamme ja olla avuksi kumppanille.-Eikä etsiä aina niitä heikkoja kohtia vaan toisen vahvuuksia vahvistaa.

Ruoho on harvoin vihreämpää aidan toisella puolella vaikka hetkittäin niin tuntuukin.

Vierailija

"Eikä etsiä aina niitä heikkoja kohtia vaan toisen vahvuuksia vahvistaa".

Noin minäkin ajattelen!  Katsoa toista tarkemmin, rakastaen tahdosta, ihan niin kuin alussa, kannustaa.

Olisi mukava tietää, että he,jotka ovat ensinsimmäisenä poikennut lupauksesta, eli pettäjän tielle, ovatko koskaan katuneet tai edes pyytäneet anteeksi? Tai vakava asia jonka ovat liittoon mennessään peittäneet, ovatko paljastaneet myöhemmin ja miten sitten kävi? Vai onko ihminen muka oikeutettu tekemään liitossa sen minkä tekisi vapaana ilman lupausta? Jos on pyytänyt anteeksi ja taas pettänyt, miten pitkälle toinen on  rakkaudessaan antanut anteeksi? Ja mitä sitten?

Vierailijalle  ... joka lupasi syödä karvahattunsa ....

Siitä huolimatta, että tunnustaudut tämän keskustelupalstan tuntijaksi ja vuosia sitä lukeneeksi ja kommentoineeksi ...

Valitettavasti olen siitä huolimatta "noviisi". Et vain ilmeisesti ole joutunut täällä juttusille ihmisten kanssa, joilla saattaa olla hiukka yleisestä normia erilaisempi kirjallinen ilmaisukyky ?     Ja nyt kohdallani olet aivan varma, tunnistat sen jo ilmaisutavasta ja kirjoitettujen sanojen asettelusta ..... selvä, tämä on joku vanha venkula, joka sanakirja vieressään, muodostaa itsestää tunnistamatonta profiilia ..... Ystävällisesti vain haluan sanoa, olet täysin hukkateillä .. aivan täysin.

Mutta ilman ilkeyttä .... Sinulla on mielenkiintoinen harrastus, yrittää tunkeutua sielun sopukoihin, ja kaivaa sieltä pohjimmainen totuus .... Ystävällisin terveisin Mac

Henkilölle "Enemmän Vilma kuin Ville "

Kiitos Sinulle ... jotenkin arvasin, että täältä löytyy kuitenkin yksi henkilö, jolle voin antaa kunnioituksen .... niin älykkyydestä kuin asiallisesta vastausviestistä ... 

Minulla nyt valitettavasti on edessä tiukka palaveri ... Niin erilaisten ja eriskummallisia ajatuksia omaavien ihmisten kanssa ... täytyy vain ovella huokaista syvään, ottaa esiin kohteliaan ystävällinen ilme ... mennä sisään huoneeseen, ja sanoa .....  

Bonjour mesdames et messieurs. Oui, ce ici être organisé ... est-ce pas?

Raotan Sinulle asian ydintä kun kotiudun illansuussa .... hyvää päivänjatkoa Sinulle.

Kaikessa kiireessä haluan kuitenkin tuoda esiin oman intuiitioni  " henkilölle Vilma & Ville".

Näen kirjoituksessasi Naisen ...siinä on älykkyyttä ja naisellisuutta ...

Jos olen väärässä, olen pahoillani  " hra X"

Terveisin Mac

Vierailija

Käyttäjä2848 kirjoitti:
Kaikessa kiireessä haluan kuitenkin tuoda esiin oman intuiitioni  " henkilölle Vilma & Ville".

Näen kirjoituksessasi Naisen ...siinä on älykkyyttä ja naisellisuutta ...

Jos olen väärässä, olen pahoillani  " hra X"

Terveisin Mac

Kiesus mitä narutusta.

Vierailija

Käyttäjä2848 kirjoitti:
Kaikessa kiireessä haluan kuitenkin tuoda esiin oman intuiitioni  " henkilölle Vilma & Ville".

Näen kirjoituksessasi Naisen ...siinä on älykkyyttä ja naisellisuutta ...

Jos olen väärässä, olen pahoillani  " hra X"

Terveisin Mac

Taasko se sama alkaa, kehutaan, mennään persoonaan ja sitä kautta kohta tulee ivaa ja ilkeyttä.

Eikö asiasta kuin asiasta voi keskustella osoittelematta ketään henkilökohtaisesti?

 Jos  keskustelukumppani täällä valitaan ei se mene sana on vapaa hengen  mukaan, koska keskustelut ja mielipiteet ovat kaikille avoimia, kaikille mielipiteille!

Se Vilma jotenkin päin

Aloittaja nauttii, kun saa huomiota.

Sitähän tämäkin toteamus on, mutta enempään ansaan en yliälykkäänä mummelina lankea. Toivottavasti ette muutkaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat