Tilastojen mukaan kotimaanmatkailu on lisääntymässä. Ihmiset reissaavat paljon ja jos ei omista erillistä kameraa niin lähes jokaisen kännykässä on kamera. Kuvien otto on helpottunut. Avaankin uuden ketjun kotimaan kohteille, kirkoille, museoille ja kaikelle kiinnostavalle Hangosta Utsjoelle.Eli kivoja kuvia ja vinkkejä kotimaanmatkailijoille.

Sivut

Kommentit (27)

Kävin viikonloppuna tyttärentyttären kanssa erittäin mielenkiintoisessa paikassa, Enni Idin kotimuseossa Padasjoen Kellosalmella. Enni Id tunnetaan erityisesti kissatauluistaan.

Enni Id syntyi Padasjoella v. 1904.Parikymppisenä hän karkasi Helsinkiin ja avioitui 1929 Kaarlo Hiekkarinteen kanssa josta jäi leskeksi 1936.Enni palasi Padasjoelle ja avioitui muurari Edward Idin kanssa v.1939. Mies ei hyväksynyt Ennin maalaamista vaan piti sitä turhanaikaisena ajanhukkana. Kun Enni alkoi saada rahaa maalauksistaan ei ollut hyvä sekään. Joudumme verottajan kanssa vaikeuksiin töherryksiesi vuoksi oli Edwardin kommentti.

Kun Edward sitten kuoli 1966 alkoi Enni maalaamaan todenteolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enni teki saunassa sahtia jota tarjoili kylän isännille.Sahti oli hyvin petollista ja kohta marjapensaiden juurilla makasi miehiä sikinsokin,  Silloin Enni käytti heitä mallina maalauksissaan. Ei ollut tavatonta että seuraavana päivänä jokunen isäntämies tuli taulukaupoille, ettei vaan kukaan tunnistaisi..

Ehdottomasti paikka jollaista ei usein vastaan tule, kannattaa poiketa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat