Oletko aito stadin kundi tai friidu? Testaa, miten hyvin osaat stadin slangia!

Bamlaatsä stadii? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, miten hyvin ymmärrät Helsingin puhekieltä eli stadin slangia.Lue koko juttu

Oletko aito stadin kundi tai friidu? Testaa, miten hyvin osaat stadin slangia!

Kommentit (14)

Vierailija

Eipä ollut aitoa stadin slangia tämä testinne. Esim. smurffi, haloo! Kuka esim. 50-lukulainen, tai vielä vanhempi aito stadilainen on puhunut smurffista?

Vierailija

Kyllä mä lähden haneen jos nään spårassa smurffin eikä mulla oo libaria.
Mutta snygi friidu toki tsöpaa aina libarin. Ja käy leffassa - levarissa ei taida käydä enää kukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mä oon aito stadilainen. Tehtaankadun kansakoulussa viiskytluvulla "stadin slangin" mongertajia pidettiin vähän dilleinä ja sörkan kakaroina. Se oli kyllä  aika luokkakantainen luokittelu, vaikka me ei niistä asioista silloin tiedetty yhtään mitään. Seitkytluvulla työporukassa oli Pena, joka yritti kaveerata heittäytymällä niin stadilaiseksi, niin stadilsiseksi, ettei kukaan bonjannu sen juttuja, Mun  nuoruudessani "stadin slangi" oli kotimaisen elokuvan ja Jori Malmstenin sekä Henry Teelin  kieltä, viihdettä vailla kotipaikkaa. Nykyisinhän espoolainen Yle-toimittaja Olli Ihamäki vaalii menneen maailman muistoa. Totta kai sillä on muistoarvo joidenkin stadilaisammattien elinehtona, mutta mitä muuta?

Helsinkipäivänä vois katsoa eteenpäinkin.

Vierailija

kliffaa kesistä kaikille bamlaajille. Stadin slangi elää ja voi kliffasti,ainakin Hakiksessa.T. Ripa linjoilta

Vierailija

Oommäki linjoil budjannu. Mut ennen kaikkee Sörkan ja Kallion rajamail, siel Pengerkadul, S'oli aika ankaraa seutuu sillo, mut kuitenkii meil kersoil turvallise oloist. Oli Radio Suomes tänää sellaist jutskaa, et stadin slangi ei ollu oikeastaa mitää slangii, se ol kaupunkikiel.

bamlaa sveduu

Pienestä savolaiskylästä muutti 60-luvulla nuorimies kesällä Helsinkiin. Talvipakkasella käväisi lomalla tapaamassa entisiä kavereitaan, pukeutuneena rock-idoliensa mukaisesti kesäiseen kirkapukuun. Silmäili kirkonkylää ja sanoi: "Kyl tää on matala kylä, ei sgulaa mageesti." Joitakin vuosia myöhemmin radiossa haastateltiin kahta tyttöä, jotka puhuivat helsinginslangia osaavammin kuin hesalaiset itse. Vahingossa toisen tytön slangin sekaan lipsahti sana "mie". Nolostunut tyttö sanoi nopsaan haastattelijalle että "leikkaa tuo sana pois."

Niin, monethan meistä jäi tänne ja oppi stadin slangia joka on venäjää ruotsilla maustettuna.

Porkki. Tossun jengistä.

Pekka tuli kotiin käsi maassa.? Pekka tuli himaan handu maassa. Oikein se olisi Pekka tuli himaan fyllassa.

Vierailija

Kakkoskysymys väittää joka kerta kun klikkaan "gimis", että oon klikannu "klitsuu" . Tootakai mä klitsun tsennaan ku kloddina joutu klapej sökaa.

NummelanPöndetlol

Myö oolulaaset kävimmä kerran helesinkissä, oli kivvoo. Ollampa myö nyt kyllä ihan melekein helesinkilääsii kuten kaikki muutkin pöndet luulee että on hienoo varsinkin jos on muuttanut pöndeltä stadiin, kukaan Helsinki Vantaa alueella aina asunut ihminen ei kyllä itse näe asiassa mitää nii ihmeellistä, pahimpia tänne jostain Nummelasta muuttaneet! Pahempia ku vaikka ne pohojanmaan pöndet jotka käy tääl kerran elämässä. Koittakaa jo ymmärtää ettei oo mitää " kovaa " asuu tääl Helsingissä, ja kyllä tämä on ihan Helsinki, stadi on tuo Helsingin keskusta sitten. Ja mitä sitten? Itekki menin jo alle 10 vuotiaana sporalla, metrolla, dösällä, stogella... Ai? Te vain luulette että me luulemme olevamme jotain ihmeellistä, mut se vika on teidän päässä, ei siis. Niin oikeasti mene! Arvoisat böndet, mut enemmän arvostan silti aitoja böndejä ku vaikka jotain Nummelan pässejä jotka käy täällä tai muuttaa tänne ja leikki jotain " coolii / kovaa Stadilaista " veeitun ärsyttävää. Sit ne selittää kuulemma niiden frendeille just ei " tulkaa hei mun luo joskus STADIIN käymään, huom STADIIN uuuhh " hahahahah..... Nummelalaiset yms eiks ne vois pysyy just siellä korvessa, ei teistä koskaan oikeita Helsinki tai vantaalaisii tuu!

Terhi Niemi

Mun äidinkieli oli Stadin slangi. Faija oli Bergasta ja mutsi rööperistä. Kaikki niiden kamutki puhu slangia.                             arsinkin opparissa oli vaikeeta,kun tein kielioppivirheitä slangin mukaan ja maijari ei tajunnut miksi tein.

Mun ex-ukkoni oli Flemarilta,mutta sen karjalaismutsi ei antanut sen puhua himassa slangia,mutta kamujen kaa kartsalla. Nyt oon bdjannu Svedussau 46v, mutta slangi ei unohdu koskaan. Täällä oo tavannu Hemppa Waseniuksen friidun ja sprookataan slangia.Hänhän on Rööperin jengiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat