Vierailija

Poikani tiedotti perheen valinneen meidät ja kesämökkimme 8 kk:n ikäisen parsonrussellin terrierrin hoitopaikaksi. Perheensä hän vei kymmeneksi päiväksi Kuusamon ympäristöön ja ylemmäs vaeltamaan. Meille ilmestyi koira, sen koppa, pehmolelu, ruokasäkki js vesikuppi. Ruokasäkissä oli pesupallo ja ruokntaohje: kaksi pallollista päivässä ja tuoretta vettä ympäri vuorokauden.

Olen minä koiria hoitanut ennenkin: keittänyt luita ja naudan sydämiä, laittanut koiraversioita kotiruoasta, liikuttanut metsissä pyöräillessäni ym. Siksi pari pesupallollista päivässä pussiruokaa tuntuu hassulta varsinkin, kun koira koirien tapaan katselee anovasti ruokailevia ihmisiä, mutta pahempaa: päivystää katse kiinnitettynä jääkaapin oveen ja nuuskii sen tuoksuja.

En toki halua hyljätä koiranomistajan antamia ohjeita, mutta en kestä tuota riistetyn oloista katsetta. Mikä olisi sopiva sopua rakentava terveellinen - aivan vähäinen - hemmottelupala tuolle pikku hurmurille? Sellainen joka vapauttaisi riistäjän syyllisyydentunnon eikä korvaisi sitä sääntöjen rikkojan huonolla omallatunnolla.

Kommentit (6)

Vierailija

Mikä tahansa muu, mutta älä rupea ruoalla hemmottelemaan.  Sillä koirat lihotetaan pilalle, kun ei kestetä niitä katseita. Koira oppii äkkiä kerjäämään. Se on ihan onnellinen ilman namejakin. Leiki ja käy lenkeillä, mutta varo antamasta muruakaan varsinkaan ruokapöydästä. Se kyllä pärjää parhaiten omistajan ohjeistamalla ruokinnalla.

Vierailija

Lisään vielä, ett kun koira on pentuiässä, se oppii äkkiä pahoja tapoja. Parsonit ovat itsepäisiä ja kovaluoteisia koiria, joiden nopeastikin opittuja vääriä tapoja omistaja joutuu pitkään kitkemään pois. Paijaa sitä, harjaile ja todellakin leiki ja lenkitä, mutta unohda ruoka.

Vanhemmalla sukupolvella oli ja on kai vieläkin tapana helliä hyvällä ruoalla ja herkuilla. Se pitää unohtaa koirien kanssa.

Kysyitkö pojaltasi namipaloista? Jos et, kysy nyt.

Papatan tätä koiran parhaaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kiitos nasevista vastauksistasi. Juuri noin minut evästettiin. Ja kun kysyin minältäni hemmottelusta, hän kehotti rapsuttelemaan leuan alta. Mutta se katse...

Vierailija

Parsonrussellin terrierrin pentukin on tosi  nopeasti  liikkuva, leikkisä ja sitkeä. Jos haluat hemmotella sitä, kaiva esiin täysimittainen jalkapallo ja haasta hauveli peliin. Ellet ole ammattilainen, voi olla että väsähdät ennen kuin terrierri. kyllästyy pallon pyörittämiseen. Veden kulutus voi suorastaan yllättää.

Vierailija

Koiraihmisenä olen oppinut koirien suhtautuvan hemmotteluun ihan ihmisten taivoin. Kissathan ei kaikki hemmottelusta tykkää. Koiralle ei saa syöttää suklaata eikä suolasta, mutta ne vaikuttavat molempiin ihan samallalailla.

Vierailija

Koiralle suklaa on suorastaan vaarallista.

Ihaile vain sitä katsetta. Älä päästä ystävää ruokapöydän ääreen. Se pärjää ruokailun ajan vaikka toisessa huoneessa. On kokemus kettuterrieristä ja siitä rodusta parsonkin on jalostettu. Puhun myös erittäin kokeneena koiraihmisenä.

Nauti yhteiselostanne täysillä.

Se ensimmäinen komentaja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat