Opettele nauttimaan vanhenemisesta – näin neuvoo seniorikouluttaja

Aika eläkeiästä eteenpäin on merkittävä elämänvaihe. Seniorikouluttaja ja psykoterapeutti Marjatta Grahn kertoo, miten siihen voi valmistautua.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Miten voi valmistautua siihen että kroppa rapistuu?. Kasvot rypistyvät, rinnat roikkuu ja Tena tulee tutuksi. Ei niin mitenkään, ei onnistu ainakaan minulta. Olen siihen alistunut mutta en sitä hyväksy. Minun sisälläni, vanhuksen ruumiissa asuu nuoren naisen sielu.  Mitäs hyviä asioita sinä näet vanhenemisessa?

Vanha elli
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Vähät siitä, että iho rypistyy, mutta entäpä se kropan ja aivojen rapistuminen? Vaikka kuinka treenaisit molempia, sairaudet lopulta ottavat niskalenkin ajan kanssa. Siinä kun pyristelet vastaan, eivät uutisetkaan aina kiinnosta, muusta elämänmenosta puhumattakaan. Kun vielä oma ikäpolvi koko ajan lakoaa pienemmäksi ympäriltä, niin siinähän yrität pitää korkeajännitettä omassa elämässäsi yllä ja uskoa, että onpa onnellinen ja seesteinen vanhuus.

Verrattuna aikaisempaan elämääni en näe kovin paljon hyviä asioita vanhenemisessa. Kuitenkaan en omasta mielestäni ole masentunut vaan vain tosiasiat hyväksyvä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat