Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Meinasi terveys olla tänä aamuna vaarassa,kun poljin puolihämärässä töihin.Pyörä lähti liirtoon,liukkaiden märkien lehtien päällä ja kaatuminen oli tosi lähellä.Etenkin isot märät vaahteranlehdet,joita reitilläni on paljon,ovat tosi vaarallisia.Siinä oli vähän aikaa sydän kurkussa,koska pelästyin tosissani.Polkupyörä saa mennäkin jo talvi säilöön,alan kävelemään työmatkat.Tosin kävellessäkin saa olla varuillaan,mitä enemmän sitä jännittää kaatumista,sitä varmimmin myös kaatuaa.Joka syksy ja talvi ,kun ensimmäiset liukkaat yllättävät autoilijat,niin ne liukkaat kaatavat myös paljon ikäihmisiä,jotka katkovat raajojaan ja murtavat lonkkiaan,joten kulkekaahan varovasti.Lonkkamurtuma on vakava asia,siitä se sairaalakierre useasti alkaa.

Kommentit (6)

Marjutti kirjoittaa asiaa. Varokaa, jarrutkaan eivät pidä. Sama ilmiö kun keväisin paksut hiekoitus hiekat talven jäljiltä, sulaneen lumen jälkeen, ennen harjakoneiden tuloa. Kiitos kaikille niille jotka pitävät osuutensa kaduista hyvässä kunnossa. On haravoitu ja leikattu kadulle kurkottelevat oksat pois. Liikkukaamme kuitenkin ahkerasti, se pitää parhaiten kunnossa, niin mielen kuin kehon.

Kyllä on syytä varoa liukkaita lehtiä. Edesmennyt ätini kaatui omassa pihassa märkiin lehtiin ja häneltä katkesivat molemmat kädet. Toipuminen vei pitkän ajan, kun hänellä oli osteoporoosi. Sitten elämänsä loppuvaiheessa kaatui ja lonkka murtui, siitä hän ei koskaan slevinnyt vaan kuolmea korjasi pois.
Terveisin Aluisa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on joskus ollut vaikeuksia autonkin kanssa, kun kadulla on ollut paljon märkiä, liukkaita lehtiä. Jarrut eivät pitäneet lainkaan vaan auto yritti heittelehtiä. Onneksi ei vauhti ollut kova. Vaahteran lehdet, vaikka ovatkin kauniita, ovat pahimpia.

Niin, paljon muutakin on liukasta kuin jää: lehdet, jalkojen alla pyörivä sora sekä savikin. Kerran kun sateen jälkeen kävelin pientä mäkeä alas, kaduin suoraan selälleni saveen. Onneksi sentään en lyönyt päätäni, ja onneksi myös minulla oli musta tuulitakki yllä. Kehtasin siis mennä kauppaan, kun sain pyyhittyä saven kutakuinkin näkymättömiin.
Viikko sitten mentiin samaan Cittariin aamukahdeksalta aikamiespojan kanssa, kun siellä jaettiin jääkiekkolippuja. Kumpikin tahollaan oli liukastua asfaltilla, kun yöllä oli pakastanut. - Toivon, että tämä talvi menisi ilman pahoja kaatumisia. Edellisestä on jo yhdeksän vuotta; silloin rojahdin oikean käteni päälle, ja ranne tietysti halki ja poikki. Ei se vieläkään ihan entisen veroinen ole, vinoksi jäi ja kipuilevaksi. Saattaa minulla osteoporoosikin olla, mutten viitsi mittauttaa, kun masentaisi tuollainen tieto.

Kaaduin tässä muutama vuosi sitten alkutalvesta tosi pahasti lätäkkö oli jäätynyt sileäksi lunta oli satanut päälle eli en tiennyt lätäkön olemassaolosta mitään.
Varoittelin juuri miestäni että tule nyt varovaisesti saattaa olla liukasta ja siinä samassa sitä mentiin , ei siinä kävelusauvatkaan auttaneet.
Mätkähdin selälleni jäätikköön itku siinä pääsi kipu oli valtava. Työllä ja tuskalla hivuttauduin keppien varassa kotiin ja kävelyt olikin sitten kävelty muutamaksi kuukaudeksi onneksi olin ehtinyt sentään tehdä joulusiivot muutoin nekin olisi jääneet.
Lääkäriin en mennyt katsokaas se suomalainen sisu..hirvitti mitä olisi voinut tapahtua ensin sitä kokeili varovasti liikkuuko jalat on näet spinaalistenoosi.
Olkaa varovaisia.

Hei kaikki,
Kyllä nyt on oltava entistäkin varovaisempi taas, kun satoi lumen ja minulta jäi osa lehdistä haravoimatta. Petollista on liikkua pihamaalla.
Terveisin Aluisa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat