Näin eläke riittää – neljä suomalaista paljasti tulonsa ja menonsa

Eläkkeellä moni joutuu miettimään, miten pitää talous tasapainossa. Neljä eläkeläistä paljasti meille tulonsa ja menonsa. Asiantuntijat kommentoivat.Lue koko juttu

Näin eläke riittää – neljä suomalaista paljasti tulonsa ja menonsa

Sivut

Kommentit (32)

Uusi suunta

Kaarina 67.v Kajaani. Nyt pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja laittaa talous kuntoon.  Olet sen ikäinen että ehdit hyvin tehdä oikaisun raha-asioihin. Ota ruutuvihko käyttöön ja merkitse jokainen ostos ja muu rahan meno päivittäin ylös. Tee siitä tapa, niin huomaat että sehän on aika mukava harrastus ja ihan ilmainen. Kuukauden lopulla huomaat mihin olet rahat käyttänyt.  Aikakauslehtiä voit lukea esim. kirjastossa ja kirjastohan on nykyään muutenkin oikein kulttuurin kehto. Älä tuhlaa elämääsi "kituuttamiseen" vaan anna elämällesi uusi mahdollisuus.

Vierailija

Jos nettotulot ovat yli tonnin, niin miettikääpä, että moni nuori työtön tai pätkätyöläinen elää samalla rahalla, ilman luottokorttia ja osalla lapsetkin huollettavana. Ja ei, tonnin nettotulojen päälle ei enää tule mitään extraetuja, vaan mahdollinen asumistuki sisältyy niihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos asuu eläkeläinen kaupungissa ja vuokralla, nettotulot kaiken kaikkiaan on 1200.

En voi käydä teatterissa, en koserteissa, en tilaa mitään lehtiä, en osta vaatteita uusina. En voi enää laittaa kotiin uutta. Tuolla samalla rahalla elettiin viisi vuotta sitten ja se riitti aivan toisin.

Pakollisina kuluina on vuokra 600, netti  ja puhelin 45e, sähkö n. 30e . Syksyisin ja joulun jälkeen taas on . 100e  liikuntasalikulut. Sairastelin runsaasti vuoden ajan ja ne kulut olivat isot kuin hammaslääkäri, silmälasit. Pihistäminen on toinen luonto. Sitä toivoo kovasti pysyvänsä kunnossa., kitkuttaa ja yrittää pitää mielialan hyvänä.

Vierailija

Miksi pitäisi verrata eläkeläistä ja työtöntä keskenään? Eläkeläisellä (vanhuus) ei todellakaan ole lapsia elätettävänä, eli hoida sinä vaan omat lapsesi aikuisiksi.  Työkyvyttömyyseläkeläisellä taas voi olla alaikäisiä huollettavia, mutta työtöntä työkykyistä ja sairastunuttakaan ei voi verrata toisiinsa. Mä olen sitä mieltä, että jotain töitä melkein aina löytyy, jos halua ja motivaatiota riittää ottamaan vastaan kaikenlaisen työn.  Useinhan työttömät vetoavat siihen, että ei kannata mennä töihin, kun tuet putoavat ja käteen jää siten palkasta vähemmän kuin pankolla makaamalla. Palkkaa maksetaan yleensä työn vaativuuden (koulutus, kokemus, osaaminen jne.) ja sen sisältämän vastuun mukaan.  Jos työ ei vaadi esim. korkeakoulututkintoa tai sitä ei ole, ei voi odottaa/olettaa saavansa samaa palkkaa kuin esim. vaikkapa aivokirurgi... Se että joku on terve/työkykyinen ja työikäinen ja toinen on eläkeiän saavuttanut tai sairastunut ei ymmärtääkseni ole terveeltä työkykyiseltä mitenkään pois.... - enempi päinvastoin.

Loppuunpoltettu

Taas näitä juttuja, joissa ihmisillä on tiukkaa vaikka on oma asunto, auto ja jopa mökki jne. Itse saan nettona 880 € kuntoutustukea (työura loppu) ja vuokraan menee isossa kaupungissa 600 €. Siihen päälle pakolliset sähkö, vesi, kotivakuutus, bussikortti, netti ja puhelin. Tässä kohtaa ollaan jo miinuksen puolella, vaikka ei ole vielä päästy edes ruokakauppaan. Kaikki omaisuus irtaimistoa myöten myyty. Tässä sitten pitäisi elää ehkä vielä 30-40 vuotta. Onko hyviä ideoita?

saita-iita

Joo,aina nämä jutut koskettaa sellaisia joilla on omaisuutta pilvin pimein. Ja jos on pieni eläke niin on kuitenkin oma asunto tms. Ikinä ei puhuta ikänsä huonolla palkalla töitä tehneestä ihmisestä,yksinäisestä.

Ei ole säästöjä, eikä isoja sivutuloja. Kaikki mitä tuli,meni lapsen kouluttamiseen pois elintasokuopasta. Nyt pienellä eläkkeellä,niin rahat tosiaan menee kalliiseen vuokraan,täällä ei pieniä asuntoja vaan ole. Siinä sitten taiteilet ja yrität nyhtää säästöön edes vähän jotta saa joka kolmas kk lääkkeet ostettua. Perunaa ja leipää,vettä päälle.

Eläkeläinen Rovaniemeltä

Ei todellakaan tunnu kivalta lukea isoja eläkkeiden nousuja hyvätuloisille.Me alle tuhannen euron saajat olemme tosi huonossa asemassa ei nouse eläke kos niin muutaman kympin, herroille nostetaan tuhannesta eurosta ylöspäin.Tarkoin pitää räknätä mitä kärsii ostaa.🤔

Vierailija

Joo, hyvin varmaan pärjää, jos/kun on oma asunto/ok-talo, auto, kesämökki ja kaksi eläkkeensaajaa = maksajaa huushollissa.  Toista se on, jos sairastut ennen vanhuuseläkeikää, olet sinkku ja asut vuokralla. Rahat menevät sairastamiseen (lääkkeisiin, pkl- ja tk-maksuihin) ja vuokraan. Vaatteita ei tarvitse ostaa ja kaikkein halvinta tarjousruokaa pitää ostaa.  Ei niinkään voi katsoa mikä on terveellistä ja hyvää, vaan on ostettava mihin suinkin rahaa yleensä on.  Mihinkään "ekstraan" (matkat, elokuvat, teatteri, ravintola jne..) ei riitää rahaa alkuunkaan. Kävellä voi ilmaiseksi ulkona, jos vielä sen verran on liikuntakykyä jäljellä.

Aivan turha juttu siis tämä eläkeläisen pärjäämisestä!!! Toisilla on, toisilla sitten taas ei.

köyhä 60nen

Vielä lääkekorvauksista, ainoastaan ne joissa on korvattavuus sisällytetään ns. lääkekattoon.  Itselläni 8 päivittäisestä lääkkeestä korvataan vain kolme, joten vaikka vuosikulut lääkkeisiin ovat yli 800e en saa ale lääkkeitä koska korvattavia ei ole kuin just alle 600e vuodessa.  Nämä ovat näitä Kelan kiekuroita.  Eläkkeeni on 760e kk, ja asumistuki, yksin vuokralla asuva leski.  Viimeiseen 3v en ole lomilla ollut edes suomessa, en voi käyttää kansalaisopistssa kursseja joille haluaisin (savityöt) jne.  Ilman seurakuntaa ja sen toimintaa ja ystäviä olisin todella kurjassa jamassa.

Vierailija

Olkaa huoleti, tässä maassa ei työnteolla rikastu. Ne joilla on jotakin keskivertoa  enemmän on perittyä, tai harteita painaa suuret velat ja vilunki elämäntyyli. Mutta kun on luonteita joilla on aina paremmin ja enemmän, heitä jotka haluavat pakonomaisesti omistaa, siis he omistavat myös nuo suuret velatja käyttävät kaikki porsaan reijät ja tekevät verottajalle  vilunkia. On sitten millä näyttävät!

Rehellinen työtätekevä ihminen saa toimeentulon ja kun jää eläkkeelle kitkuttaa vähemmällä loppueleämänsä. Noin ne herrat ovat asian päättäneet.

Eijamaija

Ehkä Kati kysyy siksi, jos vaikka itsekin olisi oikeutettu johonkin Kelan tukeen. Tuista ei aina kaikki osaa ottaa selvää.

vieras

Eijamaija kirjoitti:
Ehkä Kati kysyy siksi, jos vaikka itsekin olisi oikeutettu johonkin Kelan tukeen. Tuista ei aina kaikki osaa ottaa selvää.

Jos sinulla tai toisilla on verkko osoitetita mistä löytyy faktaa niin laittakaa esiin niitä vaikka ette itse niitä tarvitsis.

Tuki se on pienikin tuki....

64v

Varmaan kansaneläke työeläkkeen päälle. Jos on yli 65v aloitettu kansaneläkkeen maksu niin ehkä nousee noille lukemille. Itselläni n.30€ ja sekin nosti veroprosenttia niin että yhtä tyhjän kanssa.

-jakolasku-

Kukaan ei maininnut sähkölaskuja ja sähkönsiirtomaksuja, joita tippuu tuon tuosta maksettavaksi ainakin minulle.

Joka kuukausi tulee sähkölasku siirrosta ja kulutuksesta samalla laskulla, kesällä 20 e verran ja talvella noin kympin enemmän. lamput palaa hulvattomasti, pyykkiä pesen viikottain pari koneellista ainakin, käytän imuria, muita koneita ruuanlaitossa ja kahvinkeitossa, tietokonetta tuntitolkulla välillä,  joka päivä jonkun verran. Siis hyvin on pullat uunissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat