Muualla voisit olla jo eläkkeellä – tämän ikäisenä eri maissa lopetetaan työt

klo 12:02 | 29.10.2017
Ruotsissa eläkkeelle voi jäädä 61-vuotiaana, mutta Kreikassa ja Islannissa vasta kuusi vuotta myöhemmin. Eläkeikää nostetaan ympäri Eurooppaa, ja tavoitteena on jopa 72 vuoden alaikäraja. Yksi maa kulkee kuitenkin vastavirtaan.Lue koko juttu
Kun töihin ei pysty, eikä työkyvyttömyyseläkettä makseta: sairastunut on kuin puun ja kuoren välissä. Mistä saada toimeentulo? Voi ilmoittautua työnhakijaksi työvoimatoimistoon, toimeentulotuki on mahdollinen ehkä vasta silloin kun pankkitili vetelee viimeisiään. Työkyvyttömyyseläke on kuin "punainen vaate" eläkeyhtiolle. Sitä ei makseta. Ollaanko palaamassa entiseen aikaan, jolloin teit töitä minkä jaksoit ja elit omaisten "siivellä"? Meillä on työkyvyttömyyseläkelaki, joka turvaa osaltaan vakuutusyhtiön edun: "Ei työkyvyttömyyseläkelakien mukaan työkyvytön." Todellisuudessa, käytännössä ei pysty töihin. Vakuutusyhtiö "ajaa" työkyvyttömiä henkilöitä töihin. Vakuutusyhtiön "sanelupolitiikalle" täytyisi korkeamman tahon tehdä jotain. Vakuutusyhtiön menettely on "turmiollista" yhteiskunnalle ja yksillöille. Missä on vakuutusyhtiön vastuu tekemistään päätöksistä?
Eriarvoisuus kukoistaa monissa asioissa, eläke iänkin suhteen. Jotku voittaa miljoonia lotoissa ja useilla on hyvän palkan virka voidakseen siirtyä sohvalle tai Portukaliin nuorena.
Tavallisen työläisen vanhuus on jatkoa jo nuorena aloittamalleen raskaalle raatamiselle terveydensä kustannuksella.
joten
jokaisella on oma, henkilö kohtainen "mitta" eläkkeelle siirtymisen iän suhteen mutta sitä ei ilmeisesti verorahoja tarvitsevat voi tottaa huomioon kun heidänkin palkat on jonkun maksettava.
Näissä eläkejutuissa ei oteta koskaan huomioon sitä, että vaikka naisien saama eläke on yleensä matalampi kuin miehien, niin naiset elävät keskimäärin 8 vanhemmaksi kuin miehet eli kokonaisuutena maksettu eläke on naisilla parempi.
Olen 58-vuotias nainen. Koko työikäni olen tehnyt pätkätöitä. Nyt en enää kelpaa työnantajille. Hallitus haluaa aktivoida, mutta minkäs teet! Miten käy minun kun eläkeikää nostetaan, ja työvuosia kyllä tulisi vaan ei töitä?
Juurikin tämä. Unohtamatta, että miehet tekevät enemmän fyysisiä töitä joissa keho hajoaa jo ennen aikojaan. Tämä tulisi kompensoida kaikille miehille niin eliniän kuin töiden perusteella aikaisemmalla eläkeiällä ja korkeammalla eläkkeellä.
Raskaissa töissä käyvät miehet ovat huonossa asemassa kun heidän eläkeikänsä on niin korkea. Istuma-ammatit kuluttavat vähemmän ihmistä fyysisesti. Naisten on turha siirtyä eläkkeelle ennen miehiä. Naisten ammatit eivät ole kokonaisuudessaan niin kuluttavia kuin monet miesten, kivilaatoitusten- ja kattotöiden tekijät, samoin putkiasentajat mukaan lukien.
Keski-Euroopan eläkeikä nousee 1960 syntyneille asteittain 67-vuoden ikään. Naisilla on ollut etuutensa, vaan nuorempi polvi joutuu olemaan pitempään töissä. Monissa maissa naiset ovat osaaikatöissä, siin noin 4 tuntia päivässä, se ei oikeuta täyteen eläkkeeseen. Saksassa on korkeat sairasvakuutusmaksut, jotka joutuu itse maksamaan suurelta osin. Yksityinen yrittäjä, jolla ei yritystä enää ole, maksaa jo 400-500 euroa pelkäatään sairaskassaan saadakseen palveluita.
Mielestäni Suomessa naiset ovat tajunneet työn tärkyden ja lähes kaikki tekevät täyspäiväistä työtä, mikä on hyvä asia.
Suomen eläkkeet kauttaaltaan ovat paremmat kuin monessa muussa maassa.