Arvo palasi rakkaaseen Antreaan: ”Sain synnyinkotini takaisin ilmaiseksi”

Henttosia on ollut tällä kunnaalla Antreassa 1600-luvulta lähtien.

Tarvittiin monta onnenkantamoista, ennen kuin Arvo Henttonen pääsi palaamaan synnyinkotiinsa Antreaan. Ennen kaikkea ystävyys venäläisen Valentinin kanssa.Lue koko juttu

Arvo palasi rakkaaseen Antreaan: ”Sain synnyinkotini takaisin ilmaiseksi”

Kommentit (9)

Evakon tytär

Äidin isän suku Antrean Henttosia, ei kuitenkaan tietääkseni samasta kylästä kuin  Arvo Henttonen kuitenkaan.

Vanha 81 v.

Tietääköhän Arvo Henttonen, missä Antreassa oli maanviljelystila, jonka omisti Toivo Uuskallion vanhemmat? Äitini oli siellä inkeriläisenä pakolaisena 1920 luvulla harjoittelijana. Toivo Uuskallio oli Saksassa opiskellut hortonomiksi ja se oli harjoittelutila! Toivo Uuskallio muutti muistaakseni 1929 Brasiliaan ja perusti sinne Penedo nimisen kristillisen yhteisön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jukka Rammer

Isäni setä/eno oli Edward Henttonen, Eetuksi tunnettu ja kansalaissodassa 14-vuotiaana "luku kolmeen, ammutaan" hiukkasen hienosti henkensä säilyttänyt. Alkoholisti loppuiällään.

Brasilian kävijä

Olemme veljeni kanssa käyneet useita kertoja Benedossa Brasiliassa tapaamassa suomalaisia siirtolaisia. Toivo Uusikallio on jättänyt kuolemattomat jäljet uudisraivaajana Benedoon.

Tynkä-Karjalan Antti

Miksi ingressissä puhutaan venäläisestä Valentinista, vaikka leipätekstistä selviää hänen olleen ukrainalainen? Maiden väliset nykysuhteet huomioon ottaen se kuulostaa jopa loukkaavalta.

Äärettämän hieno ele tältä ukrainalaiselta Valentin Mitrushiniltä palauttaa Arvo Henttoselle tämän suvulle kuuluva kotitila.  - Muuten haluan huomauttaa, ettei rajan siirtyminen v.-44 poistanut yhdenkään suomalaisen omistusoikeutta kiinteistöönsä pakkoluovutetuilla alueilla.

KKK

Tuolta alueelta ei saa ulkomaalainen omistaa, vuokrata kyllä voi. Yksi yleinen tapa kiertää tuota ulkomaalaisomistussääntöä on perustaa yhtiö venäjälle jonka nimiin maapalasen mökin alta ostaa. Tunnen useita suomalaisia, jotka ovat tuota keinoa käyttäneet, silloin voi ostaa jopa rajavyöhykkeeltä maata.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat