Ovatko luontaistuotteet ja ravintolisät humpuukia? "Voivat aiheuttaa maksavaurion"

Luontaistuotteet lupaavat hyvää, mutta moni syö niitä turhaan. Valmisteet voivat aiheuttaa myös yllättäviä haittoja, pahimmillaan maksavaurion.Lue koko juttu

Ovatko luontaistuotteet ja ravintolisät humpuukia? "Voivat aiheuttaa maksavaurion"

Kommentit (7)

wpl

Kumma kyllä tuossa kirjpitelmassa ei tullut ollenkaan sellainen ongelma selville että kuinka se toimii 1 diabetes potilaiden keskuudessa tai sitten 2 diabeteksessä?

Vierailija

Yhtään maksavaurioita ei ole koskaan todettu.

Sen sijaan lääkkeisiin kuolee monta ihan joka päivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Popsi pilleri

Todettu niin moniko kertoo lääkärille totuuden kuinka paljon syöö luontais lääkkeitä.Kun meillä alkaa oleen 100v paljon, käykää kysymässä pitkän iän salaisuuden.Ite tiedän 3 joilla edes autto ,jopa pariskunta meni vajaan 3k välin siitäkin jo 15v.

Vierailija

Ravintolisien laajassa kirjossa eräät ovat elämänlaadun pelastajia nille, joilla lääkärit eivät ole huomaavinaan pahoja oireita aiheuttavaa kilpirauhasen vajaatoimintaa.

Vajaatoiminnan parhaat (ja kalliit) lääkkeet ovat eläinperäisiä. Samanlaisia sian kilpirauhasvalmisteita saa "lisäravinteina" (supplement) ostaa aivan vapaasti, mutta valmistajat eivät vakioi eivätkä saa ilmoittaa tarkkoja hormonipitoisuuksia.

Käyttö on melko hankalaa kun teho vaihtelee erästä toiseen. Fiksuimmat tilailevat eri aikoihin ja läyttävät eri lähetyksissä saapuneita vuorotellen.

Vierailija

8.

Vitamiinivalmisteiden mahdollisista haitoista suurin huoli kohdistuu suositukset moninkertaisesti ylittäviin annoksiin ja pitkäaikaiseen käyttöön. Joistain yksittäisistä valmisteista beetakaroteenin on havaittu lisäävän lievästi keuhkosyövän riskiä, mutta vain tupakoitsijoilla. Suurten annosten haittavaikutukset ovat harvinaisia ja yleisimmät oireet ovat erilaiset ruoansulatuselimistön oireet, kuten vatsakipu, pahoinvointi ja ripuli. Yksittäisistä vitamiineista A-vitamiinia pidetään myrkyllisimpänä ja isoina annoksina se voi aiheuttaa maksavaurioita.

Suuressa suomalaisessa beetakaroteenitutkimuksessa oli menetelmällisiä heikkouksia ja sitä ei siten voi pitää kovin pätevänä todistuksena beetakaroteenin terveysvaikutuksista tupakoitsijoilla (on käynyt ilmi että kuolleiksi on luokiteltu sellaisiakin koehenkilöitä, jotka ovat kuolleet heti seuraavana päivänä kokeen aloittamisen jälkeen ja "syyksi" on merkitty beetakaroteeni), mutta siltikin beetakaroteenit voisi ottaa mieluummin porkkanasta kuin pilleripurkista.

kulkuri

Kaikki lääkityksien suhteen on otettava varauksella, sillä jollekkin jokin lääke on hyväksi ja jollekkin toiselle pahitteeksi. Olemme yksilöinä eri ominaisuuksineen ja kaikki lääkkeet ei ole "pienillä" erois ominaisuuksilla varustetuille yksilöille.

Puhdas vesi nautittavaksi ja riittävä ravinto sekä lepo on kumminkin kaikille tarpeellista....

Terve mies

Onko pakko lunastaa postiennakko, jotain verisuonten puhdistusainetta  ??  Palautin sen , eli jätin hakematta postista. Lähettäjästä ei mitään tietoa, mille olisin ilmoittanut etten niitä tarvitse. Sen jälkeen sieltä soitti jokin melko vihainen mies, ja laittoi ne taas postiennakolla takaisin. Lääkäri ei suositellut . Hintakin on jo kaksinkertainen edelliseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat